”Nemulțumirile” lui Shayon Harrison, care l-au făcut pe Leo Grozavu să-l lăse pe al treilea golgheter al Politehnicii Iași în afara lotului la meciul cu Gloria Buzău

Narcis POHOAȚĂ 02 Apr. 2023, 20:17 Liga 2

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a făcut patru schimbări în formula de start pentru meciul cu Gloria Buzău (scor 1-1), față de partida anterioară, prima din play-off-ul Ligii 2, cu SC Oțelul Galați (scor 2-1).

Unele tactice, cum ar fi titularizarea lui Christ Kouadio în locul lui Mădălin Martac, pentru un plus în ofensivă în flanc, altele forțate, precum trecerea pe bancă a lui Enrichi Finica, venit obosit de la lotul național U20, și titularizarea în flancul stâng a lui Ștefan Ștefanovici.

A surprins absența din lot a lui Shayon Harrison la meciul Iașiului cu Gloria Buzău

Dacă revenirea în primul 11 a lui Gabriel Vașvari era firească, experimentatul mijlocaș fiind unul dintre oamenii de bază la Poli, antrenorul Leo Grozavu a surprins prin titularizarea lui Jakub Vojtus în ofensivă. Dar mai mult prin absența din lotul de 20 a britanicului Shayon Harrison (25 de ani).

Folosit titular în precedentele meciuri din acest an, în care a marcat și două goluri, Harrison nu a prins nici măcar banca în meciul de vineri, cu Gloria Buzău, iar în primul 11 a apărut slovacul Jakub Vojtus, cel care marcase primul său gol pentru Poli în amicalul cu FC Botoșani, disputat cu aproape o săptămână înainte.

Leo Grozavu, despre neincluderea în lot a lui Harrison: ”Nu l-am simțit conectat la meci”

După meciul cu Gloria, încheiat la egalitate, 1-1, antrenorul Leo Grozavu și-a motivat decizia de a-l lăsa în afara lotului pe Harrison prin faptul că nu l-a simțit concentrat pe elevul său înaintea partidei.

”Harrison nu a fost pe foaie pentru că așa am considerat, că nu e pregătit pentru a participa la meciul acesta. Nu neapărat la antrenamente, dar are niște supărări, alte gânduri și am văzut că nu e conectat. E jucătorul echipei deocamdată, ne dorim să continuăm cu el, vedem dacă și el își dorește să continue cu noi. A fost jucătorul care din momentul în care am venit a fost folosit titular în aproape toate jocurile, mai puțin în prima etapă, la Slatina. L-am adus pe Vojtus de la prima ligă, care trebuia să obțină și el o șansă și încredere că este cu noi, trebuie să demonstreze. Avem jucători care în orice moment trebuie să fie pregătiți. Avem un lot de jucători care are echilibru pe post și trebuie să-i țin pe toți jucătorii în priză. Suntem echipa care poate să-și permită și să testeze toți jucătorii în condiții de meciuri oficiale, dificile, pentru că trebuie să ne gândim și la viitor. Eu unul mă gândesc”, a declarat Grozavu.

Shayon Harrison ar vrea să plece din vară de la Poli Iași

Liga2.ro a aflat că atacantul britanic le-ar fi transmis conducătorilor din Copou că vrea să plece de la echipă din vară. Iar această dorință a jucătorului a ajuns, cu siguranță, și la urechile lui Leo Grozavu, care a vorbit după meci despre unele ”nemulțumiri” ale britanicului.

Iar afirmația legată de pregătirea viitorului – ”Trebuie să ne gândim și la viitor. Eu unul mă gândesc”, capătă tot mai mult sens dacă vorbim despre un jucător care vrea să plece de la echipa aflată pe primul loc în Liga 2, cu cele mai mari șanse de promovare în SuperLigă.

Harrison are contract până în vară

Produs al clubului Tottenham Hotspur, Shayon Harrison a semnat în vară un contract pe un sezon cu Poli Iași, într-un moment în care venea după o pauză lungă, cauzată de o accidentare.

Aceasta a fost și principala temere a moldovenilor în momentul legitimării englezului, ca nu cumva accidentarea la gleznă să nu recidiveze.

În carieră, britanicul a evoluat la formațiile Yeovil, Southend Utd, AFC Wimbledon, Morecambe (Anglia), Melbourne City (Australia) și Almere City (Olanda), iar înainte de a ajunge la Iași a evoluat în liga a 7-a engleză, la Hayes & Yeading.

  • Shayon Harrison are 15 meciuri jucate în Liga 2 pentru Poli Iași, în 12 a început ca titular și în toate a fost înlocuit. A totalizat 919 minute pe teren și a marcat 5 goluri, fiind al treilea golgheter al echipei în acest sezon, după Cătălin Hlistei (7 goluri în 15 jocuri) și Gabriel Vașvari (6 goluri în 14 partide).

Hunte și Knoflach, cazuri similare

De la venirea la Poli Iași, Leo Grozavu a renunțat la mai mulți jucători străini. Recunoscut pentru rigurozitatea și exigența sa, antrenorul nu s-a sfiit în a critica atitudinea unor jucători de-ai săi, în momentul în care i-a simțit neconectați și cu gândul la plecare. Adică situația în care se află acum și Harrison.

Antrenorul Politehnicii l-a taxat în repetate rânduri pe olandezul Torino Hunte, care a plecat ulterior din Copou, același deznodământ având și colaborarea dintre Poli Iași și portarul austriac Tobias Knoflach.

Rămâne de văzut cum va evolua ”relația” dintre Harrison și Poli Iași până la finalul sezonului, însă ținând cont de randamentul mult sub așteptări al lui Vojtus, nu ar fi exclus totuși ca britanicul să revină printre titulari la meciul cu Steaua, din runda viitoare.

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dupa-ce-poli-iasi-a-remizat-acasa-cu-gloria-buzau-am-castigat-un-punct-am-urcat-pe-primul-loc-vreau-sa-iau-partea-plina-a-paharului-explicatii-pentru-absenta-din-lot-19264933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-nemultumit-de-prima-parte-a-jocului-de-la-iasi-a-scos-biciul-la-vestiar-cred-ca-a-fost-cea-mai-slaba-repriza-de-cand-sunt-eu-la-buzau-daca-puteam-face-11-schimbari-la-pauz-19264930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-primul-loc-poli-iasi-a-terminat-la-egalitate-cu-gloria-buzau-in-copou-iar-punctul-obtinut-o-urca-in-fotoliul-de-lider-al-ligii-2-19264925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1800-echipa-lui-leo-grozavu-poate-deveni-noul-lider-al-ligii-2-19264867

Narcis POHOAȚĂ 02 Apr. 2023, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă