Și bătuți, și cu banii luați! Pandurii a primit amenzi în valoare de aproape 13.000 lei, cât și suspendări, după incidentele de la finalul derby-ului local cu Viitorul Pandurii, pierdut, în prelungiri, din penalty. Adversarii au scăpat ”basma curată”

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 12:04 Liga 2
Și bătuți, și cu banii luați! Pandurii a primit amenzi în valoare de aproape 13.000 lei, cât și suspendări, după incidentele de la finalul derby-ului local cu Viitorul Pandurii, pierdut, în prelungiri, din penalty. Adversarii au scăpat ”basma curată”

Incidentele de la finalul partidei Viitorul Pandurii – Pandurii 4-3, din etapa a 12-a Ligii a 2-a, când o parte dintre jucătorii și stafful celor două echipe gorjene s-au îmbrâncit și doar intervenția forțelor de ordine a făcut să nu izbucnească o încăierare generală, s-au soldat cu sancțiuni drastice. Doar în defavoarea unei echipe.

În urma raportului întocmit de arbitrul Mihai Amorăriței (Câmpina) și observatorul de joc Ioan Rădulescu (Târgu Jiu), Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat amenzi doar clubului-fanion din Târgu Jiu, Pandurii.

Fundașul Nicolae Cotolan și masorul Titi Balaci au primit câte trei jocuri suspendare și 4.000 lei amendă

Condusă cu 3-0 în minutul 32, Pandurii a pierdut meciul cu scorul de 4-3, după ce arbitrul a dictat penalty pentru gazde, în minutul 90+3. La finalul partidei, antrenorul Călin Cojocaru, care fusese eliminat, în minutul 47, pentru cumul de cartonașe galbene, a coborât din tribună și s-a dus la mijlocul terenului pentru a cere socoteală brigăzii de arbitri, care dictase penalty și la faza din minutul 8, în urma căreia Viitorul Pandurii deschisese scorul, prin Gabriel Paraschiv. Ulterior intervenției lui Cojocaru, incidentele s-au mutat la marginea terenului, unde jucătorul francez Stevan Goma, de la Pandurii, ar fi fost lovit de jucătorii gazdelor respectivului meci, conform spuselor oficialilor de la Pandurii, iar conflictul a degenerat.

În meleul format, cei văzuți de arbitru că au lovit au fost fundașul Nicolae Cotolan și masorul Titi Balaci, ambii de la Pandurii. Aceștia s-a ales cu câte trei jocuri de suspendare și amendă de 4000 lei, fiecare.

Antrenorul Călin Cojocaru a primit două sancțiuni și i se aplică cea mai drastică

Pentru faptul că a fost eliminat pe parcursul jocului, antrenorul Călin Cojocaru a fost sancționat cu două jocuri de suspendare și 210 lei amendă.

Tehnicianul a fost însă sancționat drastic pentru faptul că a coborât din tribună la finalul jocului și că a intervenit în scandatul iscat la marginea terenului, motiv pentru care a primit trei jocuri de suspendare și 4000 lei amendă.

Acestuia i s-a aplicat sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă.

Totodată, pentru incidentele create, Pandurii a mai primit o amendă de 570 lei pentru că a acumulat în acel meci peste cinci cartonașe galben.

Viitorul Pandurii a scapăt „basma curată”.

Camilian Floroiu: ”Va trebui să jucăm cu acest handicap”

După ce s-au ales cu amenzi în valoare de aproape 13.000 lei, oficialii de la Pandurii s-au resemnat și au decis să nu mai aibă, pe viitor, nicio reacție la deciziile arbitrilor.

”Ne-am mobilizat cu toții şi am avut o discuție cu stafful tehnic și cu jucătorii, în urma căreia am ajuns la concluzia că va trebui să jucăm cu acest handicap (n.r. – referitor la faptul că echipa este defavorizată mai mereu de arbitraj). Va trebui să ne vedem de joc și să încercăm să facem cât mai puține greșeli, să nu le dăm posibilitatea domnilor arbitri să aibă acces la astfel de decizii controversate. Dacă vom reuși să eliminăm aceste greșeli, să jucăm tot mai bine, cu siguranță arbitrii fie vor trebui să se facă de râs ca să ajungă la ce își propun, fie să ne lase să jucăm”, a spus directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu la Accent Tv.

Împotriva echipei Pandurii s-au dictat 8 penalty-uri în acest sezon, în 13 meciuri disputate.

”În baza art. 65/a din RD, Cotolan Nicolae-Călătin se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 4000 lei. În baza art. 53/1 din RD, Cojocaru Călin se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 210 lei. În baza art. 65/a din RD, antrenorul Cojocaru Călin se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 4000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD antrenorul Cojocaru Călin va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 65/a din RD – suspendare 3 (trei) jocuri și 4000 lei penalitate sportivă. În baza art. 65/a din RD, maseurul Balaci Titi se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 4000 lei. În baza art. 78/a CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu i se aplică penalitate sportivă de 570 lei”, a fost sancțiunea Comisiei de Etică și Disciplină.

Antrenorul Călin Cojocaru a ispășit deja o etapă de suspendare, în meciul cu CSM Slatina, câștigat de Pandurii, sâmbăta trecută, cu scorul de 2-1. Va mai sta în tribună la jocurile cu Fotbal Comuna Recea, de miercuri, și cu ”FC U” Craiova, din 5 decembrie, fix ultimele partide rămase de disputat în 2020.

După 13 etape, Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 21 în clasamentul Ligii 2, ultimul, cu 7 puncte acumulate în 13 meciuri, tot atâtea câte are și Aerostar Bacău. Viitorul Pandurii are 20 de puncte strânse în 12 meciuri, dintre care trei luate la ”masa verde”, și ocupă poziția a 6-a.

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă