Moment istoric pentru Sălaj! SCM Zalău va fi prima echipă a județului televizată, iar meciul e unul de gală, cu SC Oțelul. Așteptările clubului din Liga 3 înaintea debutului în grupele Cupei României

Andrei PASCU 25 Sep. 2023, 17:01 Cupa României
Moment istoric pentru Sălaj! SCM Zalău va fi prima echipă a județului televizată, iar meciul e unul de gală, cu SC Oțelul. Așteptările clubului din Liga 3 înaintea debutului în grupele Cupei României

SCM Zalău este una dintre echipele din Liga 3 prezente în grupele Cupei României, iar performanța este și pentru ea una care îi dă încredere și o face să spere că poate promova, în sfârșit, în Liga 2.

A fost repartizată în Grupa C, alături de FCU Craiova FC, FCSB, SC Oțelul, Dinamo și FC Bihor Oradea și va întâlni SC Oțelul (acasă), FCU Craiova FC (acasă) și FC Bihor Oradea (acasă) în cele trei etape programate.

SCM Zalău, meci cu SC Oțelul în debutul grupelor de Cupa României

SCM Zalău a bifat patru victorii ca să ajungă până în grupe. A trecut prima dată de Victoria Carei (scor 1-0 după 180 de minute), iar apoi le-a învins pe Gloria Bistrița Năsăud (scor 2-1), Minaur Baia Mare (scor 5-1) și Poli Iași (scor 3-0).

Acum, primul meci în grupă va fi cel cu SC Oțelul, marți, de la ora 16:15, pe teren propriu. Este un moment istoric pentru județ, fiind prima partidă de fotbal care va fi televizată, cu atât mai mult pentru elevii antrenorului Cristian Lupuț să dea tot ce au și să atragă atenția.

SCM Zalău, pentru prima dată televizată, în partida cu SC Oțelul

Ioan Gurzău, managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău, a accentuat și el importanța partidei cu formația din SuperLiga României, care este antrenată de Dorinel Munteanu. El mizează pe faptul că, dacă nu vor apărea erori individuale, atunci clubul din Liga 3 poate lua cel puțin un punct cu gruparea din Galați.

Gurzău vrea să vadă dăruire din partea Zalăului, în ideea unui rezultat bun și în speranța unui plus de moral pentru celelalte partide din Cupa României.

Noi, cei care conducem echipa ne-am bucura să facem un rezultat pozitiv şi cu Oţelul. S-a văzut în meciul de vineri că fotbaliştii nu prea erau conectaţi la acel joc şi se gândeau deja la meciul de marţi. Pentru ei este un meci pe care nu-l întâlneşti în fiecare zi, ca să zic aşa. Este un meci oficial cu o echipă din Superligă şi vor da totul pe teren. Dacă nu vom face greşeli individuale, rezultatul poate să fie imprevizibil.

Contează foarte mult că meciul va fi televizat. După o pauză de ani de zile, Zalăul apare iar pe harta fotbalului românesc. Toată lumea va fi cu ochii pe noi să vadă ce echipă avem aici şi cum de am reuşit să eliminăm Poli Iaşi din competiţie.

Va fi o motivaţie în plus pentru jucători pentru a demonstra că sunt jucătorii de care clubul are nevoie şi că sunt capabili să facă pasul la următorul nivel”, a spus Ioan Gurzău, conform Sportul Sălăjean.

SCM Zalău, punctaj maxim în Seria 10 din Liga 3

În Liga 3, în cele cinci etape scurse, SCM Zalău a învins Lotus Băile Felix (2-0, în deplasare), Victoria Carei (3-0, acasă), Minerul Ocna Dej (2-1, în deplasare), CSM Sighetu Marmaţiei (scor 2-0, în deplasare) și Crişul Sântandrei (1-0, acasă). În etapa a 6-a va întâlni Sănătatea Cluj, în deplasare, locul 5 din 10 echipe, cu 7 puncte.

SCM Zalău e pe locul 1 în Seria 10 din Liga 3, cu 15 puncte, urmată de Olimpia Satu Mare, locul 2, 10 puncte, și Lotus Băile Felix, locul 3, tot 10 puncte.

De la venirea mea la Zalău, am convenit cu colegii mei din conducerea administrativă ca de transferuri să se ocupe doar antrenorul şi cu mine. Împreună am găsit fotbalişti care se pliază pe ceea ce dorim noi, atât jucători cu experienţă, cât şi tineri care să poată evolua în Liga a 2-a dacă noi vom reuşi să promovăm, pentru a nu fi nevoiţi să facem mari schimbări vara viitoare.

În fiecare compartiment avem jucători cu experienţă. Miron în poartă, în apărare l-am adus pe Kascelan, la mijloc sunt Pătraş şi Stanciu, iar în atac sunt Sergiu Pop şi Nikolic.

 Avem lotul structurat în aşa fel încât în fiecare compartiment să avem jucători cu experienţă, iar tinerii să se plieze pe ceea ce ne dorim noi şi să crească alături de jucătorii experimentaţi”, a mai subliniat managerul echipei din Liga 3, argumentând motivele pentru parcursul bun din acest sezon, atât din campionat, cât și din Cupa României.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-sold-out-la-meciul-din-cupa-romaniei-cu-fcsb-19285675

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-vinde-peste-5-000-de-abonamente-19285517

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-petrolul-se-joaca-la-pecica-19284717

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-isi-monteaza-nocturna-mobila-pentru-jocurile-cu-fcsb-si-dinamo-19284701

Andrei PASCU 25 Sep. 2023, 17:01 Cupa României
Pe aceeași temă