INTERVIU | Robert Ion, debut cu gol la Poli Iași. ”E începutul perfect pentru mine, victorie și gol marcat, primul după șapte luni.” Ce spune despre unul dintre cele mai ciudate goluri din cariera sa, după o cursă de peste 50 de metri

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2023, 09:01 Liga 2
INTERVIU | Robert Ion, debut cu gol la Poli Iași. ”E începutul perfect pentru mine, victorie și gol marcat, primul după șapte luni.” Ce spune despre unul dintre cele mai ciudate goluri din cariera sa, după o cursă de peste 50 de metri

Politehnica Iași s-a impus fără probleme în primul meci oficial disputat în acest an, 4-1 pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, echipa fostului ei antrenor, Claudiu Niculescu.

Shayon Harrison, Gabriel Vașvari, Cătălin Hlistei și Robert Ion au marcat pentru Poli, acesta din urmă fiind primul care a spart gheața într-un meci oficial pentru echipa ieșeană, dintre jucătorii nou-veniți în această iarnă.

Robert Ion, gol după o cursă de peste 50 de metri la debutul pentru Poli Iași

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani a intrat pe teren în minutul 63, în locul lui Cătălin Hlistei și a închis tabela, în minutul 90+4. A fost o reușită norocoasă, după o cursă de peste 50 de metri.

Plecat din jumătatea proprie cu mingea la picior, Robert Ion și-a prelungit prea mult balonul în momentul în care a ajuns față în față cu portarul advers. În cele din urmă a reușit să înscrie, cu ajutorul goalkeeperului sibienilor, dar și a fundașului din apropiere. În încercarea de a respinge, balonul a ricoșat din nou la Robert Ion, care a marcat în poarta goală primul său gol pentru Poli.

Începutul perfect: victorie cu gol marcat pentru Robert Ion

Robert, felicitări! Debut cu gol la Poli Iași. Cât de mult înseamnă reușita pentru tine, chiar la primul meci.
Cred că aveam mare nevoie și eu de golul acesta. Dacă scot și lunile în care nu am jucat la Farul, cred că sunt vreo șapte luni de când nu am mai marcat și îmi doream să înscriu. E un gol important și pentru moral, îmi mă încredere. E bine că am început cu dreptul. E începutul perfect pentru mine, victorie și gol marcat. Mai cu seamă că am avut o contractură la bicepsul femural și încă mă tot ține, am făcut antrenamente cu atenție sporită. Sper să fie totul în regulă în continuare.

Atmosfera cum a fost la primul meci în Copou?
Chiar am rămas surprins de fani. Au venit în număr destul de mare, ne-au susținut. Foarte plăcută atmosfera de la primul meci, m-am simțit foarte bine și mă bucur că am marcat. Mi-a plăcut mult și ce s-a întâmplat la final, când am cântat împreună alături de suporteri.

Gol ciudat, dar nu și ușor

Te așteptai la o victorie atât de facilă?
Să știți că Șelimbăr nu este o echipă ușoară! Sunt convins că dacă nu marcam repede am fi avut un meci mult mai dificil. Asta a fost și ideea, să dăm gol repede. Dacă nu marcam repede, ar fi fost mult mai greu să-i desfaci, cu trecrea timpului. La 2-0 în minutul 16, i-ai obligat să se desfacă, trebuiau să joace. Ne-am făcut meciul ușor, pentru că am marcat repede și în debut de meci, dar și când am ieșit de la vestiare. Am risipit orice emoție. La 3-0 cred că a intervenit automulțumirea, ești sigur de victorie, cumva reduci din turație.

