Șelimbărul, trei victorii în trei meciuri disputate acasă cu adversari din Top 6. Eugen Beza, după succesul cu FC Buzău: ”Avem psihic, mentalitate de învingători.” Nou-promovata are șanse de a urca în play-off

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 13:26 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr își continuă parcursul spectaculos de pe teren propriu, la Avrig, și după întâlnirea cu FC Buzău. Echipa sibiană nou-promovată în Liga 2 a ajuns la trei victorii consecutive ”acasă” contra unor adversari din Top 6, echipe care aproape sigur vor evolua în play-off-ul de promovare.

După Concordia Chiajna (1-0) și ”U” Cluj (4-2), la Avrig a fost învinsă și FC Buzău, duminică, cu 2-1, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Eugen Beza, după victoria cu FC Buzău: ”Am reușit să ne montăm după pauză, chiar dacă am ratat un penalty. Asta mă bucură mai mult”

Echipa lui Cristian Pustai a condus la pauză după reușita lui Adi Chică-Roșă (15′), golgheterul campionatului, dar și după un penalty ratat de Alexandru Curtean (40). În partea secundă a jocului, Daniel Tătar (58′) și Bogdan Vișa (70′) au întors rezultatul în favoarea Șelimbărului.

”Era un joc, cum se spune în gazetărie, deschis oricărui rezultat, pentru că se întâlneau două echipe sensibil egale, chiar dacă cea din Buzău, una foarte bună, venea după 15 rezultate pozitive (n.r. – 15, punând la socoteală inclusiv cele patru jocuri disputate în Cupa României în acest sezon). Am reușit să ne montăm după pauză, chiar dacă am ratat un penalty. Asta mă bucură mai mult, pentru că înseamnă că avem psihic, mentalitate de învingători și astăzi băieții m-au făcut fericit”, a spus, după joc, antrenorul Eugen Beza, care a vorbit și despre faptul că echipa sa a ratat în acest meci al treilea penalty din acest sezon: ”E amuzant acum, dar nu este pentru mine, pentru că, într-adevăr, avem o problemă pe care n-am rezolvat-o, exact cum avem și cu jocurile din deplasare. Încă suntem în căutări. Am crezut că am găsit prin Alex Curtean executantul, pentru că la meciul cu FC Hermannstadt a înscris din penalty și o face foarte bine, dar se întâmplă și încercăm să găsim omul potrivit.”

Șelimbărul și-a mărit șansele la play-off, însă Beza nu vrea să se gândească atât de departe

Beza a vorbit și despre ce reprezintă pentru el această victorie în fața celui mai experimentat antrenor pe care îl are în acest moment Liga a 2-a.

”După cum am spus și la interviul dinaintea jocului, Cristi Pustai este un antrenor valoros, cel mai valoros antrenor de la Liga a 2-a, împreună cu Costel Enache. Sunt antrenori deosebiți și cu atât mai mult mă bucur că am reușit să înving un antrenor pe care l-am avut ca adversar și ca jucător de foarte multe ori. A fost și este rivalitatea Sibiu – Mediaș, cu toate că dânsul este sibian”, a spus Eugen Beza.

După acest succes, Șelimbărul s-a apropiat la doar patru puncte de FC Buzău și Steaua, aceasta din urmă urmând să joace marți în etapa a 14-a. Până la finalul sezonului regular mai sunt cinci etape, deci 15 puncte puse în joc pentru fiecare echipă, astfel că inclusiv nou-promovata sibiană poate spera la o clasare în primele șase poziții, adică pe un loc de play-off. Beza nu vrea, însă, să se gândească la așa ceva, ci vrea să ia meci cu meci.

”Noi ne gândim, chiar dacă poate pare o mentalitate fixă, să luăm fiecare meci în parte. Important e să facem puncte față de urmăritoare, pentru că este un campionat cu un format foarte ciudat. Oricând poți să legi două victorii și să fi sus sau să legi două înfrângeri și să fi jos. Se vor împărți în play-out grupele și atunci totul e risc. Și e foarte bine să ai cât mai multe puncte, pentru că ele își aduc liniște, aduc bani. Atunci luăm fiecare meci în parte, nu ne facem planuri și vedem ce va fi mai încolo”, a spus antrenorul echipei din Șelimbăr.

Beza a fost inspirat contra lui Pustai

În jocul cu FC Buzău, Beza s-a dovedit și inspirat. În prima repriză, după accidentarea lui Messie Biatoumoussoka, l-a introdus pe teren pe Bogdan Vișa, căpitanul echipei în Liga 3. Acesta a reușit în minutul 70 să înscrie golul care avea să aducă victoria.

”Trebuie să fi cumpătat, trebuie să respecți ca jucător planul tactic al staffului, tu, ca antrenor, trebuie să pregătești meciul cât mai bine. În rest nu prea ai multe lucruri de remontat în timpul jocului, decât la pauză sau cu schimbări, dacă ești inspirat. Sau cum a fost și astăzi, să avem șansă să câștigăm, pentru că oricând se putea întoarce rezultatul”, e de părere tânărul antrenor, aflat la a doua experiență ca ”principal”, după cea din sezonul trecut de la FC Hermannstadt, în Liga 1.

Șelimbărul speră la un prim succes în deplasare în Liga 2, la Unirea Constanța. Beza: ”Ne așteaptă un meci extrem de greu”

În acest moment, CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 9-a a Ligii 2, cu 21 de puncte acumulate. În etapa a 15-a urmează să întâlnească una dintre ultimele clasate, pe Unirea Constanța, într-un joc care va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Techirghiol.

Eugen Beza are cuvinte de laudă pentru adversarul care vine după un eșec la scorul de 1-2 la Unirea Dej, după ce a condus, și are doar 7 puncte acumulate în acest sezon.

”Nu numai că urmează o deplasare extrem de lungă, ci și una extrem de grea, pentru că i-am studiat pe cei de la Unirea Constanța. Cum știe toată lumea, este o echipă care provine de la Academia FCSB, cu niște jucători de mare calitate, dezinvolți. Nu întâmplător Dejul i-a bătut atât de greu. Ne așteaptă un meci foarte complicat, pentru că n-am câștigat în deplasare și venim cu o echipă care nu are ce pierde, care nu pune preț deloc pe clasament și, încă o dată, o echipă cu mare calitate. E foarte important cum reușim noi, ceea ce n-am reușit la Timișoara (n.r. – 1-1 la Poli Timișoara, runda trecută), să ne montăm, ca la un meci cu echipele din Top 6”, a mai spus Eugen Beza după jocul cu FC Buzău.

În cele șase meciuri desfășurate în acest sezon în deplasare, CS Comunal Șelimbăr a reușit să obțină doar două puncte, din remizele cu Steaua (0-0) și Poli Timișoara (1-1). În resta pierdut cu Unirea Slobozia (0-2), Unirea Dej (0-3), Petrolul (0-3) și FC Hermannstadt (2-3).

Declarațiile oferite de Eugen Beza după CS Comunal Șelimbăr – FC Buzău 2-1:

Rezumatul meciului CS Comunal Șelimbăr – FC Buzău 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=Lh-w_flXbTk

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cavalerii-rosii-au-mai-facut-o-victima-din-zona-play-off-ului-cs-comunal-selimbar-a-invins-buzaul-lui-pustai-19210897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1130-19210789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă