Șelimbărul a pierdut primul loc în Liga 2 după eșecul de la Târgu Jiu. Eugen Beza a găsit scuza perfectă: ”Oricum venea mai devreme sau mai târziu și prima înfrângere”

Mircea OGLINDOIU 04 Sep. 2022, 09:41 Liga 2

După trei victorii și un egal, acesta din urmă înregistrat etapa trecută, cu SC Oțelul Galați (scor 1-1), CS Comunal Șelimbăr a bifat, în etapa a 5-a a Ligii 2, la Târgu Jiu, prima înfrângere stagională, scor 0-1 cu Viitorul Pandurii.

Rezultatul a coborât echipa sibiană de pe prima treaptă a podiumului eșalonului secund, acolo unde a stat timp de trei etape.

Eugen Beza, după eșecul de la Târgu Jiu: ”Am prins un portar în zi mare”

Singurul gol al partidei desfășurate sâmbătă pe stadionul din orașul de la malul Jiului a fost marcat de Alin Țegle, în minutul 9, cu capul, după cornerul executat de Florin Răsdan, de pe partea dreaptă de atac. Victoria i se datorează și portarului Raul Opric, inspirat la șuturile lui Gele (2, 3 și 75), Ciocâlteu (32) sau Manole (39).

La finalul jocului, antrenorul Eugen Beza a spus că echipei sale i-a lipsit șansa și l-a lăudat pe portarul gorjenilor, Raul Opric.

”Vreau să felicit echipa gazdă, pentru atitudine și dăruire, fiindcă așa a și câștigat meciul. A venit prima înfrângere, dar oricum venea mai devreme sau mai târziu. Important e că am jucat bine, am avut ocazii, am dominat jocul, dar am prins un portar în zi mare. Am fost prea încrezători în prima repriză, am intrat pe teren prea cu nasul pe sus. Ne-a lipsit inspirația la finalizare, concentratea, dar și șansa”, a spus antrenorul Eugen Beza.

Beza vrea schimbarea regulamentului, ca echipele de drept public să poată promova în Liga 1

Prezența clubului din Șelimbăr pe pozițiile care duc în play-off l-a făcut pe antrenorul Beza să comenteze și situația sa, care nu are drept de promovare. Acesta își consideră echipa drept un sparring-partener și vrea ca FRF să schimbe regulamentul, iar formațiile de drept public să aibă și ele dreptul să acceadă în prima ligă.

În acest sezon de Liga 2, participă nu mai puțin de cinci cluburi de drept public, deci fără drept de promovare: Steaua, CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

”Dacă am intra în play-off, ar fi o mare realizare pentru club, pentru jucători, pentru staff. Cred că putem realiza acest lucru. Referitor la promovare, cred că ar trebui schimbat regulamentul. Orice echipă ar trebui să aibă dreptul de a promova. Nu putem fi sparring-partener prin campionat! Adevărul e că privatul nu poate susține fotbalul în România. Spun asta prin prisma faptului că am lucrat 5 ani la Hermnanstadt și știu ce probleme au fost. Că ne place sau nu, statul e singurul salvator, și nu al fotbalului, ci al sportului în general!”, este de părere Beza, care până acum a evitat să vorbească despre această problemă extrem de importantă a echipei sale.

Șelimbărul întâlnește în etapa a 6-a noul lider al Ligii 2

Rămasă cu 10 puncte și acum aflată la egalitate cu alte trei echipe, posibil patru până la finalul etapei a 5-a, CS Comunal Șelimbăr se află pe locul 3, cu golaveraj 8-3.

În etapa a 6-a va evolua pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu noul lider al clasamentului, Unirea Dej (12 puncte, 10-7 golaveraj).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-provocat-prima-infrangere-selimbarului-liderul-ligii-2-in-acel-moment-florin-stinga-am-obtinut-o-victorie-importanta-19243836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Mircea OGLINDOIU 04 Sep. 2022, 09:41 Liga 2
Pe aceeași temă