Golul tău? A fost printre cele mai ciudate din cariera ta?
Am avut și noroc, dar bine că e ieșit gol. Golul e gol, nu mai contează cum îl dai. Când am plecat cu mingea la picior din jumătatea proprie și am văzut cât spațiu liber am, știam că trebuie să sprintez spre poartă. Mingea a fost dificil de controlat, pentru că sărea din cauza terenului. Ba am controlat cu genunchiul, ba cu șiretul și fix în ultimul moment, când am vrut să fac preluare și să dau la poartă, pentru că am vrut să dau pe lângă portar, mi-a sărit și mi-am făcut-o un pic lungă. Dar, sincer, știam că o să ajungă tot la mine. Era păcat să alerg 50 de metri și să nu finalizez cu gol acțiunea. De asta se și vede că am continuat faza și după am reușit să înscriu. Sincer, da, se poate spune că e unul dintre cele mai ciudate goluri pe care le-am marcat vreodată. Dar nu și cel mai ușor, după un sprint de zeci de metri.

În momentul în care ai semnat cu Poli Iași, spuneai că abia aștepți să lucrezi cu antrenorul Leo Grozavu. Cum este colaborarea cu Mister?
Până acum mă simt foarte bine sub comanda dumnealui. Știu ce vrea de la mine, mă bucur că îmi transmite de fiecare dată ce fac bine, ce fac greșit și chiar avem o colaborare foarte bună. Este conștient că încă nu am ritm de joc și încă îl capăt, știe să îmi ofere încredere, eu cred că știu la rândul meu să respect ce zice și ce îmi cere pe teren. Deși mai am un pic de băgat la cap, să zic așa, să fac ceea ce îmi cere. Are pretenții de Liga I, și e normal, pentru că este un antrenor cu experiență foarte mare. E normal să își dorească foarte mult, tocmai de aceea și-a adus și jucători de la prima ligă.

Chiar dacă ești un jucător tânăr, și de la tine pretențiile sunt ridicate, ținând cont de faptul că vii de la prima ligă.
Sigur, tocmai de aceea și eu încerc pe teren să mă ridic la pretențiile celor de la Iași. E normal ca lumea să se gândească că trebuie să fac lucruri și eu încerc la rândul meu să mă ridic la pretențiile cu care am fost primit. Dar asta ușor-ușor. Mă bucur că am venit cu gol, era cel mai important lucru și acum cred că o să se vadă o altă față a mea, pentru că reușita din meciul cu Șelimbărul o să îmi dea imboldul acela de încredere. Un jucător când marchează se simte altfel, se simte mai puternic și chiar în discuțiile cu Mister asta mi-a și spus. Că m-a adus pentru că știa că pot să ridic nivelul echipei. Și asta încerc să fac.

”De noi depinde totul. Suntem pe primul loc promovabil”

Spuneai că ți-ai propus șapte goluri la Poli Iași în acest sezon. Pe primul l-ai bifat deja.
Da, șapte goluri mi-am propus. Mai rămân șase și mai sunt 12 etape. Un gol la două etape nu mi se pare deloc dificil.

Sunteți deja calificați în play-off încă de la primul meci, v-au ajutat și celelalte rezultate. De acum încolo vă puteți gândi la promovare.
Situația noastră ne obligă. Nu vreau să par arogant, dar mi se pare că lotul pe care îl avem și ceea ce pregătim la antrenamente, cum ne antrenăm, ne obligă. Și suntem cam îndreptățiți să promovăm. Sigur, și rezultatele ne-au favorizat în această etapă. De noi depinde totul de acum încolo. Suntem pe primul loc promovabil, luând în considerare că Steaua nu poate promova și ne-am propus să nu pierdem niciun meci în cele 13 etape. Dacă vom câștiga cele trei meciuri din sezonul regulat, plecăm cu prima șansă și ține doar de noi. Acum, sigur, nu de fiecare dată ce arată calculul hârtiei se pupă și cu realitatea. Pe teren se decide totul.

Urmează Poli Timișoara.
Va fi o deplasare grea, e departe, contează și lucrurile acestea, dar nu cred că există scuze. Ei nu au o situație foarte bună în clasament, noi venim după o victorie acasă, la scor și ar trebui să ne impunem fără probleme.

Pe cine vezi cu șanse mari alături de voi în lupta pentru promovare?
Pe Oțelul o văd principala contracandidată la primele locuri.

Rezumat Poli Iași – CS Comunal Șelimbăr 4-1:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2023, 09:01 Liga 2
Pe aceeași temă