Șerbănică și Buhăescu au încredere că Argeșul poate promova în Liga 1: ”Acest play-off ni se potrivește ca o mănușă. Vor fi cinci meciuri pe viață și pe moarte.” Cum au descris prima ședință de pregătire în grup după revenirea la antrenamente

Marius DUINEA 25 May. 2020, 13:06 Liga 2

Fotbaliștii echipei Campionii FC Argeș au revenit la antrenamente după mai bine de două luni de pauză forțată cauzată de pandemia de COVID-19, cea care a și dus la ”înghețarea” sezonului în Liga 2 pentru ocupantele locurilor 7-18. Alb-violeții au primit, sâmbătă dimineață, confirmarea că rezultatele primului test de coronavirus sunt negative și au efectuat primul antrenament în condițiile impuse de protocolul emis de Ministerul Sănătății.

Ședințele de pregătire sunt programate în grupuri de câte patru sportivi și se desfășoară pe cele trei terenuri de iarbă din cadrul Complexului Sportiv ”Nicolae Dobrin”. Primul antrenament, cel de sâmbătă, a fost unul de reacomodare la efort, urmând ca de la începutul acestei săptămâni, intensitatea ședințelor de pregătire să crească treptat. După fiecare ședință, sportivii reveni la hotelul la care echipa stă cazată pe durata celor două săptămâni de cantonament.

În acest stagiu de pregătire centralizată, antrenorul grupării din Trivale a programat pentru elevii săi și câteva teste fizice pentru a avea un punct de plecare în pregătirea fizică.

Daniel Șerbănică: ”Eram nerăbdători să începem”

Fundașul Daniel Șerbănică este încrezător în șansele echipei sale de a promova în Liga 1. ”Am așteptam cu mare nerăbdare să ne reunim după o pauză de două luni. Îmi era dor de colegii mei, de grup. Primul antrenament a fost ok. Eram nerăbdători să începem și ne-am descurcat destul de bine după această pauză lungă. Îmi doresc să facem o pregătire foarte bună și să fim la potențial maxim când va începe play-off-ul. Toate cele șase echipe care vor intra în această luptă au șanse la promovare. Atuul nostru va fi omogenitatea lotului și forța grupului”, a spus Șerbănică, citate de Curierul zilei.

Vasile Buhăescu: ”A fost bine, dar a fost și rău cu această pauză de aproape două luni”

Atacantul Vasile Buhăescu a revenit la pregătire cu ambiții mari. ”Primul antrenament a fost complet diferit față de ce eram noi obișnuiți să facem. A fost ceva nou, ceva inedit, să ne pregătim în grupuri de câte patru pentru a respecta măsurile de distanțare socială, așa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătății. Sunt sigur că a fost dificil și pentru staff. Sper ca de la 1 iunie să ne putem pregăti normal.

Am revenit la pregătire după o pauză de aproape două luni. Nu am mai avut o perioadă așa de lungă de pauză de la accidentarea care m-a ținut departe de teren timp de 6 luni. Pe de o parte, a fost bine, pentru că am putut sta cu familia, iar pe de altă parte a fost rău, pentru că nu ne-am putut antrena normal. Am revenit cu chef de muncă la pregătire și dornici de performanță.

Avem o mare dorință de a promova în Liga 1. Cel mai important este să începem bine play-off-ul. Chiar vorbeam cu colegii despre acest play-off care ni se potrivește ca o mănușă. Vor fi cinci meciuri pe viață și pe moarte în care orice se poate întâmpla. Nimeni nu este favorită certă, chiar dacă UTA are un avans de puncte față de celelalte cinci competitoare”, e de părere Vasile Buhăescu, cel care în acest sezon a înscris doar cinci goluri în 22 de meciuri. Principalul golgheter al echipei în această ediție de campionat este Andrei Blejdea, cu 12 reușite în 24 de partide.

Ce au spus antrenorul Ionuț Badea și directorul executiv Ionuț Badea despre reluarea pregătirilor poți citi AICI.

Campionii FC Argeș va intra în play-off de pe locul 4, cu 19 puncte, tot atâtea câte au și Petrolul și Rapid. CS Mioveni și Turris Oltul au fiecare câte 20 de puncte, iar liderul UTA are 25 de puncte. Meciurile oficiale ar putea începe pe 4 iulie.

Marius DUINEA 25 May. 2020, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă