Primele mișcări de trupe la SC Oțelul, după promovarea în Liga 2. Dorinel Munteanu a stabilit și data reunirii și au fost programate două amicale importante

Andrei PASCU 17 Jun. 2022, 14:40 Liga 2
Primele mișcări de trupe la SC Oțelul, după promovarea în Liga 2. Dorinel Munteanu a stabilit și data reunirii și au fost programate două amicale importante

SC Oțelul a început pregătirile pentru sezonul de Liga 2, iar nou-promovata antrenată de Dorinel Munteanu a luat câteva decizii pe care le-a făcut publice. Gălățenii au renunțat la câțiva fotbaliști și, în același timp, au anunțat data la care reiau pregătirile.

SC Oțelul a făcut primul anunț după promovarea în Liga 2 în ceea ce privește două despărțiri. Dorinel Munteanu a hotărât să nu se mai bazeze pe Jack Henry Serrant-Green (atacant, 29 ani) și Laurențiu Hagiu (fundaș central, 19 ani), astfel că acordurile cu cei doi jucători au fost întrerupte.

SC Oțelul s-a despărțit de Jack Henry Serrant-Green și Laurențiu Hagiu

Jack Henry Serrant-Green a venit în iarnă la SC Oțelul, dar nu a convins. Englezul a marcat doar un gol, astfel că era greu de crezut că poate ajuta echipa în Liga 2. Nu a confirmat nici Laurențiu Hagiu, care a prins doar un meci stagiunea trecută de Liga 3.

SC Oțelul Galați anunță că a încheiat acordurile contractuale cu jucătorii Jack Henry Serrant-Green (atacant, 29 ani) și Laurențiu Hagiu (fundaș central, 19 ani). Clubul nostru le mulțumește pentru aportul adus în acest sezon și le urează mult succes!

Jack Henry Serrant-Green este născut pe 2 februarie 1994 la Nottingham, Anglia și evoluează pe postul de atacant. La nivelul fotbalului juvenil, Green a trecut pe la juniorii celor de la Wolverhampton Wanderers, Newcastle United și Burton Albion, de la cea din urmă fiind promovat de la echipa U18 la cea de seniori. A urmat apoi un periplu în fotbalul scandinav, evoluând în ligile inferioare din Suedia, vârful de 1,92m reușind să marcheze 92 de goluri în 149 de meciuri la formații precum Gottne IF, Gällivare FF, IFK Umeå, Kiruna, Söderhamn și Bodens BK. A trecut apoi în Liga Națională de fotbal a Irlandei la formația Finn Harps, iar în vara lui 2021 a semnat cu Haverfordwest County AFC din prima ligă din Țara Galilor. Din această iarnă a făcut pasul la Oțelul, reușind să marcheze un gol în stagiunea recent încheiată.

Laurențiu Florin Hagiu este născut pe 15 ianuarie 2003 la București și evoluează pe poziția de apărător central. Este format de academia celor de la FC Voluntari pentru care a evoluat la toate categoriile de vârstă, fiind o prezență constantă atât la echipa secundă a clubului ilfovean ce evoluează în Liga 3, cât și la loturile de juniori ale reprezentativelor României. Fiind unul dintre cei mai promițători fundași centrali ai generației sale, Hagiu a evoluat pentru naționalele U15, U16, U17 și U18 ale țării noastre. A bifat o singură prezență în tricoul Oțelului, în succesul obținut pe terenul formației Metalul Buzău, în ultima etapă a play-off-ului Ligii 3.

Mulțumim și mult succes, Jack Henry Serrant-Green și Laurențiu Florin Hagiu!”, a precizat SC Oțelul pe site-ul oficial.

SC Oțelul se reunește la 23 iunie. Va disputa amicale cu FCSB și FC Buzău

Referitor la reunire, Dorinel Munteanu a stabilit-o pentru 23 iunie, joia următoare. Până acum, clubul nu a comunicat vreun meci amical sau unde va organiza cantonamentul premergător startului Ligii a 2-a. Însă, gălățenii vor avea cel puțin două teste importante.

SC Oțelul le va întâlni pe FCSB și pe FC Buzău în această vară, până la prima etapă a diviziei a doua din sezonul 2022-2023.

Jucătorii și staff-ul tehnic ai SC Oțelul Galați au încheiat stagiunea 2021/2022 și se află momentan într-o binemeritată vacanță înainte de startul noului sezon.

La finalul acestei luni, oțelarii vor încheia această perioadă de repaus și vor începe pregătirile pentru Liga 2. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a programat primul antrenament al sezonului, joi, 23 iunie, la stadionul Oțelul”, a anunțat, scurt, SC Oțelul.

SC Oțelul, promovare fără probleme în Liga 2

SC Oțelul a învins Dante Botoșani cu 4-1 la general în finala pentru promovarea în Liga 2. George Cîrjan a deschis calea spre victorie pentru SC Oțelul în retur, cu golul din minutul 45+2, când a marcat cu capul în urma unei lovituri libere. În partea a doua, SC Oțelul a continuat să atace în ciuda faptului că era promovată și la 1-0, iar la cinci minute de la reluare a dublat avantajul prin reușita lui Alin Nica.

A fost momentul în care tribunele au luat ”foc”, iar suporterii au început să simtă parfumul Ligii 2. Au început chiar să facă valuri. Cu toate acestea, Denis Cireș a marcat și el, în minutul 73, pentru 3-0, iar în final a început sărbătoarea promovării, momentul în care SC Oțelul a primit trofeul de campioană a Ligii a 3-a. În tur, la Botoșani, scorul fusese egal, 1-1.

Din 2018 voia SC Oțelul promovarea în Liga 2

De ani de zile se chinuia echipa să promoveze, sezonul trecut pierzând barajul final cu Dacia Unirea Brăila, în care era mare favorită. În stagiunea 2019/2020 SC Oțelul nici măcar nu s-a apropiat de promovare, pentru că a terminat stagiunea pe un dezamăgitor loc 6, iar un sezon în urmă, 2018/2019, finaliza Seria 1 abia pe locul 3.

Același loc 3 a fost ocupat în campionatul Ligii a 3-a din 2017/2018, primul după promovarea din Liga 4. De altfel, accederea în eșalonul al treilea a fost bifată încă din primul sezon al înființării noii entități, după ce fosta campioană Oțelul Galați a falimentat.

Foto: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/liga-4/primele-doua-echipe-promovate-in-liga-3-silvicultorul-maieru-si-gloria-baneasa-profita-de-problemele-campioanelor-din-bihor-si-tulcea-si-urca-in-esalonul-superior-fara-sa-mai-joace-baraj-19235168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dispus-sa-revina-la-dinamo-antrenorul-a-pus-conditii-pentru-a-sasea-intoarcere-in-stefan-cel-mare-mi-s-a-propus-postul-dar-semnez-in-anumiti-termeni-19235169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ovidiu-burca-a-promovat-csm-slatina-in-liga-2-insa-inca-nu-a-semnat-prelungirea-contractului-nu-imi-place-sa-schimb-foarte-des-locul-de-munca-dar-se-poate-intampla-orice-19235164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/8-fotbalisti-care-in-sezonul-recent-incheiat-au-jucat-in-liga-2-sunt-in-lotul-romaniei-u19-pentru-participarea-la-euro-tricolorii-debuteaza-la-turneul-continental-contra-italiei-19235150

 

 

 

Andrei PASCU 17 Jun. 2022, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă