Prima achiziție a Stelei pentru noul sezon de Liga 2: căpitanul retrogradatei Unirea Dej!

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 14:38 Liga 2

Steaua și-a anunțat prima achiziție pentru noul sezon de Liga 2, 2024-2025. Este vorba despre un fundaș central, de Mihai Kereki.

Kereki, în vârstă de 27 de ani, născut la Cluj-Napoca, vine de la retrogradata în Liga 3 Unirea Dej, unde a purtat banderola de căpitan.

Mihai Kereki, prima achiziție a Stelei pentru sezonul 2024-2025

Steaua a susținut miercuri, 15 mai, ultima ședință de antrenament și apoi a intrat în vacanță. Până la reunirea din 17 iunie, clubul trebuie să stabilească lotul de jucători pe care se va baza stafful tehnic, fie că acesta va fi condus de același Daniel Oprița sau se va opta pentru un nou antrenor principal. Negocieri de prelungire a acordului cu Oprița au avut loc, însă până acum nu s-a comunicat nimic oficial despre vreo decizie finală.

Cert este că Steaua îl mai avea sub contract doar pe golgheterul Bogdan Chipirliu, potrivit declarațiilor lui Daniel Oprița. ”Am intrat în vacanță și, nu știu, cel puțin o săptămână o să stau așa, să mă liniștesc, să îmi văd puțin de vacanță. Dar nu știu dacă după aceea ce va fi, pentru că chiar nu prea am avut pauză și e nevoie… Nu știu, adică acum o să vorbesc ceva clar despre ceva mai departe. Da, îmi expiră. Și jucătorilor, și nouă, staffului, dar vedem, am zis să vedem peste o săptămână. Vedem ce va fi, vedem cum vor decurge discuțiile, ce planuri vor fi, spunea Daniel Oprița, potrivit iamsport.ro, despre continuarea colaborării cu Steaua, a sa, a staffului său și a jucătorilor.

Între timp, luni, 20 mai, la nici o săptămână după declarația lui Oprița, clubul din Ghencea a anunțat prima achiziție pentru noul sezon. Este vorba despre Mihai Kereki.

Kereki a jucat la Unirea Dej cel puțin în ultimele trei sezoane de Liga 2

Mihai Radu Kereki are 27 de ani, este născut la 1 noiembrie 1996, la Cluj-Napoca, a crescut la CFR Cluj, unde a evoluat cel mai sus pentru echipa secundă, iar în cariera sa a mai jucat pentru Unirea Jucu, CSM Deva, Fotbal Comuna Recea și Unirea Dej.

La trupa din Dej a ajuns prima dată în februarie 2017, a bifat alături de aceasta promovarea în Liga 2, în 2021, iar în cele trei sezoane petrecute în liga secundă a evoluat în 56 de meciuri și a marcat 4 goluri. În sezonul trecut a suferit o accidentare care l-a ținut departe de gazon inclusiv în următorul sezon.

În ediția 2023-2024 a Ligii 2 a evoluat în 19 jocuri pentru Unirea Dej, în 17 a început ca titular, iar de trei ori a fost înlocuit. Începutul sezonului l-a găsit la Chindia Târgoviște, unde a fost numit fostul său antrenor de la Dej, Dragoș Militaru, însă nu a semnat până la urmă cu echipa din Dâmbovița. După revenirea lui Militaru la Dej, și Kereki s-a întors.

”Mihai Kereki, primul transfer pentru noul sezon!
Formația roș-albastră a perfectat azi primul transfer pentru sezonul 2024-2025 al Ligii a II-a: Mihai Kereki.
În vârstă de 27 de ani, Mihai joacă în poziția de fundaș central, are 1,91 m înălțime, și a venit în Ghencea de la Unirea Dej, formație pentru care a evoluat în 20 de partide în sezonul recent încheiat.
Steaua București se va reuni pe 17 iunie pentru a pregăti participarea în sezonul 2024-2025.
Mult succes în Ghencea, Mihai!”, sună anunțul clubului din Ghencea, care nu informează și perioada contractului semnat cu Kereki.

Managerul secției de fotbal a CSA Steaua, Andrei Cian, și Mihai Kereki, prima achiziție a echipei din Ghencea pentru sezonul de Liga 2 2024-2025.

Mulțumim, Mihai pentru toată munca depusă în tricoul Unirii Dej și îți dorim mult succes la noua ta echipă, CSA Steaua!”, a transmis și Unirea Dej, despre și pentru Mihai Kereki.

Foto: Steaua București 

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă