Leo Grozavu rămâne precaut după succesul la scor cu Șelimbăr: ”Vreau să rămânem echilibrați, pentru că bătălia e lungă și grea.” Antrenorul Iașiului are și nemulțumiri

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 20:43 Liga 2

Politehnica Iași a câștigat clar primul meci oficial din acest an, 4-1 (2-0) pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, în etapa a 17-a, antepenultima din sezonul regular al Ligii 2.

Cu aceste puncte, Poli și-a asigurat matematic prezența în play-off și se poate gândi de acum încolo la lupta pentru promovarea în SuperLigă.

Shayon Harrison (2′), Gabriel Vașvari (17′ – penalty), Cătălin Hlistei (47′) și Robert Ion (90+4′) au marcat pentru Poli Iași, în timp ce pentru CS Comunal Șelimbăr a înscris în premieră în acest sezon Jordan Gele (55′).

Leo Grozavu: ”Vreau să rămânem echilibrați”

După meci, antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, a recunoscut că nu se gândea la o astfel de diferență și a admis că au fost și inexactități în jocul echipei sale.

”În primul rând mă bucur că la prima partidă din acest an pe teren propriu am reușit să ne apropiem victoria. Felicitările sunt ale băieților, pentru că au făcut o partidă bună. Mai sunt multe lucruri încă de reglat, dar una peste alta, ținând cont că venim după o perioadă lungă de întrerupere, am reușit să facem o partidă bună, consistentă. Sigur, presărată și cu anumite inexactități, dar inerente acestei perioade. Mă gândeam la victorie, că mă așteptam la o diferență atât de clară e mult spus. În primul rând îmi doream să câștigăm”, a declarat Leo Grozavu la conferința de presă de după meciul cu Șelimbăr.

Antrenorul le-a transmis public elevilor săi că trebuie să rămână concentrați în continuare, întrucât lupta pentru promovare se anunță se anunță grea: ”Primul obiectiv al nostru este play-off, după care normal, ne propunem mai mult. Nu este suficient ce am realizat până în momentul de față. Ne așteaptă o luptă lungă, grea, pentru că în afară de cele două jocuri din sezonul regulat vor fi alte zece jocuri deloc ușoare. Am văzut cam care este echilibrul la Liga a 2-a, sunt meciuri de luptă, terenuri la limita practicabilului și atunci automat vor fi meciuri în care este foarte important să acumulezi puncte. Vreau să rămânem echilibrați, pentru că bătălia e lungă și grea.”

Poli Iași în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Vașvari, Itu (Fr. Cristea 76′), A. Roman (Marchioni 87′), Musi (Ant. Dumitru 87′) – Harrison (Vojtus 76′), Hlistei (Rob. Ion 62′). Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Tincu, Ștefanovici.

”Am crezut că meciul s-a încheiat la 3-0”

Leo Grozavu a încercat să caute explicații pentru jocul mai puțin strălucit din repriza secundă, când, la 3-0, elevii săi au redus din turație.

”Au fost și inexactități. Jucăm și noi cu adversari, cei de la Șelimbăr chiar mi s-au părut o echipă solidă, puternică. Au jucători buni de Liga a 2-a, au făcut transferuri reușite, jucători cu experiență. Atâta timp cât am câștigat la final, trebuie să fim mulțumiți. Restul, sigur, sunt lucruri reglabile, sunt de reparat. Au fost și momente în care am pierdut un pic busola, am pierdut un pic așezarea, dar poate și pentru faptul că la un moment dat conduceam cu 3-0 și am crezut că e gata jocul. Poate și datorită faptului că venim după o perioadă lungă, pentru că meciurile amicale și antrenamentele nu sunt același lucru cu jocul oficial. Probabil astea sunt motivele. Vom căuta să reglăm și să reparăm ce a fost mai puțin bine”, a mai spus Grozavu.

”Iașiul trebuie să-și propună mult mai mult”

Antrenorul a precizat că echipa sa arată mult mai bine față de prima parte a campionatului și a subliniat că încearcă să pregătească de pe acum o echipă competitivă, pentru prima ligă: ”Am mai spus și cu alte prilejuri, vestiarul s-a întărit, este mult mai puternic decât în tur. Chiar dacă cred că nu avem dubluri pe toate posturile, avem jucători suficient de buni și de mulți astfel încât dacă unul sau altul lipsește să putem alcătui o echipă competitivă. Eu de fiecare dată mă gândesc și la viitor și vreau să cred că pregătim de pe acum o echipă pentru sezonul viitor, care să fie în prima ligă. Pentru că, dacă aduci la vară din nou 20 de jucători noi, e mai greu să poți forma o echipă.”

Întrebat dacă va continua la Iași în cazul în care Poli revine în elită, Grozavu a evitat un răspuns. A punctat, însă, că un oraș ca Iașiul ar merita mai mult decât evitarea retrogradării.

”Am spus că o luăm pas cu pas. Eu de gândit mă pot gândi, dar nu e suficient. Am venit aici pe termen scurt. Așa cum eu sunt în probe, îmi doresc ca și clubul, la rându-i, să fie competitiv, să-și dorească mai mult. Pentru că nu vin la Iași ca să mă bat pentru salvarea de la retrogradare. Nu-mi plac lucrurile astea. Că se poate întâmpla, asta e altceva. Vreau să cred la început că ne propunem obiective mai îndrăznețe. Iașiul merită mai mult, e un oraș mare în România, e capitala unei regiuni, cred că poate mult mai mult decât să se bată la retrogradare”, conchis Leo Grozavu.

Cu 34 de puncte, Poli Iași ocupă pe locul 2 după 17 runde, la egalitate cu liderul Steaua. În runda următoare va juca în deplasare cu Poli Timișoara, sâmbătă, de la ora 14:30.

Rezumat Poli Iași – CS Comunal Șelimbăr 4-1 și declarații Leo Grozavu:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1Z61Lmn8r4SOQrid8J1l1kHKu78Fin51lkCZWtVx4XmqVWTZ8hp1BInyA&v=WWVHgIDki8Q&feature=youtu.be

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video:
Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă