SCM Pitești e pe punctul să-și piardă antrenorul care a promovat-o în Liga 2. Nicolae Dică e dat ca principal la FCSB, chiar dacă nu are licență PRO

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 12:40 Liga 2
SCM Pitești e pe punctul să-și piardă antrenorul care a promovat-o în Liga 2.** Nicolae Dică e dat ca principal la FCSB, chiar dacă nu are licență PRO

SCM Pitești a promovat la pas în campionatul Ligii 2, cu șapte etape înainte de finalul actualei ediții a Ligii 3, Seria 3. Echipa argeșeană ar putea evolua însă în eșalonul secund fără antrenorul Nicolae Dică. Fostul atacant a fost anunțat de Gigi Becali ca noul antrenor al echipei FCSB. Dică a mai fost în staff-ul tehnic al echipei bucureștene, atunci când antrenor a fost Mirel Rădoi.

„Dică a semnat pe un an. La Steaua așa va fi. Nu câștigi campionatul, pleci! Obiectivul lui Dica e campionatul. În Europa e vorba și de noroc, că sunt echipe puternice. Dar Steaua e cap de serie și va fi cap de serie și în fața lui Manchester City”, a spus, duminică, Gigi Becali la Sport.ro.

Finanțatorul FCSB spune că a avut deja o întâlnire cu Nicolae Dică, acesta a fost de acord cu condițiile pe care i le-a propus, dar mutarea va fi oficializată după ce Laurențiu Reghecampf își va rezilia contractul. Acesta urmează să plece la o echipă din Emiratele Arabe.

„Mie, Laurențiu Reghecampf mi-a zis că vine mâine să vorbească cu mine. Are ofertă de 2,6 miioane de euro și poate să ajungă la 4 milioane de euro pe an, cu bonusuri. El mi-a spus că vrea să plece, dar să-i dau și eu un sfat. Ce sfat să-i dau? Primul la care m-am gândit a fost Dică și ne-am înțeles în mare. Rezolvă Meme cu licența PRO. El, Meme, l-a propus pe Dică. El mi l-a propus, eu am acceptat”, a declarat Gigi Becali la DigiSport.

Nicolae Dică nu are încă licența PRO, necesară pentru a fi antrenor principal în Liga 1, însă Gigi Becali nu își face probleme. Foarte probabil, în acte „principal” va fi Dumitru Dumitriu, cel care a avut un rol similar și în perioada în care echipa era condusă de Mirel Rădoi.

Dumitriu așteaptă doar un semn: „Merg, iar Toate frâiele le va ține Dică și stafful său tehnic”

Antrenor coordonator la „Centrul de Copii și Juniori Gigi Becali”, Dumitru Dumitriu a spus, luni, în direct la ProSport Live că dacă i se cere ajutorul, o să vină la FCSB pentru a-l ajuta pe Nicolae Dică să fie antrenorul roș-albaștrilor, în condițiile în care fostul atacant al roș-albaștrilor nu deține licența PRO și nu poate, deci, îndeplini rolul de antrenor principal în mod oficial.

„Gigi Becali mă cunoaște și îmi știe poziția. Dacă mă vor contacta, mă voi duce acolo până când se va rezolva problema cu licența PRO, dar nu mă voi implica și nici nu voi face pe dirijorul. Toate frâiele le va ține Dică și stafful său tehnic. În aceste momente, oamenii de 70 de ani trebuie să stea în rândul al doilea”, a spus Țiți Dumitriu.

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă