Drama lui Roberto Bodea, fost portar la UTA, ”FC U” Craiova și Viitorul Panduri: ”M-am trezit într-o dimineață fără auz. Trebuia să-mi duc fetița la grădiniță și nu știam ce-mi spune”

Călin MNERIE 11 May. 2023, 15:48 Liga 3

Fostul portar al echipelor UTA Arad și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Roberto Bodea (29 de ani), a trăit un adevărat coșmar în luna martie a acestui an și încă nu a scăpat de el. ”Parcă am trăit un scenariu de film”, spune Bodea, care a fost format de ”Bătrâna Doamnă”, pentru care a evoluat în trei perioade în ligile patru, trei și doi.

Coșmarul lui Roberto Bodea a început într-o dimineață, când nu și-a mai auzit fetița

Goalkeeperul arădean legitimat la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Liga 3, și care în cariera sa a mai evoluat pentru UTA, Șoimii Pâncota, Performanța Ighiu, Cetate Deva, ”FC U” Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu a trecut prin clipe groaznice și nici azi nu și-a revenit complet.

”Parcă am trăit un scenariu de film. Pur și simplu m-am trezit într-o dimineață fără auz. Trebuia să-mi duc fetița la grădiniță și nu știam ce-mi spune. Am ajuns de urgență la spital și aici au început investigațiile. Putea să mi se tragă de la ureche, de la sistemul nervos, creier, în acele momente te poți aștepta la orice. Din fericire, nu mi s-a găsit nimic la cap, dar nici un diagnostic clar nu am avut. Mi s-a spus că mi se trage de la nervii urechii. După 5-6 zile de spitalizare am început să aud puțin, iar acum sunt undeva la 40-50 la sută la capacitatea de auz, dar m-am ales și cu un tinitus (n.r. – țiuit al urechii) pe care-l simt în special când stau liniștit”, povestește fotbalistul ceea ce a pățit la mijlocul lunii martie a acestui an.

  • Din acest motiv, Bodea nu a putut juca fotbal timp de cinci săptămâni, iar echipa sa a avut de suferit în campionatul Ligii 3, ajungând să retrogradeze matematic cu patru etape înainte de finalul play-out-ului.

L-a avut alături pe George Țucudean

După o săptămână, fotbalistul a fost externat, cu recomandarea de a nu a face deloc efort pentru o perioadă, dar acesta a grăbit revenirea pe teren. În toată perioada dificilă petrecută în spital între investigații, lângă Bodea a fost și George Țucudean, fostul atacant al celor de la UTA, Dinamo, Standard Liege, Charlton, FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul și CFR Cluj, dar și cu zece prezențe la prima reprezentativă a României.

La rândul său, Țucudean a trebuit să renunțe prematur la cariera de fotbalist din cauza unei probleme la inimă.

”Medicii mi-au spus să nu fac deloc evort vreo lună de zile, dar nu am putut sta departe de teren mai mult de o săptămână, două, după externare. Echipa avea nevoie de mine, era și o presiune asupra mea fiindcă nu erau rezultate, din păcate nici cu mine în teren nu am putut mai mult. Până la urmă, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt din ce în ce mai bine și, pe lângă familia mea, aș vrea să-i mulțumesc prietenului meu, George Țucudean, care a fost mereu alături de mine, la spital și nu numai”, mai afirmă Bodea.

Retrogradați, vor să facă 9 puncte din 9 pentru ei și antrenorul Cristian Todea

Dacă nu se întâmplă o minune și va fi invitată de federație să completeze seriile în lipsă de echipe în noul sezon de Liga 3, Gloria Lunca Teuz Cermei se va întoarce după 7 ani în fotbalul județean. Certitudinea matematică a venit deja de două runde, însă ”sămădăii” vor să onoreze până la capăt campionatul și, dacă rezultatele indirecte îi ajută, să atace și locul 9, care le-ar da și mai multe șanse să rămână în eșalonul terț.

Roberto Bodea se va afla pe teren în ultimele trei etape ale play-out-ului Ligii 3, pe care Cermeiul le joacă acasă cu Pobeda Star Bisnov și Phoenix Buziaș și în deplasare la ABC Ineu.

”Vă dați seama că nu-mi cade deloc această clasare a echipei din Cermei. Chiar vorbeam și cu Adi Piț, ambii suntem la prima retrogradare din carieră, dar – totodată – ne-am propus cu toții să încercăm să încheiem cu trei victorii acest sezon. Dacă le reușim, avem șanse să o ajungem pe Ineu și, de pe locul 9, șansele de a rămâne în Liga a 3-a cresc. Am vrea să câștigăm pentru noi, dar și pentru antrenorul Cristi Todea, e de admirat pentru cum o ia de la capăt săptămână de săptămână, are puterea să pregătească ca la carte fiecare meci, când noi i-am oferit multe dezamăgiri”, a spus experimentatul goalkeeper.

Gloria Lunca Teuz Cermei e ultima clasată în play-out-ul Seriei a 8-a a Ligii 3, cu doar 13 puncte, cu 6 mai puține decât vecinii din Ineu, aflați pe poziția a 9-a.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-merge-cu-antrenorul-ciprian-danciu-in-liga-3-19270377

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-moment-istoric-in-fotbalul-romanesc-frati-gemeni-au-debutat-in-liga-3-la-14-ani-sunt-copiii-unui-fost-antrenor-de-la-csm-slatina-si-fcsb-19270153

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/inca-patru-arbitri-au-ajuns-sa-fie-judecati-de-comisia-de-disciplina-si-etica-a-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-una-dintre-persoanele-anchetate-este-femeie-19270107

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-doua-echipe-retrogradate-matematic-din-liga-3-dar-si-un-total-de-15-din-play-out-care-si-au-asigurat-sportiv-mentinerea-in-campionat-19269375

Călin MNERIE 11 May. 2023, 15:48 Liga 3
Pe aceeași temă