Start lansat pentru Poli Iași! A surclasat CS Comunal Șelimbăr în primul meci din 2023 și și-a asigurat matematic prezența în play-off

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 15:05 Liga 2

După o pauză lungă, de peste două luni și jumătate, Poli Iași a revenit în campionat cu o victorie concludentă, 4-1 (2-0) în Copou cu CS Comunal Șelimbăr, în etapa a 17-a a Ligii 2.

În primul meci oficial din acest an, disputat în fața a aproximativ 4.000 de spectatori, Iașiul a învins fără emoții echipa fostului său antrenor Claudiu Niculescu, la capătul unui meci pe care l-a controlat, dar în care a avut și momente de reverie, în special în defensivă.

Ajutată și de remiza celor de la Miercurea Ciuc, 2-2 cu Progresul Spartac, Poli și-a asigurat matematic prezența în play-off cu cele trei puncte, egalând totodată la puncte și liderul Steaua.

Început perfect de meci pentru Poli Iași

Poli a început meciul perfect și în minutul 16 avea deja un avans liniștitor pe tabelă.

Harrison a deschis scorul încă din minutul 2, cu un șut de la marginea careului, după o pasă a lui Hlistei, iar în minutul 16 Iașiul a făcut 2-0, prin Vașvari, din penalty.

Martac a centrat din banda dreaptă, balonul a atins mâna stoperului Lumbu, iar centralul Cristian Moldoveanu a dictat penalty la semnalizarea energică a asistentului Mihăiță Noroc. Vașvari, responsabilul cu penalty-urile la Poli, a transformat fără emoții și Poli conducea deja cu 2-0 după ceva mai mult de un sfert de oră de joc.

Șelimbăr nu a contat în prima parte, iar Poli a continuat să preseze, ratând și alte câteva ocazii bune prin Martac (minutul 24) – șut puțin peste poartă, Plămadă (31) – lovitură de cap, din careu, peste poartă, Musi (41) – vole pe lângă poartă, după o combinație cu Martac și Hlistei (42) – șut din careu, razant cu transversala.

Un nou gol în debut de repriză pentru Poli

Debutul reprizei secunde a semănat la indigo cu cel al primei părți. La două minute de la reluarea jocului, Harrison a scăpat din nou singur cu portarul, lansat de Musi, de această dată goal-keeperul sibienilor a respins în lateral șutul atacantului britanic, iar Hlistei, pe fază, a preluat și a înscris în poarta goală. 3-0 și meciul era jucat.

La acest scor, Poli a redus din turație, a făcut un pas înapoi și asta era s-o coste. La prima acțiune în careu, Șelimbărul a redus din diferență prin Jordan Gele (54), cu un șut din careu, iar două minute mai târziu Năstăsie putea înscrie și el, dar șutul acestuia a fost respins de Jankov.

Până spre final nu s-a mai jucat nimic. Iașiul a încercat să conserve avantajul, în timp ce sibienii, invitați să joace, au creat emoții în câteva rânduri, în special pe partea stângă.

În minutul 85, Năstăsie l-a evidențiat din nou pe portarul Jankov, cu o execuție din lovitură liberă de la 25 de metri, nord-macedoneanul din poarta Iașiului respingând în corner, de la rădăcina barei.

Robert Ion, gol la debutul oficial

Același Jankov a scos de sub transversală, în minutul 90+1, șutul puternic al lui Monea, care a trecut mult prea ușor de Finica, în partea stângă.

Și când toată asistența aștepta fluierul final, Poli a punctat din nou, în al patrulea minut al prelungirilor, Robert Ion înscriind norocos, pentru 4-1.

Noua extremă a Iașiului a plecat pe un contraatac de la jumătatea terenului, dar după o cursă solitară de 50 de metri nu a mai avut suflu să șuteze la poartă. L-a ajutat însă portarul Mitrovic să rezolve contraatacul. Scăpat singur cu portarul advers, Robert Ion și-a prelungit prea mult balonul, Mitrovic, în încercarea de a respinge, a trimis chiar în extrema Iașiului, care a înscris apoi fără probleme, în poarta goală.

Poli Iași, matematic în play-off

Succes fără emoții pentru Poli Iași, care a arătat bine la primul meci oficial, dar și câteva inexactități în repriza secundă, în special în defensivă, pe partea stângă, acolo unde Finica a fost depășit în câteva rânduri.

Poli egalează la puncte liderul Steaua după acest succes și își asigură totodată matematic prezența în play-off, profitând de remiza celor de la FK Miercurea Ciuc.

De cealaltă parte, Șelimbărul a jucat doar în câteva momente din repriza a doua, când a și marcat. Prea puțin, însă, pentru a obține mai mult în Copou, după ce în prima repriză nu a existat pe teren.

În etapa următoare, Poli va juca în deplasare cu Poli Timișoara (sâmbătă, ora 14:30), în timp ce Claudiu Niculescu va avea un nou meci special, contra lui Dinamo (sâmbătă, ora 12:00).

POLITEHNICA IAŞI – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 4-1

Shayon Harrison 2′, Gabriel Vașvari 17′ – penalty, Cătălin Hlistei 47′, Robert Ion 90+4′ / Jordan Gele 55′

Poli Iași: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Vașvari, Itu (Fr. Cristea 76′), A. Roman (Marchioni 87′), Musi (Ant. Dumitru 87′) – Harrison (Vojtus 76′), Hlistei (Rob. Ion 62′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Tincu, Ștefanovici
Antrenor: Leo Grozavu

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Buzan (Monea 53′), Palmeș, R. Crișan (cpt.), Lumbu, Mitrea – Cărăruș, Al. Luca (D. Ursu 80′), Ad. Voicu (N. Popescu 69′), I. Năstăsie – Gele
Rezerve: Roșca – Vișa, Natea, Arhirii, Rob. Gliga, Răducioiu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Spectatori: 4.000. Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani). Arbitru de rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa). Observator de arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Rezumat Poli Iași – CS Comunal Șelimbăr 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=WWVHgIDki8Q

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video:
Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partida-de-liga-2-dintre-minaur-baia-mare-si-concordia-chiajna-amanata-19261245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-gasit-vinovatul-pentru-ca-unirea-slobozia-a-remizat-cu-steaua-arbitrul-ni-s-a-furat-victoria-mi-s-a-parut-total-deplasat-balanta-a-fost-foarte-inclinata-19261123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2023, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă