Shayon Harrison s-a răzgândit! Atacantul britanic și-a prelungit contractul cu Poli Iași, la scurt timp după ce anunțase că vrea să plece

Narcis POHOAȚĂ 18 Apr. 2023, 17:44 Liga 2
Shayon Harrison s-a răzgândit! Atacantul britanic și-a prelungit contractul cu Poli Iași, la scurt timp după ce anunțase că vrea să plece

Deși în urmă cu câteva săptămâni îi anunțase pe conducătorii clubului că vrea să se despartă în vară de Poli Iași, atacantul Shayon Harrison și-a prelungit în cele din urmă contractul cu gruparea din Liga 2. Vârful britanic în vârstă de 25 de ani a decis să-și activeze clauza din contract și a semnat un nou angajament cu moldovenii, valabil până la sfârșitul sezonului 2023-2024.

Shayon Harrison și-a prelungit pe un sezon contractul cu Poli Iași

Lăsat în afara lotului de 20 pentru meciul din etapa a 2-a a play-off-ului, cu Gloria Buzău (scor 1-1), după ce i-a informat pe conducătorii clubului că ar vrea să se despartă de club, Harrison a revenit în cele din urmă la sentimente mai bune față de gruparea din Copou. Și a semnat prelungirea până în vara anului 2024.

Clubul ar fi putut prelungi automat contractul, printr-o clauză potrivit căreia la mai mult de jumătate din meciuri britanicul rămâne în Copou, dar Harrison a anunțat conducerea că vrea să joace cu Iașiul și în prima ligă, în campionatul viitor.

  • Shayon Adam Harrison are 16 meciuri de Liga 2 jucate pentru Poli Iași , dintr-un total de 23, în 12 dintre ele fiind titular și de fiecare dată a fost înlocuit. A marcat 5 goluri, două cu Concordia Chiajna (2-1) și câte unul cu Unirea Constanța (2-1), CS Comunal Șelimbăr (4-1) și Progresul Spartac (3-1).

Lăsat în afara lotului cu Buzăul

Marcator a cinci goluri pentru Poli Iași în acest sezon, Shayon Harrison este al treilea golgheter al echipei, după Cătălin Hlistei – 7 goluri și Gabriel Vașvari – 6 goluri.

Atacantul a fost lăsat în afara lotului la meciul cu Buzăul, antrenorul Leo Grozavu referindu-se la niște ”nemulțumiri” ale jucătorului.

”Harrison nu a fost pe foaie pentru că așa am considerat, că nu e pregătit pentru a participa la meciul acesta. Nu neapărat la antrenamente, dar are niște supărări, alte gânduri și am văzut că nu e conectat. E jucătorul echipei deocamdată, ne dorim să continuăm cu el, vedem dacă și el își dorește să continue cu noi. A fost jucătorul care din momentul în care am venit a fost folosit titular în aproape toate jocurile, mai puțin în prima etapă, la Slatina. L-am adus pe Vojtus de la prima ligă, care trebuia să obțină și el o șansă și încredere că este cu noi, trebuie să demonstreze. Avem jucători care în orice moment trebuie să fie pregătiți. Avem un lot de jucători care are echilibru pe post și trebuie să-i țin pe toți jucătorii în priză. Suntem echipa care poate să-și permită și să testeze toți jucătorii în condiții de meciuri oficiale, dificile, pentru că trebuie să ne gândim și la viitor. Eu unul mă gândesc”, spunea antrenorul Leo Grozavu după acel meci.

La câteva zile după partida cu Buzăul, britanicul i-a anunțat pe oficialii din Copou despre intențiile sale de a continua, acestea concretizându-se cu prelungirea angajamentului.

Harrison nu a făcut parte din lot nici la meciul următor, cel cu Steaua, din Ghencea (scor 2-2), însă atunci au fost invocate motive medicale. Britanicul avea șanse mari să fie titular, dar s-a accidentat la antrenamentul din ziua meciului și chiar a ajuns la Spitalul Monza, unde a efectuat un RMN.

La partida cu Unirea Dej (scor 0-0, în etapa 4) a fost rezervă și a fost introdus pe teren în minutul 56, în locul lui Vojtus.

Și Risto Jankov și-a prelungit contractul

Un alt jucător străin cu evoluții constant bune în acest sezon, nord-macedoneanul Risto Jankov (24 de ani) și-a prelungit și el angajamentul cu Poli Iași până în vara anului 2024, în urmă cu mai mult timp.

Robert Ion, Cătălin Itu și Jakub Vojtus sunt și ei ai Iașiului cel puțin până în vara anului viitor, la fel și tinerii jucători aduși în iarnă, cum ar fi Alexandru Mogoș sau Bogdan Istratie.

Oficialii din Copou au anunțat că vor demara discuțiile și cu ceilalți jucători importanți aflați la final de contract în vară, dar după ce Poli va promova matematic în prima ligă.

Foto: Alex Nicodim și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-nu-vede-motive-de-neliniste-dupa-cele-trei-remize-consecutive-si-face-apel-la-suporteri-florin-plamada-suntem-in-continuare-la-mana-noastra-19267017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dezamagit-de-suporterii-ieseni-care-i-au-huiduit-si-injurat-jucatorii-la-meciul-cu-unirea-dej-daca-o-echipa-este-pe-primul-loc-si-este-huiduita-scuzati-ma-chiar-vorbesc-de-pom-19266978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemultumirile-lui-shayon-harrison-care-l-au-facut-pe-leo-grozavu-sa-l-lase-pe-al-treilea-golgheter-al-politehnicii-iasi-in-afara-lotului-la-meciul-cu-gloria-buzau-19265435

Narcis POHOAȚĂ 18 Apr. 2023, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă