”Cavalerii roșii” au mai făcut o victimă din zona play-off-ului! CS Comunal Șelimbăr a învins Buzăul lui Pustai

Ovidiu BOICA 21 Nov. 2021, 16:27 Liga 2

După Concordia și ”U” Cluj, o altă echipă aflată în primeșe șase a căzut victimă formației din Șelimbăr. Buzăul lui Cristian Pustai a condus cu 1-0 la pauza meciului de la Avrig, dar sibienii au întors rezultatul în partea a doua prin golurile fundașilor Tătar și Vișa, câștigând, astfel, cu 2-1. Alex Curtean a ratat o lovitură de la 11 metri în prima repriză.

”Cavalerii roșii” sunt neiertători pe propriul teren și au mai făcut o victimă în rândul echipelor cu pretenții din Liga 2. După Concordia (1-0) și ”U” Cluj (4-2), la Avrig a pierdut acum și FC Buzău, o formație care are pe bancă poate cel mai experimentat antrenor din campionat, Cristian Pustai având în CV foarte multe jocuri în Liga 1 și chiar în competițiile continentale. Sibienii au primit repede gol, au irosit șansa de a egala până la pauză, Curtean trimițând alături de la punctul cu var, dar au întors rezultatul după pauză.

Golgheterul campionatului, Chică-Roșă, a ”lovit” și la Avrig

Buzoienii au început în forță meciul și, după șutul imprecis, de la distanță (2), Ekollo a trimis în brațele lui Gal, din întoarcere, de pe 16 metri (11). Tot pe centrul porții a trimis și Gaitan (11), iar Keita l-a lansat în flancul stâng pe Chică-Roșă, care l-a dominat pe Biatoumoussoka și a trimis din marginea careului mic pe sub Gal, deschizând scorul (15).

Sibienii au acuzat o vreme șocul, reușind să pună cât de cât pericol la poarta lui Stoian abia în minutul 27, dar Cârstean nu a reușit să profite de eroarea portarului Buzăului și Vîrtej a îndepărtat pericolul.

Oaspeții au fost aproape de 2-0 la șutul cu boltă al lui Manea, nou-intrat în meci, în locul accidentatului Keita. Mingea a lovit însă transversala, apoi a ieșit în aut de poartă (31).

Ekollo a încercat să-l păcălească pe ”centralul” Roman, plonjând în careul Șelimbărului, dar n-a primit nimic, nici măcar ”galben” pentru simulare (37).

Două decizii strâmbe luare de centralul Roman

Un minut mai târziu, Cîrstean a primit în adâncime, flancat de Oteliță, și a fost faultat de portarul Stoian în marginea careului de 16 metri. Fază grea pentru arbitrul Roman, care a luat două decizii strâmbe, una pro, alta contra sibienilor. I-a dat doar ”galben” portarului și a indicat punctul cu var, deși ar fi trebuit eliminat Stoian și lovitură liberă din marginea careului.

Penaltiul l-a executat Curtean, care a căutat vinclul din stânga lui Stoian, însă a trimis alături, astfel că Buzăul a intrat în avantaj la vestiare (40).

Tătar a dat semnalul revenirii, Vișa a marcat și el

Yameogo a dat semnalul revenirii, la două minute de la reluare, dar Stoian a respins în corner. Manea a avut șansa de a dubla avantajul Buzăului, însă a trimis slab, cu latul, fără probleme pentru Gal (’49). Curtean a greșit ținta, în urma unui corner (52).

Egalarea a venit din gheata căpitanului Daniel Tătar, care a executat magistral o lovitură liberă, la vinclu (58).

Reușita le-a dat aripi sibienilor, iar Monea a avut prim-plan-ul în fața lui Wiktorski, dar Stoian a respins din fața lui, cu pumnul, din plonjon (69).

Tătar și-a adus contribuția și la golul prin care Șelimbărul a preluat conducerea. Fundașul a trimis lung, în careu, dintr-o lovitură liberă, Cârstocea a respins până la Bogdan Vișa, care a tras din prima, cu stângul, în plasa laterală, la colțul lung (71).

Amenințați că pot pleca spre casă fără niciun punct, după ce conduceau la pauză, buzoienii s-au năpustit spre poarta lui Gal și Chică-Roșă a șutat alături, din marginea careului mare (76), iar Kanda a căutat contactul cu portarul Gal, în careu, dar a fost avertizat de ”centralul” Roman pentru… teatrul ieftin jucat (84).

Toni Suciu a încercat să aducă definitiv liniștea, însă șutul său a fost deviat (86).

Chică-Roșă ar fi putut face ”dubla” în ultimul minut, însă a trimis din apropiere, cu capul, peste transversală, din centrarea lui Vîrtej, iar în prelungiri a fost rândul lui Vîrtej să ceară penalty, dar tot ce a primit a fost doar un corner, rămas fără rezultat (90+2).

Keita a ajuns la spital

Aflat la primul meci în tricoul Buzăului, Modibo Keita n-a stat prea mult pe gazon. La jumătatea primei reprize, malianul s-a ciocnit cap în cap cu Yameogo la un duel aerian.

Keita a ieșit destul de ”șifonat”, el fiind preluat de ambulanță și, după ce a primit minute bune îngrijiri la teren, a fost transportat la spital.

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – FC BUZĂU 2-1

Daniel Tătar 58′, Bogdan Vișa 70′ / Adi Chică-Roșă 15′

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Al. Vodă, Natea, Biatoumoussoka (Vișa 32′), D. Tătar (cpt.) – Cărăruș, Curtean – Vecerdea (Al. Luca 46′), Ciocâlteu, Yameogo (Monea 66′) – Ad. Cîrstean (T. Suciu 75′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criștiu, Goh, Al. Badea, Antone
Antrenor: Eugen Beza

FC Buzău: R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Tud. Oltean – Gaitan, Cârstocea – Al. Munteanu (Ghinga 63′), Ekollo (Pațurcă 63′), M. Keita (A. Manea 24′, Kanda 77′) – Chică-Roșă
Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Cip. Petre, C. Toma, R. Șt. Zamfir, Dr. Lazăr
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); Asistenți: Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin) și Petruţa Iugulescu (Buftea); Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Romeo Malac (Timişoara).

Cu 21 de puncte, trupa lui Eugen Beza urcă pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, în timp ce FC Buzău rămâne cu 25 de puncte, momentan pe locul 5, și tremură pentru menținerea pe pozițiile de play-off.

În etapa a 15-a, Șelimbărul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Unirea Constanța, iar FC Buzău are meci acasă, joi, de la ora 17:00, cu FC Brașov.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1130-19210789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Ovidiu BOICA 21 Nov. 2021, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă