După UTA și FC Argeș, fotbalul românesc „recâștigă” și Petrolul! ACS Petrolul 52 devine Petrolul cu 4 titluri și 3 cupe după ce a câștigat licitația achiziționării celor 6 mărci

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jun. 2017, 12:23 Actualizat: 18 Jun. 2017, 15:12 Special

După UTA și FC Argeș, un alt club de tradiție din România revine la viață în luna iunie a anului 2017.

Pe 7 iunie, echipa UTA Bătrâna Doamnă a câștigat în instanță dreptul de a folosi numele FC UTA Arad, al Campioanei Provinciei, denumire pe care o va folosi din noul sezon al campionatului Ligii 2. Ieri, 15 iunie, Consiliul Local Pitești a decis, într-o ședință extraordinară, să cumpăre brandul FC Argeș de la Ministerul de Finanțe, creditorul principal al clubului aflat în faliment al lui Cornel Penescu, contra sumei de 660.000 lei, și il va oferi echipei SCM Pitești. Nou-promovata în Liga 2 își va schimba denumirea în FC Argeș Pitești în această vară și va evolua în campionatul Ligii 2.

Astăzi, 16 iunie, a venit rândul clubului Petrolul Ploiești să revină la viață. ACS Petrolul 52 Ploiești, noua echipă a orașului după ce SC FC Petrolul SA a intrat în faliment, a fost singura structură sportivă care a achiziționat caietul de sarcini pentru a participa la licitația publică deschisă cu strigare organizată la Palatul Administrativ Ploiești pentru cumpărarea celor șase mărci „Petrolul” (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95), fiecare dintre ele evaluate la un preț de pornire de 14.472 RON.

„Din noul sezon vom fi cu adevărat Petrolul Ploiești”

Reprezentată la licitație de președintele de onoare al Asociației Petrolul 52, Mircea Dridea, președintele clubului, Cristian Vlad, cât și de un împuternicit al sponsorului Veolia, cel care a asigurat suportul financiar necesar pentru achiziționarea simbolurilor petroliste, ACS Petrolul 52 Ploiești a obținut mărcile Petrolului și le va utiliza începând cu noul sezon, posibil Liga 3. Pe lângă suma de 14.472 de lei pentru fiecare marcă/an, se adaugă 2% din încasările aferente din dreptul de folosire al mărcii.

„Noi am participat la licitație pentru toate cele șase mărci, le-am adjudecat pe toate, pentru că, din punct de vedere moral, considerăm că ne aparțineau, având în vedere că noi am fost și suntem echipa recunoscută de suporteri, de toți cei care au îmbrăcam tricoul Petrolului. Este un lucru pe care noi îl considerăm normal și propice. Conform regulilor administrației locale, luni se semnează contractul, iar din nou sezon o să folosim noua emblemă. O să facem tot ce trebuie la federație în această vară și din noul sezon vom fi cu adevărat Petrolul Ploiești, adică și din punct de vedere al actelor. Contractul e pe patru ani și după aceea o vom solicita din nou primăriei Ploiești. Acum noi avem drept de folosință”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristi Vlad, președintele Petrolul.

„Pentru toate cele șase mărci, astăzi s-a plătit suma de 30.000 de euro”, a declarat, citat de Observatorul Prahovean, Mircea Dridea, președintele de onoare al Asociației Petrolul 52.

„Suma de garanție a fost de 14.472 de lei și suma suma de achiziție undeva la 14.725, ceva de genul acesta. Nu s-a mai înscris nimeni la licitație, am fost singurii, dar eram pregătiți, cu ajutorul grupului Veolia, și pentru cazul în care cineva ar fi venit și ar fi licitat în plus. S-a întârzia atât pentru că au fost discuții legate de modul de scoatere ori la licitație, ori de încredințare. Noi nu am influențat cu absolut nimic decizia Consiliului Local, nu am fost implicații absolut în ceea ce privește decizia pe care ei au luat-o legat de aceste sigle. Noi doar am așteptat ca ei să găsească soluția legală și corectă ca noi să putem ajunge să le avem”, a mai comentat, pentru Liga2.ro, Cristi Vlad.

Mărcile au fost închiriate pentru o perioadă de 4 ani, timp în care clubul prezidat de Cristi Vlad trebuie să îndeplinească unele condiții de performanță și logistică precum: să joace doar pe arena „Ilie Oană” și să promoveze în eșaloanele superioare până în Liga 1.

Cele șase mărci și steme înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci de către FSLI Petrom și Florin Bercea, în anul 2007, au ajuns în administrarea primăriei Ploiești după falimentul structurii care le-a deținut, SC FC Petrolul SA.

4 titluri de campioană și 3 Cupe ale României a câștigat Petrolul Ploiești în istoria sa

Mare favorită la promovarea în Liga 3

În altă ordine de idei, ACS Petrolul 52 Ploiești va juca în următoarele două sâmbete pentru promovarea în campionatul Ligii 3 după ce a câștigat Liga a 4-a Prahova. Petrolul va întâlni mâine, 17 iunie, de la ora 18:00, în deplasare, pe Dentaș Tărtășești, campioana județului Dâmbovița, iar la finalul săptămânii următoare, pe 24 iunie, de la ora 17:30, pe stadionul „Ilie Oană”, va desfășura returul barajului de promovare în Liga 3. Gruparea antrenată de Octavian Grigore a câștigat în acest sezon și Cupa României – faza județeană Prahova.

Înregistrarea VIDEO o licitației:

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jun. 2017, 12:23 Actualizat: 18 Jun. 2017, 15:12 Special
Pe aceeași temă