CSC Dumbrăvița și-a acontat o primă achiziție din Liga 3. Jucătorul era simbol la clubul de care tocmai s-a despărțit după 10 ani

Anda DELIU 01 Jun. 2023, 21:30 Liga 2
CSC Dumbrăvița și-a acontat o primă achiziție din Liga 3. Jucătorul era simbol la clubul de care tocmai s-a despărțit după 10 ani

Deocamdată, după ce a intrat în vacanță cu obiectivul menținerii în Liga 2 îndeplinit, CSC Dumbrăvița nu a făcut anunțuri despre plecări sau sosiri la echipă. Însă, firește, se lucrează, iar unele înțelegeri sunt deja ca și parafate, din informațiile Liga2.ro.

Cosmin Mancaș merge de la Ghiroda la Dumbrăvița

Una dintre ele este cu jucătorul de bandă stângă Cosmin Mancaș, un simbol al CSC Ghiroda și Giamata Vii, care s-a despărțit oficial de echipa timișeană pentru care a jucat în ultimii 10 ani.

De altfel, deși jucătorii vor fi plătiți până la 30 iunie, trupa din Liga 3 a anunțat deja primele plecări. Pe listă sunt Andrei Mura și Andrei Făgărășanu, care, potrivit surselor Liga2.ro, vor juca la Poli Timișoara, Alexandru Bădăuță, la final de înțelegere și el, dar și Cosmin Mancaș.

Acesta din urmă, în vârstă de 28 de ani, nu a vrut, la fel ca primii doi, să mai continue la Ghiroda, deoarece a avut oferta de la Dumbrăvița.

  • 14 goluri a marcat Cosmin Mancaș pentru CSC Ghiroda și Giarmata Vii în acest sezon de Liga 3. A înscris în nouă jocuri, cinci din cele 18 din sezonul regular și patru din cele nouă din play-off. Doar o dată a marcat din penalty, iar de cinci ori a reușit ”duble”.

Alt jucător cu serviciu. Semi-profesionismul se impune la Dumbrăvița?

Mancaș a avut mereu un serviciu bine plătit în toții anii în care a jucat la Ghiroda, și, prin urmare, nu a renunțat. Acum rămâne de văzut cum va face față în liga secundă în aceste condiții.

La CSC Dumbrăvița se află în aceeași situație și Costel Zurbagiu, care avea și el serviciu pe lângă fotbal. Nu era atât de greu pentru el să se antreneze cu echipa, deoarece și antrenorul Cosmin Stan e profesor de educație fizică la o școală din mediul rural. Astfel, antrenamentele se făceau în special după-masa.

Dumbrăvița a așteaptat ca Ripensia să-și numească o nouă conducere

Singurul jucător de la CSC Dumbrăvița care mai are contract după 30 iunie este portarul Robert Mikloș. Desigur, clubul vrea să mențină o bună parte dintre fotbaliștii cu care a reușit să se mențină în eșalonul secund. Lista ar fi putut fi anunțată, dar nu s-au luat decizii clare, deoarece s-a așteptat săptămâni după retrogradata Ripensia, care nu a avut conducere. De acolo, Dumbrăvița vrea prelungirea împrumuturilor lui Alexandru Piftor, Alexandru Tismonar și Andrei Olaru.

În schimb, un nume care nu va continuat sigur la echipa din comuna de lângă Timișoara este Petre Simon. Atacantul de 22 de ani a jucat foarte bine în prima parte a campionatului, dar, apoi, aproape de neînțeles, nu a mai fost utilizat de Cosmin Stan prea mult în a doua parte a sezonului. Cu el nici nu s-a discutat prelungirea. Simon a jucat până acum la UTA, Pecica sau Lipova, anteriorii venirii la Dumbrăvița.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-inceput-sa-caute-jucatori-dupa-retrogradarea-in-liga-3-viitoare-transferuri-de-la-rivalele-din-judet-19273501

https://liga2.prosport.ro/multimedia/initiativa-de-modificare-a-legii-sportului-a-fost-retrasa-vasile-dincu-explica-motivul-si-arunca-manusa-in-curtea-mapn-si-a-clubului-steaua-singura-solutie-este-asocierea-cu-o-entitate-priv-19273400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-bifat-un-record-interesant-la-prima-sa-participare-in-liga-2-are-cei-mai-multi-marcatori-19270160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-acasa-cu-fc-brasov-dar-face-cu-mana-orasului-retrogradat-timisoara-marii-profesori-universitari-doctori-intr-ale-fotbalului-ne-au-cantat-prohodu-19269667

Anda DELIU 01 Jun. 2023, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă