Planuri mari la CSM Ceahlăul! Costel Ilie a fost prezentat ca antrenor, iar echipa a perfectat primele patru achiziții. ”Principalul” și-a adus aminte de situația dramatică trăită înainte de desființarea fostei echipe din Piatra Neamț

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 12:55 Liga 3

CSM Ceahlăul Piatra Neamț se pregătește de a patra participare la nivelul campionatului Liga 3, iar acum își începe din timp strategia, cu obiectivul clar de a promova în Liga 2. Echipa din Neamț și-a numit un nou antrenor principal și a perfectat primele patru transferuri.

Costel Ilie, antrenor principal la CSM Ceahlăul: ”Sunt bucuros și onorat că mă întorc acasă și că fac parte din acest proiect”

Noul antrenor principal al CSM Ceahlăul este Constantin Ilie (46 ani), deloc o surpriză, având în vedere că acesta a tot asistat de o bună perioadă de timp la meciurile echipei din Piatra Neamț, oraș de unde se trage și unde a evoluat majoritatea carierei sale de jucător.

Ilie îl înlocuiește pe Gabriel Rădulescu, iar prezentarea sa oficială a avut loc miercuri, 9 iunie 2021. A semnat un contract pe două sezoane.

”Aduc pentru început mulțumiri fostei conduceri tehnice, în frunte cu domnul Gabriel Rădulescu, pentru munca foarte bună depusă și devotamentul arătat. Revenind la noi, sunt bucuros și onorat că mă întorc acasă și că fac parte din acest proiect, unul frumos și măreț. Sper să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Colaboratorii mei de aici înainte sunt: Valentin Avădanei – antrenor secund, Florin Anton – antrenor cu portarii, Andrei Antoce – preparator fizic, Ioan Stan – maseur, Constantin Vlad Stan – kinetoterapeut, Daniel Mahu-Moisii – team manager”, și-a început Costel Ilie discursul.

Ilie, emoționat la prezentarea sa: ”M-am gândit la cele trăite în 2015 când clubul de fotbal avea altă conducere și altă perspectivă”

Costel Ilie a activat ca antrenor principal sau secund la mai multe echipe din primele trei ligi, ca FC Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid CFR Suceava, Atletico Vaslui, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra și Rapid. La ultimele cinci formații a fost ”secund” în stafful lui Dan Alexa.

Costel Ilie a povestit și motivul pentru care a fost destul de emotiv la prezentarea sa. Și-a amintit de ultimele experiențe pe care le-a trăit la fostul Ceahlăul, falimentar.

”Am avut emoții foarte mari și m-am gândit la cele trăite în 2015 când clubul de fotbal avea altă conducere și altă perspectivă. Am fost atunci într-un moment foarte greu al fostului club. Eram fără bani, eram fără mâncare, nu aveam condiții deloc. La ultimul meci am adus mâncare de acasă în dimineața jocului, fiindcă jucătorii nu puteau juca pe burta goală. Nu vă puteți închipui ce era în sufletul meu atunci și în sufletele colegilor mei.

Faptul că astăzi am fost prezentat ca antrenor principal al actualului club mi-a stârnit o emoție puternică. Susțin sincer și în fața oricui că la CSM Ceahlăul se vrea ceva serios, se dorește performanță și se vrea muncă într-un mediu profesionist. Acum am parte de oameni în jur care dau dovadă de seriozitate, care oferă liniște și condiții foarte bune. Mulțumesc domnilor Cătălin Roca și Anton Măzărianu pentru implicare și susținere și pentru modul în care văd lucrurile”, a explicat Ilie.

Cum campionatul Ligii 3, ediția 2021/2022, este stabilită să înceapă la data de 28 august, Costel Ilie a programat reunirea la CSM Ceahlăul în data de 5 iulie, urmând ca primul amical să aibă loc în data de 24 iulie. Cantonamentul va fi făcut pe plan local, la Piatra Neamț.

Alexandru Barna, Flavius Dumbrăvean, Sorin Tăbăcariu și Cosmin Nemțanu, primii jucători care ”întăresc” echipa din Piatra Neamț

La aceeași conferință au fost prezentați și primii jucători achiziționați pentru noul sezon de Liga 3. Este vorba despre portarul Alexandru Barna (27 ani), fundașul Flavius Dumbrăvean (26 ani), mijlocașul Sorin Tăbăcariu (26 ani) și atacantul Cosmin Nemțanu (26 ani).

Barna revine la CSM Ceahlăul, unde mai are contract până în 2022. El a plecat vara trecută sub formă de împrumut la SCM Gloria Buzău (Liga 2), unde nu a rămas, ci a mers la Aerostar Bacău (Liga 2), echipă pentru care nu a jucat din cauza unei accidentări care l-a scos din circuit tot sezonul.

Și Dumbrăvean, care a semnat acum un contract pe 2 ani, a mai jucat la CSM Ceahlăul în sezonul 2018-2019. Ulterior a promovat cu Unirea Slobozia în Liga 2, iar ultima dată a jucat pentru Unirea Ungheni (Liga 3).

Tăbăcariu a semnat un contract pe un an și revine după șase ani la Piatra Neamț. Mijlocașul crescut de FC Ceahlăul a evoluat în ultimii ani pentru FC Voluntari (Liga 1), FC Argeș (Liga 2), Aerostar Bacău (Liga 2) și Mostiștea Ulmu (Liga 3), cu aceasta din urmă ratând în această vară promovarea în Liga 2, după barajul cu Steaua.

Nemțanu a jucat ultima dată la Știința Miroslava și în cariera sa a reușit promovări în Liga 2 cu Aerostar Bacău și echipa din Miroslava. A semnat un contract valabil pe doi ani.

