Robert Ilyes își dorește a doua victorie pentru FK Miercurea Ciuc, însă nu vede un meci ușor cu CS Tunari: ”Au și ei frustrările lor și să nu omitem că au schimbat antrenorul”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 14:09 Liga 2
Robert Ilyes își dorește a doua victorie pentru FK Miercurea Ciuc, însă nu vede un meci ușor cu CS Tunari: ”Au și ei frustrările lor și să nu omitem că au schimbat antrenorul”

FK Miercurea Ciuc întâlnește în runda a 7-a a Ligii 2 cea mai recentă echipă din campionat care a decis să-și schimbe antrenorul. Sâmbătă, de la ora 11:00, harghitenii joacă în deplasare la nou-promovata CS Tunari, formație care după ultimul eșec, cel mai drastic întregistrat în acest sezon, 1-6 la CSC Dumbrăvița, a hotărât să se despartă de Florin Stîngă.

Nici ciucanii sunt se simt prea confortabil în acest debut de sezon, cum au obișnuit și în precedentele ediții de Liga 2, însă au mai multe puncte acumulate în clasament și pornesc cu prima șansă înaintea acestui joc despre care vorbesc antrenorul Robert Ilyes și atacantul maghiar Benjamin Babati.

FK Miercurea Ciuc merge la Tunari în etapa a 7-a a Ligii 2. Robert Ilyes nu prevede un meci ușor cu penultima clasată: ”Au și ei frustrările lor”

Privind ultimele meciuri, FK Miercurea Ciuc nu a câștigat de patru etape, iar în ultimele trei a obținut doar remize. Weekendul trecut a terminat la egalitate pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 0-0, fiind abia la al doilea joc din această ediție a Ligii 2 în care reușește să nu primească gol. Primul a fost și cel în care a obținut singura victorie, 3-0 acasă cu ultima clasată Progresul Spartac.

Cu un total de șase puncte acumulate în cele șase jocuri disputate până acum, trupa ciucană nu stă prea bine în clasament. Este abia pe locul 14, la egalitate cu Unirea Dej, iar întâlnirea cu CS Tunari, formație penultimă clasată care are doar un punct strâns, la fel ca ”lanterna roșie” Progresul Spartac, este o bună oportunitate să își mărească zestrea.

Antrenorul Robert Ilyes simte că adversarul este rănit după acest start slab de sezon, iar faptul că tocmai a luat decizia de a se despărți de Florin Stîngă și a merge, pentru moment, pe mâna unui antrenor interimar nu îi conferă încrederea că meciul de la Tunari va fi ușor.

”Trebuie să fim foarte pregătiți din toate punctele de vedere, căci se știe că în șase partide au reușit să obțină un singur punct. Au și ei frustrările lor. Cred că vor cu siguranță să evite retrogradarea și să nu omitem nici faptul că au schimbat antrenorul, ceea ce dă un nou impuls echipei. Au antrenor nou și mai departe nu știm multe despre ei, astfel că nu va fi un meci ușor”, a spus Ilyes, care are tot lotul la dispoziție: ”Pentru un antrenor sau colectiv tehnic este de dorit ca să aibă la dispoziție întregul lot, să aibă de unde alege. Acest fapt conferă încredere și echipei, astfel că sper că vom reuși să plecăm cu acel lot de douăzeci de sportivi, care va reuși să se întoarcă cu cele trei puncte.”

  • Interimatul la CS Tunari este asigurat de antrenorul secund Alin Ilin.

Benjamin Babati, înainte de meciul cu CS Tunari: ”Trebuie să ne concentrăm doar asupra noastră”

Despre partida cu CS Tunari a vorbit și unul dintre cei patru unguri din atacul ciucanilor. Maghiarul Benjamin Babati (27 de ani) a ajuns la FK Miercurea Ciuc după ce ultima dată a evoluat în liga secundă a țării natale, la Gyor ETO, iar sub comanda lui Robert Ilyes are trei meciuri disputate în Liga 2, două începute ca titular și în ambele a fost înlocuit. Nu a înscris.

Fotbalistul care are și patru sezoane petrecute în prima ligă din Ungaria, la Zalaegerszeg (60 de meciuri și 8 goluri) și Mezokovesd (13 jocuri și 1 gol), este de părere că el și coechipierii săi ar trebui să se concentreze mai mult pe jocul lor decât pe jocul adversarului.

”Cred că ne-am depășit adversarul în toate privințele (n.r. – în meciul cu CS Mioveni). Pornind de la acest meci putem crește mai departe. Din jocul nostru a lipsit doar golul și în această săptămână încercăm să progresăm în această privință, iar cu adversarul opinez să nu trebuie să ne ocupăm. Ultimul nostru joc a plăcut și publicului, așa că trebuie să ne concentrăm doar asupra noastră și dacă reușim să performăm un pic mai bine la finalizare, atunci cred că nu vom avea nici o problemă.

Fiecare meci este altfel, și trebuie să știm să demonstrăm pe teren faptul că acum suntem favoriți conform calculelor hârtiei”, a spus Babati, care își consideră echipa favorită contra CS Tunari.

Atacantul născut la Zalaegerszeg, oraș aproape de granițele cu Austria, Slovenia și Croația și pentru a cărui echipă a evoluat cel mai mult în cariera sa, a mai declarat că momentan nu a arătat la FK Miercurea Ciuc tot ceea ce poate el în materie de fotbal.

”Recunosc cu sinceritate: deocamdată nu sunt mulțumit, am așteptări mult mai mari de la mine. Poate despre această ultimă partidă aș putea spune…, însă nici acolo nu am reușit să mă manifest pe deplin, dar sunt pe drumul cel bun pentru a revedeni ceea ce sunt cu adevărat”, a mai spus Babati.

Ciucanii au cinci puncte peste ilfoveni. Mircea Ardelean arbitrează meciul de la Tunari

Înainte de debutul etapei a 7-a a Ligii 2, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în clasament, cu 6 puncte, iar CS Tunari se află pe poziția a 19-a, penultima, cu 1 punct. Harghitenii sunt la al treilea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara și 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu, în timp ce ilfovenii vor fi la a patra partidă disputată acasă, după 1-3 cu CSM Slatina, 1-1 cu Campionii FC Argeș și 0-1 cu Ceahlăul.

Dacă ciucanii sunt deja eliminați din Cupa României, CS Tunari își face planuri și pentru meciul de miercuri, de acasă, de la ora 16:15, cu prim-divizionara U Craiova, din prima etapă a fazei grupelor competiției KO.

Până atunci, CS Tunari și FK Miercurea Ciuc au meci direct în campionat, iar acesta va fi arbitrat de la centru de Mircea Ardelean (Arad), iar de la cele două tușe de asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi). Arbitru de rezervă este Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti). Observator de arbitri este Silviu Crângaşu (Ploieşti), iar delegat de joc a fost ales Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Declarațiile oferite de Robert Ilyes și Benjamin Babati înainte de CS Tunari – FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?v=-R_E9qBuBrY

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-joaca-la-targu-jiu-in-etapa-a-7-a-a-ligii-2-19285690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-spera-sa-sparga-gheata-acasa-contra-cfc-arges-19285686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-nu-mai-este-antrenorul-echipei-cs-tunari-19285327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-remiza-cu-cs-mioveni-0-0-in-etapa-6-de-liga-2-19285217

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă