Leo Grozavu, optimist înaintea debutului în noul an: ”Am încredere că lotul actual poate să ducă bătălia pe termen cel puțin mediu, poate chiar lung.” Ce spune despre meciul cu Șelimbăr

Narcis POHOAȚĂ 23 Feb. 2023, 16:53 Liga 2
Leo Grozavu, optimist înaintea debutului în noul an: ”Am încredere că lotul actual poate să ducă bătălia pe termen cel puțin mediu, poate chiar lung.” Ce spune despre meciul cu Șelimbăr

Cu mai puțin de două zile înaintea debutului oficial în noul an al Politehnicii Iași, antrenorul Leo Grozavu a participat, joi, la prima conferință de presă din 2023. Vizibil schimbat față de toamna anului trecut.

Grozavu a apărut zâmbitor în fața jurnaliștilor, optimist, plin de încredere înaintea startului, semn că perioada de pregătire a adus echipa ieșeană la nivelul pe care și-l dorește. Și antrenorul chiar a recunoscut că starea sa de spirit este cu totul alta față de toamna anului trecut, când multe aspecte din jurul echipei au constituit pentru el o necunoscută.

Leo Grozavu: ”Am încredere în lotul actual”

Leo Grozavu s-a referit atât la meciul cu Șelimbăr, cât și la bătălia pentru promovare și îndeplinirea obiectivului, acela de a readuce Poli în elită.

S-a declarat încrezător în lotul pe care îl are la dispoziție și este convins, cel puțin la momentul actual, că jucătorii pe care îi are la dispoziție pot duce cu succes bătălia pentru revenirea în SuperLigă.

”Ne aflăm în fața primei etape din noul an, iar așteptările știu că sunt mari din partea tuturora, dar și din partea noastră, a staff-ului, cât și a jucătorilor. Suntem nerăbdători să începem. A fost o perioadă lungă, obositoare, stresantă, cu multă uzură, dar cred că a venit momentul să ne bucurăm de fotbal, de meciuri oficiale. Am încredere că lotul actual poate să ducă bătălia pe termen cel puțin mediu, poate chiar lung. Dar s-ar putea să mă înșel. Eu îmi doresc să am dreptate. Numai jocurile oficiale ne vor arăta cine suntem cu adevărat, unde trebuie să facem retușuri. De fiecare dată sunt obligatorii cele trei puncte, dar nu de fiecare dată și iese. Ne dorim, ne-am pregătit pentru asta, dar rămâne de văzut. Nu-mi place să vorbesc, să spun că fac… Am suficient de multă experiență să știu că vor conta starea de la momentul jocului, atitudinea, implicarea, concentrarea. Chiar dacă pe hârtie suntem echipa mai bine cotată, lucrurile astea contează doar pe teren. Starea este bună acum și am mare încredere în echipa mea, am mare încredere în grupul care compune vestiarul”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

”Șelimbăr nu va veni în plimbare la Iași”

Referindu-se la meciul de sâmbătă, cu CS Comunal Șelimbăr, antrenorul Iașiului a admis că prezența pe banca tehnică a sibienilor a lui Claudiu Niculescu, fost antrenor în Copou, sporește cumva dificultatea partidei.

”Fără dar și poate, ne așteptăm la o replică viguroasă, la ambiții. E normal să se întâmple așa și nu e nimic ieșit din comun. Sunt absolut convins că Șelimbăr nu va veni aici în plimbare sau în excursie, va veni să scoată cât mai mult din acest joc. Va fi un meci dificil și pentru că este primul. Chiar dacă am disputat multe meciuri amicale, nimic nu se compară cu o partidă oficială. Totul este diferit, așa că am și eu așteptări de la primul joc, vreau să vedem cum ne comportăm. Mai mult ca sigur, nu va fi o partidă facilă, dar de noi depinde dacă ne vom face treaba pe teren și dacă reușim să facem ca totul să pară mult mai ușor”, a mai spus antrenorul Leo Grozavu.

Francisc Cristea, incert din cauza unei răceli

Pe lângă Viorel Lică, Bogdan Istratie și Antonio Dumitru, despre care se știa că sunt indisponibili, Francisc Cristea a devenit incert pentru meciul de sâmbătă. Mijlocașul Iașiului a acuzat o stare febrilă și dacă nu își va reveni până vineri sunt șanse mici să prindă lotul.

Antrenorul s-a declarat mulțumit în parte de terenul din Copou, deși recunoaște că este unul dintre cele mai bune din Liga a 2-a: ”Gazonul arată bine acum. Sigur, nu e pe placul meu, mi-aș fi dorit să fie mai alunecos, ca mingea să fugă. E moale, dar e uscat, mingea se oprește destul de mult. Dar pentru Liga a 2-a e un teren foarte bun. La Iași avem unul dintre cele mai bune terenuri din Liga a 2-a. Nu am jucat pe toate, dar cred că este unul dintre cele mai bune, e un teren pe care poți să joci, ca echipă gazdă.”

Este nevoie de câteva etape pentru ca echipa să-și intre în ritmul de competiție

Antrenorul Iașiului a precizat că echipa sa va avea nevoie de câteva meciuri pentru a-și intra în ritm și speră ca din play-off jucătorii să fie la potențialul maxim.

”Cred că la unii dintre jucători mai este nevoie de mici retușuri, de minute, de jocuri în picioare. Este nevoie de două-trei etape. Până prindem ritmul mai avem nevoie de trei-patru jocuri, ca și la prima ligă, până îți reglezi ritmul de competiție. Cred că de la play-off vom fi în cea mai bună stare. Primele trei jocuri și pentru mine sunt importante, vom încerca să vedem la ce potențial suntem cu toții, iar cei mai în formă să fie sută la sută din toate punctele de vedere în play-off”, a punctat Leo Grozavu, care este mulțumit de faptul că oficialii clubului i-au adus jucători de la echipe din prima ligă: ”Ne-am întărit substanțial față de tur, s-au făcut și eforturi. Conducerea a fost alături de mine în toată această perioadă, sunt bucuros și în același timp mulțumesc jucătorilor care au înțeles această venire la Iași nu ca pe un pas înapoi, ci ca pe o relansare în cariera lor. Pentru că am adus jucători de la prima ligă, jucători care au fost învățați cu peformanța, cu competiția. Sigur, nu va fi ușor nici pentru ei, dar asta mă face pe mine mai responsabil, pentru că odată veniți aici e clar că pretențiile noastre, ale tuturor, cresc. Vreau să le transmit jucătorilor că toată lumea va avea timp la dispoziție pentru a demonstra ce poate. Îmi doresc ca toți să rămână conectați, pentru că nu se termină totul după prima etapă.”

Cătălin Itu: ”Venirea la Iași îmi poate relansa cariera”

Mijlocașul Cătălin Itu, 23 de ani, multiplu campion cu CFR Cluj, este de acord cu antrenorul său și consideră că venirea la Iași nu reprezintă un pas înapoi. Dimpotrivă, o vede ca pe o oportunitate de a-și relansa cariera, având șansa să joace meci de meci pentru un obictiv important.

Totodată, Cătălin Itu acceptă faptul că nu CV-ul joacă și este conștient că toți jucătorii trebuie să fie concentrați la fiecare meci, nu la trecut.

”Pentru mine, faptul că am jucat la echipa campioană în tot acest timp e un lucru foarte bun. Faptul că am venit la Iași consider că e un pas înainte, pentru că am șansa să joc, să demonstrez, să pot să-mi relansez cariera. Nu știu dacă este atât de important CV-ul, ci să tratăm foarte serios fiecare meci, să fim foarte serioși în pregătirea meciului, să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut și să ne gândim mai puțin la ceea ce ține de trecut, la CV”, a declarat Cătălin Itu, care s-a integrat perfect la Poli: ”M-am integrat foarte repede, mă simt foarte bine. Am rămas surprins de ceea ce am găsit aici, un grup extraordinar de profesionist, niște caractere super ok, chiar mă simt foarte bine la Iași.”

Acesta s-a referit și la meciul de sâmbătă, cu CS Comunal Șelimbăr: ”Ca întotdeauna, primul meci va fi dificil. Sunt de părere că suntem pregătiți pentru ceea ce va urma, atât pentru cele trei etape, cât și pentru play-off, dacă totul va fi în regulă. Sper ca sâmbătă să facem un meci bun, să demonstrăm că avem o echipă bună. Îmi doresc să ne impunem jocul, să menținem ritmul ridicat și să demonstrăm faptul că suntem o echipă de promovat.”

Oficialii ieșeni au transmis că sâmbătă vor fi deschise trei case de bilete și că accesul în stadion se va face cu începere de la ora 09:30.

Meciul dintre Poli Iași și CS Comunal Șelimbăr are loc sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași. Moldovenii sunt pe locul 2, cu 31 de puncte, iar ardelenii ocupă poziția a 12-a, cu 21 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-trei-jucatori-la-debutul-in-2023-cum-ar-putea-arata-echipa-lui-leo-grozavu-in-primul-meci-oficial-al-anului-contra-selimbarului-19260901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duel-tare-inca-din-primul-meci-din-2023-pentru-poli-iasi-antrenorul-claudiu-niculescu-revine-in-copou-dar-ca-adversar-are-o-ambitie-personala-sa-obtina-ceva-19260844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-alexandru-mogos-surpriza-politehnicii-iasi-in-perioada-de-pregatire-este-golgheterul-echipei-cum-l-a-marcat-contactul-cu-fotbalul-italian-la-doar-15-ani-19260749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-increzator-ca-poli-iasi-va-arata-mai-bine-in-partea-a-doua-a-sezonului-sunt-convins-ca-la-finalul-campionatului-ne-vom-bucura-de-promovare-secretul-pregatirii-fizi-19260680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-cantonament-in-turcia-pentru-poli-iasi-leo-grozavu-si-cornel-sfaiter-au-tras-concluziile-19260574

Narcis POHOAȚĂ 23 Feb. 2023, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă