Ripensia trebuie să se mulțumească cu jocuri-școală în lipsa adversarilor pentru amicale. Deocamdată, transferurile nu vin la echipa lui Cosmin Petruescu, antrenor care vrea o Liga 2 cu două serii

Autor: Anda DELIU Publicat: 19 Jul. 2020, 13:58 Liga 2
Ripensia trebuie să se mulțumească cu jocuri-școală în lipsa adversarilor pentru amicale. Deocamdată, transferurile nu vin la echipa lui Cosmin Petruescu, antrenor care vrea o Liga 2 cu două serii

Ripensia Timișoara nu a putut disputa deja două dintre amicale programate în această vară, cu FC Bazoșu Vechi și CSM Lugoj, pentru că adversarele nu au făcut testul PCR de coronavirus. În acest context, echipa din Liga 2 face jocuri-școală cu lotul actual. Cosmin Petruescu a explicat că, deocamdată, nu vor veni noi jucători, deoarece cei doriți de el mai sunt angrenați în competiții.

Sâmbătă, echipa a avut un joc-școală cu două reprize de 30 de minute. Scorul a fost 2-1 pentru echipa I. În minutul 19, Golda a lobat peste portarul coechipier adversar în acest test, iar același atacant a marcat și în minutul 36, de la 8 metri. Diferența a redus-o în minutul 40 Alexandru Neagu, din penalty. Tehnicianul a folosit două echipe în sistem 4-3-3:

Echipa I: Mociu (Păduraru) – A. Macrițchii, Lalic, Apro, Benea – Stoi, Tudor, Tudorache – Urvanțev, Golda, Vasluian.
Echipa II: Velcea (Dobre) – Maric, Țieranu, Burdeț, Sturzu – V. Macrițchii, Gladun, Neagu – S. Dan, Popovici, Sîrbu.

Următorul joc-școală al Ripensiei va avea loc miercuri, 22 iulie.

Criză de adversari pentru amicale

Ripensia și-a anulat două amicale și al treilea e ca și anulat. Singura soluție sunt jocurile-școală. ”Din păcate, am fost nevoiți să ne adaptăm din mers. Programul de jocuri de pregătire suferă în continuare modificări din cauza situației existente la nivel mondial, nu neapărat național. Va trebuie să găsim soluții. Din păcate, suntem nevoiți să înlocuim jocurile de pregătire cu jocuri-școală. Dar, una peste alta, sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au făcut băieții în această dimineață. Se vede că au poftă de joc, chiar dacă le lipsește oarecum prospețimea, pentru că suntem în plină perioadă de acumulări fizice. Deocamdată am anulat două jocuri, probabil că vom fi nevoiți să-l anulăm și pe cel de-al treilea cu UVT. Îl vom înlocui tot cu un joc-școală”, a spus Cosmin Petruescu.

Primul amical, cu ”FC U” Craiova. ”Succesiunea metodică” are de suferit

Antrenorul Ripesia nu ar fi dorit să aibă un prim amical cu un adversar tare, dar nu prea poate evita situația. ”Primul joc va fi cel cu Universitatea Craiova (n.r. – U Craiova 1948 SA, nou-promovata în Liga 2). Din punct de vedere al succesiunii metodice în alegerea jocurile de pregătire, nu prea este în regulă, pentru că întâlnim o echipă din același joc cu noi și, din punctul meu de vedere, într-o etapă a pregătirii mai avansată. Din păcate, opțiunile noastre sunt limitate, nu sunt foarte multe echipe care au reușit să facă testarea COVID și atunci suntem nevoiți să ne adaptăm din mers și să găsim soluții. Mă bucur că am parte de colegi profesioniști în staff. Am găsit și vom găsi cele mai bune soluții. Va trebui să ne adaptăm. E o situație un pic mai atipică din cauza faptului că nu reușim să jucăm împotriva unor alte echipe. Dar, din punct de vedere al nivelului la care ne aflăm, din punct de vedere al pregătirii, cred eu că suntem în grafic”, consideră ”Conferențiarul”.

Transferurile la Ripensia încă nu vin

Deocamdată, noi jucători nu au venit la Ripensia, pentru că sunt angrenați în competiții cu echipele lor. În acest moment, în România, fotbal se joacă în Liga 1 și în play-off-ul Ligii 2, acolo unde participă cele mai bune șase echipe din acest sezon.

”Suntem în discuții avansate cu mulți jucători. Unii dintre ei sunt sub contract cu echipele, alții sunt angrenați în jocurile oficiale, pentru că încă nu s-a încheiat ediția anterioară de campionat. Căutăm soluți și suntem în permanent contact. Tot ce pot să-i asigur pe susținătorii Ripensiei e că la ora actuală se lucrează pe toate planurile. Atât la nivel de infrastructură, cât și la nivel de transferuri. Știm exact pe ce posturi avem nevoie de jucătoi, ce profiluri de jucători ne dorim și sperăm să-i avem cât mai repede alături de noi. Chiar dacă la ora actuală sunt în perioadă competițională, aș dori să-i avem cât mai repede la echipă ca să putem să-i integrăm”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Cosmin Petruescu vrea două serii în Liga 2

Tehnicianul Ripensiei spune că ar fi bine ca cele 23 de echipe din Liga 2 să se împartă în două serii, dar doar în viitorul sezon. „Cred că cea mai bună variantă e cu două serii pe criterii geografice, ținând cont de faptul că nu cred că se va reuși startul noului sezon la data preconizată. Și atunci, fiind un număr foarte mare de echipe automat sunt și foarte multe jocuri. O situație de compromis ar fi de opta pentru două serii, ținând cont de deplasările pe care le-am avut și numărul de jocuri. Dar, per ansamblu, eu sunt adeptul unui număr de jocuri la nivel de Liga 2. Dar va trebui să facem cu toții un compromis la nivel naționa pentru a duce cu bine acest sezon”, a mai precizat Petruescu.

Ripensia e din 15 iulie în cantonament la Buziaș și îl încheie în data de 24 iulie.

Impresiile antrenorului nostru după jocul-școală din 18 iulie 2020Detalii aici: https://ripensiatimisoara.ro/noutati/prima-echipa/1361-joc-scoala-dubla-pentru-golda

Publicată de Ripensia UVT pe Duminică, 19 iulie 2020

Autor: Anda DELIU Publicat: 19 Jul. 2020, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă