Ripensia vrea să obțină primul succes acasă în acest sezon de Liga 2 cu depunctata Astra. Cosmin Petruescu: ”Avem o datorie morală față de suporterii noștri”

Anda DELIU 10 Sep. 2021, 20:29 Liga 2
Ripensia vrea să obțină primul succes acasă în acest sezon de Liga 2 cu depunctata Astra. Cosmin Petruescu: ”Avem o datorie morală față de suporterii noștri”

Ripensia Timișoara primește în etapa a 6-a a Ligii 2 vizita celor de la Astra, formație care e în continuare pe ”minus” din princina depunctărilor, dar care poate însă încurca planurile bănățenilor.

Cu mai multe probleme de lot, dar și cu terenul afectat de numărul mare de meciuri disputate pe arena Electrica, roș-galbenii au o misiune grea, dar Cosmin Petruescu vrea primul succes acasă în acest sezon.

Probleme la Ripensia

La Electrica au început și meciurile de ligi inferioare ale echipei ce are arena, dar s-a jucat și un turneu de copii al celor de la Poli, astfel că terenul e vizibil afectat. De asemenea, Petruescu are jucători cu probleme medicale, precum Stoi, Sokovic, Rogac, Pădurariu, Ene sau Rotea. Cu toate eforturile de a mai recupera o parte dintre ei, cu siguranță nu se vor reface toți înaintea jocului de sâmbătă cu Astra.

”O partidă foarte importantă pentru noi, dacă ne dorim să rămânem în prima jumătate a clasamentului. Suntem conștienți de importanța jocului. Suntem conștienți inclusiv de rezultatele obținute de cei de la Astra. O echipă care, dacă rămâneau cu punctele obținute pe teren, erau în preajma play-off-ului. Din acest punct de vedere, suntem pregătiți. Sperăm ca nota de plată de la meciul de cupă să nu fie foarte mare, din punct de vedere al efortului, din punct de vedere al accidentărilor. Sperăm să putem să aliniem cel mai bun «11» pentru jocul de mâine”, spune antrenorul Ripensiei.

În Faza a IV-a a Cupei României, Ripensia a jucat miercuri la CSM Reșița (Liga 3) și a câștigat cu 2-1. Astra a evoluat tot miercuri, în deplasare la Dunărea Călărași (Liga 2), unde a pierdut cu 0-1 și a avut și un jucător eliminat, pe Adrian Stoian.

Astra, un adversar lipsit de presiune?

Petruescu e de părere că depunctările nu vor cântări neapărat în modul în care Astra se va exprima în teren.

”Din contră, s-ar putea să-i ajute lucrul acesta, pentru că nu au presiunea rezultatului. Iar atât timp cât au plecat de la -8 nu aveau nimic de pierdut, ulterior -10. Eu știu că au făcut 8 puncte pe teren, că în afara de prima etapă când au pierdut greu acasă cu Metaloglobus, e o echipă care de patru meciuri în campionat nu a pierdut. A obținut două victorii și două egaluri. Mai știm că în meciul de la Călărași în primii 11 au aliniat doar unul sau doi jucători dintre cei titulari. E clar că pun foarte mult accent pe campionat și lucrul acesta s-a văzut și în rezultatele pe care le-au obținut și până acum. Dar, am încredere în băieții noștri că vom reuși să ne deblocăm în ceea ce privește rezultatele de pe teren propriu. Nu în ultimul rând, știm cu toții că avem o datorie morală față de suporterii noștri, să obținem prima victorie pe teren propriu”, a mai spus Petruescu.

În sezonul trecut al Cupei României, Astra învingea Ripensia cu 5-1 chiar pe Electrica, în 16-imi. Trupa care joacă acasă la Giurgiu și în rest stă la Ploiești era în Liga 1 atunci și ajungea până în finala competiției KO, pe care o ceda cu 2-3 cu U Craiova după prelungiri.

Acum, cele două echipe sunt adversare în Liga 2, după o retrogradare surprinzătoare a Astrei.

Cu 6 puncte acumulate în primele cinci etape, Ripensia e pe locul 10. Astra e la -2, după ce a acumulat 8 puncte în acest sezon și e pe ultimul loc, 20. Meciul de la Timișoara are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-petruescu-e-fericit-ca-ripensia-va-juca-cu-dinamo-in-16-imile-cupei-romaniei-o-partida-pe-care-o-asteptam-cu-nerabdare-si-cu-deosebit-interes-incercam-sa-dam-o-replica-pe-masura-19199873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-mai-risca-o-depunctare-iar-situatia-in-liga-2-s-ar-complica-teribil-shlomi-azulay-a-castigat-procesul-si-giurgiuvenii-sunt-obligati-sa-l-plateasca-in-14-zile-19199827

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-a-obtinut-o-calificare-muncita-in-valea-domanului-in-fata-resitei-doi-basarabeni-au-adus-victoria-echipei-timisorene-19199753

Anda DELIU 10 Sep. 2021, 20:29 Liga 2
Pe aceeași temă