”Mă bucur că am reușit să îi aducem pe acești jucători. Sunt fotbaliști care pot da echilibru echipei și pot ridica valoarea lotului prin profesionalismul lor, prin experiența lor. Toți sunt jucători serioși, sunt jucători maturi, sunt jucători de talie, ceea ce va da echipei altă siguranță. Sunt băieți inteligenți și se adaptează foarte repede. Nu vă faceți griji că se vor integra și ne vor ajuta.

Îmi doresc să definitivăm lotul în cel mai scurt timp. Vreau un lot care să fie un mix de experiență și tinerețe. Voi da o importanță tinerilor jucători din pepiniera noastră, vor avea susținerea și încrederea mea și voi încerca să le transmit spiritul care vreau să-l insuflu echipei.

Celor care li s-a terminat contractul și și-au manifestat dorința de a pleca, le mulțumim. Au plecat câțiva jucători importanți, vor mai pleca alți trei-patru jucători, dar pe lângă cei anunțați astăzi, cu siguranță vor mai fi nume noi”, a spus antrenorul Costel Ilie despre mutările de la CSM Ceahlăul.

Barna a absentat de la prezentare din cauza faptului că în dimineața acelei zile i-a decedat bunicul.

Cătălin Roca: ”Am pus la punct o nouă strategie și venim cu îmbunătățiri la echipă pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga 2”

Cătălin Roca, președintele CSM Ceahlăul, a vorbit, la rândul său, despre schimbările de la echipa nemțeană.

”Încep prin a aduce mulțumiri și felicitări echipei de Juniori U19 care a participat la turneul final al Campionatului Național, iar pe această cale mulțumesc antrenorilor Gabriel Rădulescu și Valentin Avădanei, dar și celorlalți membri ai staffului tehnic ce și-au adus aportul la buna pregătire a copiilor.

Încă din sezonul trecut ne-am dorit promovarea în Liga 2. Am făcut tot ce ne-a stat în putință, dar nu am reușit performanța dorită și, drept urmare, în această pauză competițională am pus la punct o nouă strategie și venim cu îmbunătățiri la echipă pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga 2. În consecință, am ajuns la o înțelegere și am semnat un contract pe doi ani cu antrenorul Costel Ilie, ca principal al echipei de seniori. Suntem în discuții și cu alți jucători în afara celor prezenți.

Vreau să mulțumesc domnului Anton Măzărianu și firmei Comes pentru că sunt alături de noi de o bună bucată de timp și fără de care nu puteam să visăm la obiectivele actuale. Și mulțumim că în continuare este alături de noi și crede foarte tare în obiectivul nostru”, a spus Roca.

Anton Măzărianu: ”Nu concep altceva decât promovarea”

Anton Măzărianu, CEO al firmei Comes SA, principalul finanțator al clubului din Piatra Neamț, se gândește chiar la Liga 1.

”Nu concep altceva decât promovarea. Este un obiectiv clar și-l spun fără nici o reținere. Cu siguranță vom găsi soluții pentru a susține echipa în Liga 2. Ne concentrăm pe promovare și apoi altfel vom atrage finanțatori. Dacă ajungem în Liga 2 vor fi sponsori care vor dori să-și facă reclamă cu echipa noastră.
Așa cum am mai spus nu doresc decât să facem performanță la Piatra Neamț. Îmi doresc foarte mult ca echipa noastră de fotbal să ajungă cât mai sus, să reprezinte cu drag orașul nostru în toate competițiile. Vom lua toate măsurile care se impun astfel încât să avem toate condițiile necesare pentru a ne atinge obiectivele propuse, adică să ajungem în Liga 1 în cât mai scurt timp. Nu avem timp de pierdut, vrem performanță, vrem să întărim echipa și stafful tehnic. Surprizele vor continua, pe lângă prezentarea domnului Costel Ilie, în perioada următoare vom produce și alte modificări. Va fi o reorganizare și a bazei de copii și juniori, astfel încât să ne creăm o pepinieră solidă de tineri care pot să ajungă foarte foarte departe la nivel național și nu numai”, a spus și Anton Măzărianu.

În ediția trecută a Ligii 3, CSM Ceahlăul a încheiat campionatul de 10 echipe pe locul 3 în Seria 1, cu 34 de puncte acumulate în 18 meciuri, sub Bucovina Rădăuți (39 puncte) și Foresta Suceava (36 puncte), care au mers la primul baraj de promovare, însă niciuna nu a trecut mai departe, în cel de-al doilea, cel decisiv pentru accederea în Liga 2, cedând în fața celor de la Dacia Unirea Brăila, respectiv SC Oțelul Galați, primele două clasate din Seria a 2-a.

Conferința de presă de prezentare a lui Costel Ilie ca antrenor la CSM Ceahlăul:

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-pierdut-promovarea-in-liga-2-a-pierdut-si-banii-foresta-suceava-va-avea-bugetul-diminuat-dupa-ratarea-obiectivului-suma-importanta-promisa-initial-de-primarie-19188517

https://liga2.prosport.ro/liga-3/centenar-cu-fc-porto-flacara-moreni-vrea-sa-ii-aduca-pe-portughezi-in-romania-la-aniversarea-a-100-de-ani-de-la-infiintare-19188674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-totul-despre-fuziunea-dintre-fotbal-comuna-recea-si-minaur-baia-mare-numele-viitoarei-echipe-cine-aduce-banii-unde-va-disputa-meciurile-de-acasa-si-cine-va-fi-antrenor-19188597

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrogradata-pandurii-si-a-depus-dosarul-de-certificare-pentru-liga-2-asteptam-sa-vedem-care-va-fi-oficial-formatul-campionatului-sau-ce-echipe-se-vor-retrage-sau-vor-fuziona-19188585

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 12:55 Liga 3
Pe aceeași temă