Planuri mari la Reșița. Primarul Ioan Popa a anunțat că echipa antrenată de Dorinel Munteanu se bate la promovare din sezonul următor: ”În maximum doi ani suntem în Liga 1”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2020, 18:15 Liga 2

CSM Reșița are planuri mari începând cu sezonul următor, chiar dacă actualul nu s-a terminat și are emoții în privința retrogradării în Liga 3. Primarul Reșiței, Ioan Popa, a vorbit recent despre strategia echipei odată cu sfârșitul pandemiei de COVID-19, atât la nivel de lot, cât și la nivel de investiții.

Reșița ar urma să aibă din vară un buget generos, care să îi permită să se bată cu șanse foarte mari la primele poziții în Liga 2. Deja sunt discuții cu doi dintre sponsorii clubului, pentru ca aceștia să mai cumpere câteva procente și să crească și mai mult capitalul.

Ioan Popa: ”Cristi Bobar și Dorinel Munteanu, o echipă foarte bună” 

Ioan Popa îi laudă pe președintele Cristian Bobar și pe antrenorul Dorinel Munteanu pentru ceea ce au făcut la echipă începând cu 2020.

”Eu risc un pronostic și vă spun că într-un an, maxim doi, suntem în Liga 1. Dacă nu s-ar fi întâmplat această dramă, cu COVID, noi acum eram într-un galop de sănătate și de forță. Discutasem deja cu Cristi Bobar să ne aducem un finanțator privat lângă club, pentru că nu poți să activezi în Liga 1, dacă nu ai măcar câteva procente cu un acționariat privat în asociație. Și deja discutasem cu doi dintre cei care ne finanțează la ora actuală, cu sume. Și le-am propus să vină cu unul, doi, cinci la sută, ca să putem să atacăm Liga 1 la anul.

Este o echipă adunată într-un timp scurt, noiembrie, decembrie, ianuarie, de Cristi Bobar și Munteanu. O echipă foarte bună, mie îmi place foarte mult de ei. Sunt foarte serioși și dacă reușim, pe lângă cei pe care i-am coagulat, să mai aducem trei-patru jucători, eu zic că ne putem bate liniștiți (n.r.: la promovare)…”, a declarat primarul Reșiței pentru Radio Timișoara.

Dorinel Munteanu are scaunul asigurat și în sezonul următor

Dorinel Munteanu primește în continuare credit. Nu este luată în discuție o eventuală înlocuire a fostului mijlocaș al naționalei. Din contră, Ioan Popa lasă de înțeles că obiectivul din sezonul următor va fi atacat cu același antrenor.

În primele două etape am făcut meciuri de excepție. Am făcut 4-1 la Târgu Jiu și am făcut un rezultat bun la Rapid (n.r. – victorie cu 1-0, rezultat care a dus la demiterea lui Daniel Pancu), a fost un meci extraordinar. I-am felicitat pe băieți la vremea respectivă și ieșisem din zona de stres și eram pe un trend foarte, foarte bun. Acum, trebuie să recuperăm din… Aici este un lucru interesant. Vor fi avantajați cei care știu să recupereze cât mai rapid și cât mai inteligent acest handicap al lunilor de pauză. Sper ca Dorinel să o facă în maniera lui caracteristică și să ne scoată din zona unde nu trebuia să fim, a mai punctat primarul Reșiței.

  • Dorinel Munteanu o pregătește pe CSM Reșița din noiembrie 2019, timp în care a condus echipa în șapte confruntări, înregistrând două victorii, două egaluri și trei înfrângeri. În C.V.-ul său de antrenor mai figurează echipele Concordia Chiajna, FC Zakho, Astra, FK Qabala, Kuban Krasnodar, Mordovia Saransk, Dinamo, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCSB. Cele mai bune performanțe le-a realizat cu Oțelul, alături de care a cucerit un titlu (2011) și o Supercupă a României (2012).

CSM Reșița, locul 15 în Liga 2 

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile.

După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2020, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă