Ciprian Danciu, antrenor la Minaur Baia Mare după ce Vasile Miriuță a fost ”promovat”. Maramureșenii au făcut și cinci transferuri, printre care jucători de la ”U” Cluj și Recea

Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2021, 17:03 Liga 3
Ciprian Danciu, antrenor la Minaur Baia Mare după ce Vasile Miriuță a fost ”promovat”. Maramureșenii au făcut și cinci transferuri, printre care jucători de la ”U” Cluj și Recea

Minaur Baia Mare a început pregătirile pentru sezonul de Liga 3, luni, 19 iulie. Echipa trece printr-o schimbare radicală în această vară, după ce sezonul trecut a ratat promovarea în Liga 2. Nu numai lotul s-a modificat, ci și stafful tehnic.

Ciprian Danciu, numit antrenor principal la Minaur Baia Mare. Vasile Miriuță a fost pus director tehnic

În ceea ce privește poziția de antrenor principal, aceasta nu mai este ocupată de Vasile Miriuță, ci de Ciprian Danciu, care a mai condus echipa și în trecut. Ultima dată, Danciu (foto principal) a pregătit-o pe Fotbal Comuna Recea din postura de antrenor principal, până în septembrie anul trecut.

Referitor la Vasile Miriuță, acesta nu a părăsit clubul Minaur Baia Mare, potrivit Arena Maramureș. El va ocupa o funcție în conducere, cea de director tehnic. În perioada următoare se va definitiva și lotul. Ciprian Danciu testează mai mulți jucători, iar în perioada de pregătire va decide pe cine va păstra și pe cine nu.

Minaur Baia Mare a făcut mai multe transferuri, printre care un jucător de la ”U” Cluj și doi de la Fotbal Comuna Recea 

Minaur Baia Mare a legitimat până acum câțiva noi jucători. Printre aceștia, Raul Băilă (ex Măgura Cisnădie), Simion David (Progresul Șomcuta Mare), Adrian Micaș (ex Universitatea Cluj), Viorel Chinde (ex Fotbal Comuna Recea) și Arthur Teuț (ex Fotbal Comuna Recea).

Ciprian Danciu a vorbit despre cum vor decurge transferurile la Minaur Baia Mare în această vară, dar și despre situația financiară a clubului, una destul de complicată. În ceea ce privește venirile, antrenorul a declarat că ar mai avea nevoie de un fundaș central și un atacant, în principal. Se va baza, în mare măsură, pe lotul de sezonul trecut.

Ciprian Danciu mai așteaptă jucători, dar speră și ca problemele financiare să se rezolve 

Referitor la bani, a recunoscut că sunt ceva probleme și că există ceva restanțe către jucători încă din campionatul precedent. Însă, este încrezător că lucrurile se vor rezolva, întrucât a primit promisiuni de la Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare, și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Baia Mare.

Mai avem câțiva jucători în probe și vor mai veni și zilele următoare câțiva. Aș mai avea nevoie de un atacant și un fundaș central. Voi dori însă să ne axăm pe juniorii noștri, să reactivăm o parte din ei. În Maramureș există o pepinieră foarte bună cu jucători de mare potențial. Trebuie să le acordăm șansa să joace.

(N.r. – Despre situația financiară) Nu doresc că fac promisiuni doar de dragul de a le face. Îi pot asigura însă pe suporterii noștri că vor vedea o cu totul altă atitudine. Cine va fi cu sufletul alături de noi, va rămâne, cine nu, se va elimina singur. Obiectivul principal este schimbarea rutinei! De mulți ani de zile ne-am plafonat și consolat cu situația actuală. Categoric că ne dorim să promovăm.

Am avut discuții zilele acestea și cu domnul primar Cătălin Cherecheș și cu domnul Ionel Bogdan. Ambii ne-au asigurat de sprijinul lor. Dacă vom avea liniște, totul va ieși bine. Sunt câteva luni de restanțe financiare, într-adevăr, ar fi foarte bine dacă am putea începe noul sezon fără această presiune a banilor”, a declarat antrenorul echipei din Baia Mare, citat de sursa amintită.

Minaur Baia Mare a programat patru meciuri amicale până la startul Ligii a 3-a, cu ACSF Lăpuș (21 iulie), Olimpic Cetate Râșnov (7 august), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (11 august) și CSM Satu Mare (14 august).

Foto: ACSF Maramureș Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-mareste-ritmul-transferurilor-pe-ultima-suta-un-mijlocas-din-liga-3-e-cea-mai-recenta-achizitie-dar-florentin-petre-mai-anunta-si-alte-veniri-suntem-in-discutii-avansat-19192570

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-alba-iulia-s-a-reunit-cu-valentin-sinescu-antrenor-si-17-jucatori-viitorul-clubului-depinde-din-nou-de-tranferul-lui-nicolae-stanciu-19192496

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-care-ocupa-cele-sase-locuri-ramase-vacante-pentru-noul-sezon-de-liga-3-patru-retrogradasera-si-doua-sunt-sateliti-de-club-din-liga-1-19192451

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2021, 17:03 Liga 3
Pe aceeași temă