Claudiu Niculescu, învins la scor de fosta sa echipă: ”Am făcut greșeli impardonabile, care ne-au costat în fața principalei favorite la promovare. Dar nu a fost un dezastru”

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 23:22 Liga 2

Revenirea lui Claudiu Niculescu la Iași, orașul în care a început sezonul, nu a fost deloc de bun augur. Șelimbărul a pierdut la scor în Copou, cu 1-4, după ce a avut două reprize opuse.

După o primă parte foarte slabă, sibienii au început să joace la 0-3, când au marcat un gol și și-au creat și câteva ocazii bune. Asta și pe fondul pasului înapoi făcut de jucătorii lui Leo Grovazu.

Claudiu Niculescu, după eșecul de la Iași: ”Cine nu a văzut meciul se poate gândi că a fost un dezastru. Dar nu a fost așa”

La final, antrenorul Claudiu Niculescu a admis că victoria Iașiului nu poate fi pusă la îndoială, dar a subliniat că nu a fost un dezastru, așa cum arată scorul final al meciului din etapa a 17-a a Ligii 2.

”Tot ce am lucrat la antrenamente nu s-a văzut astăzi în joc, în special în prima repriză. Am făcut greșeli impardonabile, care ne-au costat. Greșeli individuale multe și împotriva principalei favorite la promovare când faci astfel de greșeli, te costă. Am început meciul foarte bine, am primit gol în minutul 1, am început repriza a doua cu gol și am primit și în minutul 94. Cine nu a văzut meciul se poate gândi că a fost un dezastru. Dar nu a fost așa. Prima repriză a fost a Iașiului, într-adevăr, după aceea în repriza a doua am dominat noi, am avut două-trei ocazii destul de mari, am și marcat. Dar, una peste alta, victoria Iașiului este meritată, nu sunt multe lucruri de spus. Trebuie să ne revenim mental și să pregătim meciul cu Dinamo, pentru că nu suntem încă liniștiți în clasament”, a declarat Claudiu Niculescu la conferința de presă.

  • La Iași, pentru CS Comunal Șelimbăr a înscris în premieră în acest sezon de Liga 2 atacantul francez Jordan Gele (55′). Pentru Poli au marcat Shayon Harrison (2′), Gabriel Vașvari (17′ – penalty), Cătălin Hlistei (47′) și Robert Ion (90+4′).

”Am stat prea puțin la Iași pentru a avea sentimente speciale”

Actualul antrenor al CS Comunal Șelimbăr a mai spus că a stat prea puțin la Iași pentru a avea trăiri speciale în acest meci.

”Am stat prea puțin aici pentru a avea sentimente speciale. Un lucru bun pentru gazde este că au venit mulți suporteri în tribune. E normal să se întâmple așa, pentru că Iașiul este principala favorită la promovare în acest sezon. S-au întărit, au adus jucători cu experiență, câțiva dintre ei cu multe meciuri în Liga 1, cu siguranță vor ajuta Iașiul să promoveze în Liga 1”, a completat Claudiu Niculescu, care a evitat să vorbească despre unele referiri ale lui Leo Grozavu legate de selecția făcută în vară: ”Când am plecat eu de la Iași nu era o situație atât de dezastruoasă în clasament, eram la un punct de primul loc promovabil, dacă nu mă înșel. Alte discuții nu-și au rostul, au trecut cinci luni de când am plecat de aici.”

Obiectivul Șelimbărului în sezonul viitor: ”Play-off-ul clar.” Niculescu vorbește chiar și de promovare, deși echipa sa nu are acest drept

Întrebat de ce ales să meargă la Șelimbăr, Niculescu a răspuns că oamenii din conducere l-au convins cu un proiect serios. Și a punctat că în sezonul viitor echipa din comuna sibiană se va bate pentru play-off și chiar pentru promovarea în prima ligă! Asta, în condițiile în care CS Comunal Șelimbăr joacă acasă în județul vecin, la Vâlcea, fiindcă nu are un stadion, iar echipa nu are drept de promovare, fiind de drept public.

”Am acceptat să vin la Șelimbăr pentru oamenii care sunt în conducerea clubului, pentru seriozitatea lor. Este un club care își respectă jucătorii, e un proiect frumos, de viitor. Dar în special pentru oamenii din conducerea clubului. În sezonul acesta trebuie să ne ne liniștim în clasament în primul rând. Și să terminăm cât mai sus în play-out. Iar din sezonul viitor, în funcție de ce se va schimba din punct de vedere administrativ, ne vom fixa obiectivul. Dar cu siguranță vă spun că obiectivul va fi play-off-ul în sezonul viitor. Clar. Da, Șelimbăr ar putea avea forța să se bată la promovare, pentru că sunt oameni foarte serioși la acest club, care susțin în totalitate echipa, din toate punctele de vedere”, a completat Claudiu Niculescu.

Plecați la Dinamo? ”E o întrebare bună asta…”

Antrenorul Șelimbărului a fost întrebat în finalul conferinței de presă dacă va pleca la Dinamo, în cazul în care va fi ofertat de către noua structură de conducere a clubului bucureștean. Iar fostul atacant a răspuns că nu se pune problema în viitorul apropiat.

”E o întrebare bună asta… (n.r. – dacă va fi chemat la Dinamo). Nu, pentru că am un contract aici și vreau să-l respect. Am vorbit cu niște oameni aici, avem un proiect împreună și cel puțin în viitorul apropiat nu va fi posibil sacest lucru”, a încheiat Claudiu Niculescu.

Cu 21 de puncte, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 14 în Liga 2 și din această etapă nu mai are șanse matematice la play-off. Echipa sibiană va evolua din nou în play-out și se va lupta pentru a se menține în Liga 2. În runda următoare, penultima a sezonului regular, va evolua acasă cu Dinamo, sâmbătă, de la ora 12:00, la Sibiu, pe noul stadion din oraș, pe care l-a închiriat cu ocazia acestui joc.

Rezumat Poli Iași – CS Comunal Șelimbăr 4-1:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-ramane-precaut-dupa-succesul-la-scor-cu-selimbar-vreau-sa-ramanem-echilibrati-pentru-ca-batalia-e-lunga-si-grea-antrenorul-iasiului-are-si-nemultumiri-19261422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă