Fotbal Comuna Recea riscă să înceapă 2021 cu o veste extrem de proastă. Autoritățile județene schimbă strategia și echipa poate pierde finanțarea

Andrei PASCU 09 Dec. 2020, 15:15 Liga 2
Fotbal Comuna Recea riscă să înceapă 2021 cu o veste extrem de proastă. Autoritățile județene schimbă strategia și echipa poate pierde finanțarea

Fotbal Comuna Recea riscă să nu mai primească finanțare de la autoritățile locale, începând cu perioada imediat următoare, din 2021. Dacă după promovarea în Liga 2, la finalul sezonului trecut de Liga 3, Consiliul Județean Maramureș a aprobat ajutorul financiar pentru echipă cu 800.000 de lei, există posibilitatea ca situația să nu se mai repete și anul care vine.

Finanțarea autorităților județene către Fotbal Comuna Recea ar putea fi oprită 

Consiliul Județean Maramureș și-a schimat structura, iar potrivit Baia Mare Sport, sunt șanse ca finanțarea să nu mai continue. Conform sursei citate, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că strategia pentru anul următor va fi regândită. Fotbal Comuna Recea riscă să intre într-o situație extrem de delicată, mai ales că nu primește ajutor financiar de la Consiliul Local Recea.

Consilierii locali au votat că nu sunt de acord cu trimiterea vreunei sume, din variantele expuse inițial, 50.000 sau 30.000 de lei, pentru sprijinirea echipei locale, notează aceeași sursă mai sus amintită.

În momentul de față, nu există datorii, după cum a afirmat zilele trecute președintele clubului Florin Gherasim. Toate restanțele către jucători și furnizori, dacă au existat, au fost achitate la începutul lunii decembrie. Florin Gherasim a recunoscut însă că un aspect important pentru ca Fotbal Comuna Recea să treacă peste această perioadă, depinde de ajutorul care ar putea să vină de la Consiliul Județean Maramureș.

Florin Gherasim declara că ”nu ni s-a transmis că va fi oprită finanțarea. Nu se pune problema retragerii echipei din campionat, mergem mai departe” 

Clubul nu a primit informații din partea autorităților locale cum că finanțarea se va opri, dar rămâne de văzut dacă vreo sumă va fi direcționată către echipa de fotbal.

”Sunt unele probleme la club și încercăm să le rezolvăm, dar avem nevoie de timp. Noi ne-am organizat din mers pentru liga a doua. Important este că până la data de 1 decembrie nu avem datorii față de jucători sau furnizori. Vom vedea ce bani vom primi pentru anul viitor de la Consiliul Județean, dar nu ni s-a transmis că va fi oprită finanțarea. Nu se pune problema retragerii echipei din campionat, mergem mai departe”, declara Florin Gherasim, care se vede acum nevoit, alături de oamenii din club, să aștepte strategia Consiliului Județean Maramureș.

Fotbal Comuna Recea nu stă excelent nici din punct de vedere sportiv 

Fotbal Comuna Recea e în partea inferioară a clasamentului în Liga 2, momentan pe locul 17 din 21 de echipe. După disputarea a 14 partide în 15 etape, trupa maramureșeană a adunat 15 puncte. La reluarea campionatului, în februarie 2021, echipa din Recea mai are programate șase meciuri.

În primă fază va evolua împotriva celor de la Concordia Chiajna (acasă), după care vor urma partidele cu CS Mioveni (deplasare), ”U” Cluj (acasă), Farul (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Ripensia (deplasare).

Foto: Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problemele-financiare-persista-la-fotbal-comuna-recea-care-sunt-sansele-ca-echipa-sa-se-retraga-din-campionat-si-ce-se-intampla-cu-finantarea-de-la-autoritatile-locale-presedintele-florin-gherasim-19161785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nae-constantin-suparat-dupa-egalul-obtinut-de-fotbal-comuna-recea-cu-turris-oltul-suntem-specialisti-antrenorul-intra-in-vacanta-cu-ganduri-care-l-fac-sa-se-gandesca-la-re-19161289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-incheiat-licitatia-cu-tricourile-speciale-utilizate-in-derby-ul-cu-asu-poli-suma-stransa-va-fi-donata-catre-salvati-copiii-timisoara-un-suporter-a-castigat-cinci-tricouri-19161961

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Dec. 2020, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă