Schimbarea la față! Poli Iași a arătat bine la primul meci oficial din 2023, dar Leo Grozavu spune că echipa nu este încă la nivelul maxim. Antrenorul a avut o bancă ”grea”, cu multe soluții

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2023, 21:52 Liga 2
Schimbarea la față! Poli Iași a arătat bine la primul meci oficial din 2023, dar Leo Grozavu spune că echipa nu este încă la nivelul maxim. Antrenorul a avut o bancă ”grea”, cu multe soluții

Antrenorul Leo Grozavu s-a declarat în mai multe rânduri mulțumit de achizițiile făcute de Poli Iași în această iarnă.

La conferința de presă dinaintea partidei cu CS Comunal Șelimbăr (scor 4-1) spunea că echipa sa s-a întărit substanțial față de prima parte a campionatului și că are încredere în grup că poate duce bătălia pentru promovare.

Cu Șelimbăr, primul meci cu patru goluri marcate de Poli Iași în acest sezon

Și încrederea i-a fost confirmată de elevii săi, prin evoluția bună, chiar foarte bună pe alocuri din meciul cu Șelimbăr. Timp de 50 de minute, Poli a făcut poate cel mai bun joc din actualul sezon, în fața unui adversar incomod.

Iașiul și-a sufocat adversarul cu un presing avansat, iar sibienii nu au mișcat în prima repriză, intrând rareori în careul advers. Și pe lângă cele două goluri marcate, o premieră pentru prima repriză într-un meci pe teren propriu, Iașiul a mai ratat alte câteva ocazii.

La 3-0, scor stabilit la două minute de la reluare, Iașiul a oprit motoarele, fapt ce le-a permis ”călăreților” lui Claudiu Niculescu să iasă la joc. Și chiar să spere într-o revenire după ce a redus rapid din diferență.

În cele din urmă, Poli a reușit să gestioneze cu bine avantajul, chiar dacă echipa lui Claudiu Niculescu și-a creat două-trei situații bune. Ba chiar l-a mărit în prelungiri, când Robert Ion a marcat golul 4.

A fost a doua cea mai categorică victorie obținută de Poli de la venirea lui Leo Grozavu, după 3-0 în deplasare cu Dumbrăvița și primul meci în care ieșenii au marcat patru goluri în acest sezon.

De asemenea, a fost primul meci în care Poli a avut un avantaj de două goluri la pauză.

Bancă cu multe soluții pentru Leo Grozavu

În toamnă, antrenorul Iașiului s-a plâns în repetate rânduri de subțirimea lotului și a băncii de rezerve, care nu-i oferea soluții pe parcursul meciurilor.

După achizițiile din iarnă, multe venite din prima ligă, Poli a avut o bancă cu numeroase soluții în meciul cu CS Comunal Șelimbăr. Dintre nou-veniți, Matija Katanec, Cătălin Itu și Alexandru Musi au fost titulari, iar Jakub Vojtus și Robert Ion au intrat în repriza a doua, acesta din urmă reușind să și înscrie.

În plus, pe bancă s-au mai aflat doi titulari de drept în toamnă, Răzvan Tincu și Julian Marchioni, ca și Francisc Cristea, mijlocaș cu evoluții apreciate în meciurile amicale. Semn că Poli are în momentul de față un lot cu dubluri pe fiecare post.

”Am mai spus-o și cu alte ocazii că grupul s-a întărit. Suntem mult mai puternici decât în prima parte a campionatului. Am adus jucători cu calitate care clar au întărit lotul și speram să câștigăm, pentru că știu ce antrenăm, știu cum ne-am prezentat în Turcia. Dar aș fi ipocrit să spun că mă așteptam să dăm 4 sau 5 goluri. Băieții au făcut o partidă bună, spre foarte bună și sunt mulțumit că la prima întâlnire am făcut un joc consistent și am reușit să marcăm patru goluri, să ne și creăm alte câteva ocazii. Băieții au fost conștienți de importanța jocului și l-au tratat cu maximă seriozitate. Iar când tratezi cu seriozitate, lucrurile nu pot să fie decât bune”, a declarat Leo Grozavu.

Grozavu: ”Echipa poate mai mult”

Antrenorul este de părere că echipa sa poate mai mult decât a arătat în meciul cu Șelimbăr și spune că trebuie să demonstreze pe teren că este favorită la promovare, nu doar pe hârtie.

”Sută la sută, echipa poate arăta mai bine decât la primul meci. Și îmi doresc asta, ca de la joc la joc să căpătăm ritm de joc, să fim încrezători, să fim și mai curajoși, să fim mult mai spectaculoși decât o facem în momentul de față. Chiar dacă din punctul meu de vedere a fost o partidă bună, spre foarte bună. Trebuie să arătăm că merităm să promovăm în prima ligă. Doar pe hârtie nu este suficient, important este ce facem pe teren”, a mai spus antrenorul Politehnicii Iași, care cere răbdare pentru ca echipa să se exprime la nivelul dorit: ”De când am venit la Iași, tot ce am spus s-a îndeplinit. Nu am promis lucruri nerealizabile, am spus că este nevoie de timp, de răbdare, pentru că lucrurile de calitate și durabile se pot construi numai în timp. Nu de pe azi pe mâine. Dacă în tur nu se marcau goluri în prima repriză, iată acum am marcat două, ne-am mai creat și alte situații. Am reușit să dăm și trei goluri într-un meci, acum patru. Sunt lucruri care se întâmplă, dar cum am spus, lumea trebuie să aibă răbdare, pentru că nimic nu se poate face de pe azi pe mâine. Este nevoie de timp.”

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-robert-ion-debut-cu-gol-la-poli-iasi-e-inceputul-perfect-pentru-mine-victorie-si-gol-marcat-primul-dupa-sapte-luni-ce-spune-despre-unul-dintre-cele-mai-ciudate-goluri-19261533

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-invins-la-scor-de-fosta-sa-echipa-am-facut-greseli-impardonabile-care-ne-au-costat-in-fata-principalei-favorite-la-promovare-dar-nu-a-fost-un-dezastru-19261428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-ramane-precaut-dupa-succesul-la-scor-cu-selimbar-vreau-sa-ramanem-echilibrati-pentru-ca-batalia-e-lunga-si-grea-antrenorul-iasiului-are-si-nemultumiri-19261422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2023, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă