Meci nebun la Târgu Jiu! După ce a condus cu 3-0, Viitorul Pandurii a câștigat la ultima fază, din penalty, derby-ul cu Pandurii. La finalul jocului, jucătorii și oficialii celor două echipe au fost la un pas de o bătaie generală

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 20:51 Liga 2

Derby-ul de la Târgu Jiu, inedit prin prisma numelor aproape identice ale celor două cluburi locale, dintre Viitorul Pandurii și Pandurii Lignitul, a fost câștigat, la limită, de echipa care își are originea la Șirineasa, în județul Vâlcea, și care mai apoi s-a plimbat pe la Petroșani (Hunedoara) și Sânmartin (Bihor), înainte să se stabilească în Gorj.

Gazdă în meciul de sâmbătă, de pe stadionul Municipal, contând pentru etapa a 12-a din Liga 2, trupa antrenată de Flavius Stoican s-a impus, la ultima fază, dintr-un penalty contestat de oaspeți, cu scorul de 4-3.

Viitorul Pandurii a dat impresia că va zdrobi Pandurii

Favorită certă înaintea jocului, Viitorul Pandurii a deschis scorul încă din minutul 8, din penalty, prin Daniel Paraschiv. Același jucător fusese agățat, din spate, în careu, de Constantin Grecu, fundaș care provocase și lovitura de la 11 metri în jocul pe care Pandurii l-a disputat miercuri, la Miercurea Ciuc, în restanța cu FK Csikszereda (scor 1-1).

Peste alte patru minute ale jocului de la Târgu Jiu, balonul trimis, din unghi, de Alexandru Gîrbiță, a fost respins, din fața porții, de fundașul Brandan Diau, direct în picioarele lui Alexandru Bădăuță, care a majorat scorul, cu un șut, din 7 metri. În minutul 32, Daniel Paraschiv a reușit dubla, cu o scăriță, din 8 metri. S-a făcut 3-0 și Viitorul Pandurii părea că, până la finalul jocului, va face scor de maidan cu echipa-fanion a Gorjului.

Scenariul n-a fost însă cel preconizat, ci s-a schimbat treptat, precum numele actualei echipe Viitorul Pandurii, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul.

Pandurii, ultima clasată din Liga 2, a redus din handicap, până-n pauză, prin columbianul Felipe Acosta, care, în minutul 42, a fructificat, cu capul, cornerul executat de belgianul Martin Remacle.

Călin Cojocaru, eliminat pentru proteste. Nici Viitorul Pandurii nu a avut ”principal” pe bancă

La scurt timp de la reluarea părții secunde, antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, a primit cartonaș roșu, după ce a văzut al doilea cartonaș galben, tot pentru proteste, la fel cum pățise și în prima repriză.

Astfel, ambele echipe au jucat restul meciului cu “principalii” în tribune. Omologul Flavius Stoican, suspendat după ce fusese eliminat în jocul-restant de la Buzău, din urmă cu 10 zile, n-avusese drept să stea pe bancă, încă din startul jocului.

Eliminarea antrenorului Cojocaru păre că i-a motivat și mai mult pe ”panduri”, care s-au apropiat la un singur gol în minutul 64, când Cătălin Vaida a preluat balonul trimis, din corner, de Remacle, și a înscris cu un șut plasat, din 9 metri, lângă bara din dreapta portarului Bordea.

Oaspeții au avut forța să și egaleze. Faza s-a petrecut în minutul 71 și a plecat de la același Remacle, care a centrat în careu, Brandan Diau a reluat, cu capul, spre Gabriel Dodoi, și atacantul oaspeților a înscris, cu un șut, din 10 metri, pe lângă portar.

Când oficialii celor două echipe așteptau fluierul final, arbitrul a dictat penalty la contactul dintre Diau și Buia, spre nemulțumirea oaspeților, care au protestat vehement. Arbitrul Mihai Amorăriței a rămas ferm pe poziție și Darius Buia a fost desemnat, de gazde, să execute lovitura de la 11 metri. Jucătorul intrat pe teren în minutul 83 a înscris, cu siguranță, la ultima fază a jocului, cu un șut în stânga portarului, plecat pe colțul opus.

Cojocaru a coborât din tribună și a fost luat la rost de gazde

Imediat, arbitrul a fluierat și finalul jocului, moment în care antrenorul Călin Cojocaru a coborât din tribună și s-a dus la mijlocul terenului pentru a cere explicații brigăzii. Când a revenit spre marginea terenului, a intrat în clinciuri cu o parte a oficialilor de la Viitorul Pandurii, conflict soldat cu îmbrânceli și amenințări.

Jucătorii au avut și ei ceva de împărțit între ei și doar intervenția forțelor de ordine a făcut să nu izbucnescă o bătaie generală. Spiritele s-au calmat de-abia după 3 minute, iar Viitorul Pandurii a plecat la vestiare cu cele trei puncte, care au dus-o până pe 5 în clasament, cu 19 puncte, în timp ce Pandurii a rămas pe ultimul loc, cu 4 puncte.

În cazul unui egal, echipa lui Călin Cojocaru ar fi depășit, cu un punct, Aerostar Bacău în clasament.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – PANDURII TÂRGU JIU 4-3

Daniel Paraschiv 8′ – penalty, 32′, Cătălin Bădăuță 12′, Darius Buia 90+4′ – penalty / Felipe Acosta 42′, Cătălin Vaida 64′, Gabriel Dodoi 71′

Viitorul Pandurii: Rob. Bodea – Ciul, Oros (cpt.), Al. Băican, Andr. Dragu – Vl. Costea (Șerbănescu 83′), Lixandru (Al. Enache 78′), Prejmerean (Chiorean 54′), Gîrbiță (Mitrică 54′) – D. Paraschiv, Bădăuță (Buia 83′)
Rezerve neutilizate: D. Rusu – Chelariu, Copaci, Trancă
Antrenor secund: Cosmin Frimu

Pandurii: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.)(Nic. Cotolan 38′), Diau, Moisie – Peia (Zaborowski 38′), Remacle, Jaiteh, Felipe Acosta, Bunga – Ct. Vaida (Velcotă 81′), Dodoi
Rezerve neutilizate: Iovicin – Erhard, Buaben, Cuțitoiu, Goma, Pleșa
Antrenor: Călin Cojocaru

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Rezervă: Marius Chițu (Târgovişte); Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) și Ioan Rădulescu (Târgu Jiu).

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent) și Andi Popescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 20:51 Liga 2
Pe aceeași temă