Ripensia, start dificil de play-out, dar cu șansa revanșei în fața Concordiei. Iulian Muntean: ”Sper ca de data aceasta șansa și norocul să fie de partea noastră”

Anda DELIU 17 Mar. 2023, 16:03 Liga 2
Ripensia, start dificil de play-out, dar cu șansa revanșei în fața Concordiei. Iulian Muntean: ”Sper ca de data aceasta șansa și norocul să fie de partea noastră”

Ripensia Timișoara începe acasă partidele din Grupa B de play-out, tocmai cu Concordia Chiajna, formație ce a visat până în ultimul moment la play-off.

Cele două echipe s-au întâlnit chiar acum două săptămâni în Ilfov, în sezonul regular, și cea bănățeană a rămas cu senzația că arbitrajul i-a nedreptățit, astfel că acum au șansa să-și ia revanșa, pe teren.

Presiune e tot pe gazde, dar acum e pe Ripensia

Dacă în penultima rundă din sezonul regular, Concordia era formația presată, fiindcă doar victoria o ținea în calculele play-off-ului, de data aceasta, Ripensia, care își propune să ajungă la barajul de menținere în Liga 2, e cea care are mai mare nevoie de puncte.

Iulian Muntean se așteaptă la un meci greu. ”Sperăm să fie bine pentru noi de data aceasta. Știm cum s-a terminat ultimul meci cu ei, în minutul 89 am luat gol și am pierdut 2-1. Sper ca de data aceasta șansa și norocul să fie de partea noastră, pentru că avem foarte mare nevoie de cele trei puncte puse în joc. Chestia asta cu presiunea e relativă, pentru că la jucătorii pe care îi au ei, descătușați, fără niciun fel de presiune, le poate ieși un joc senzațional. Și noi să avem presiunea pe umeri și să nu ne iasă nouă. Așteptăm să vedem. Noi suntem foarte motivați. Probabil pentru ei e un meci în care nu au absolut nimic de pierdut, ei doar joacă, au deja plăcerea fotbalului. Din păcate pentru noi, va trebuie să scoatem neapărat un rezultat bun”, a declarat cel care antrenează Ripensia, deși nu e antrenor.

Terenul de pe Electrica și-a mai revenit înainte de Ripensia – Concordia

A fost o iarnă grea pentru gazonul de pe Electrica, iar Ripensia s-a antrenat puțin pe terenul principal, pentru a proteja suprafața de joc. Acum, că ploile nu au mai fost așa abundente și a ieșit soarele la Timișoara, și gazonul arată mult mai bine, astfel că sunt premise pentru un joc tehnic, cu mingea pusă jos.

”Cred că e cel mai bun teren de până acum. Nu am intrat deloc pe el. L-am aranjat, l-am tăvălugit, l-am protejat. Astăzi o să intrăm 45 de minute pe el. Dar sper să arate mai bine mâine la meci decât astăzi”, a mai spus cel care în raportul de arbitraj e trecut ca preparator sportiv sau fizic.

Nicolae Sofran, absență importantă pentru Ripensia

Problema mare va fi absența lui Nicolae Sofran, suspendat pentru patru cartonașe galbene luate în sezonul regular. El este unul dintre oamenii de bază din atacul ”subțirel” ripensist.

”E o provocare să găsim o variantă de înlocuire, pentru că avem lotul restrâns numeric. Dar sper să alegem o soluție bună pentru atac”, a punctat Muntean despre jucătorul care a înscris pentru Ripensia la Chiajna și de alte trei ori în acest sezon.

Variante de vârf de atac ar putea fi Patrick Andreaș, junior, sau Mihai Ene.

  • La debutul în play-out-ul Ligii 2, Ripensia e pe locul 6, direct retrogradabil, în Grupa B, cu 16 puncte. Cu 29 de puncte, Concordia Chiajna e pe primul loc în grupă. Meciul dintre acestea are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, pe arena Electrica, și va fi live-text pe Liga2.ro.

Iulian Muntean, înainte de Ripensia – Concordia Chiajna:

https://www.youtube.com/watch?v=nFGSfZulUQw

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-liga-2-convocati-la-nationala-u18-19263281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

Anda DELIU 17 Mar. 2023, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă