Concordia Chiajna, specialista finalurilor de meci! Victorie în ultimele minute și cu Ripensia, iar șansele la play-off au crescut considerabil. Cristian Tănase: ”Acum, nu mai contează nimic”

Răzvan STÎNGĂ 05 Mar. 2023, 14:49 Liga 2

Concordia Chiajna a trăit dramatic meciul cu Ripensia, din etapa a 18-a a Ligii 2, pe care a învins-o cu 2-1, tot cu un gol marcat pe final, așa cum s-a întâmplat și în runda precedentă, cu Minaur Baia Mare.

Ilfovenii păstrează astfel șanse la play-off, ba chiar sunt mai mari decât la începutul primului meci din acest an, acum fiind la un singur punct de locul 6, Dinamo.

Concordia Chiajna, victorie pe final cu Ripensia

Concordia Chiajna pornea în mod clar cu prima șansă în fața echipei din Timișoara, dar s-a văzut condusă din minutul 41, când Nicolae Sofran a reușit un gol de excepție. Așa s-a terminat și prima repriză, 1-0 pentru Ripensia, dar Concordia Chiajna a reușit, în cele din urmă, să revină în partea secundă.

A atacat echipa lui Eugen Trică, iar egalarea s-a produs în minutul 56, când a marcat Raoul Cristea. Apoi, minutele s-au scurs iar rezultatul de 1-1 se menținea pe tabelă, numai că în minutul 89 a adus golul victoriei Adrian Cierpka, care a marcat cu un șut din careu.

  • Concordia Chiajna, în jocul cu Ripensia: Ius. Popescu – R. Simion, Gab. Tamaș, Stănică, Velisar, Pațurcă (Ivanovski 46), D. Codrea (cpt.), Cierpka, R. Cristea (Mih. Constantinescu 90+4), Burcea (Ghimfuș 23), Ndiaye (Rusescu 46), (Maric 90+2)
    Rezerve neutilizate: Val. Neacșu – Călințaru, Skytte, Petkovski

Cristian Tănase, reacție după Concordia Chiajna – Ripensia: ”Când e un final fericit, nu mai contează nimic”

Președintele ilfovenilor, Cristian Tănase, a fost mulțumit de cele trei puncte, precizând că nu a mai contat maniera în care a fost bifată victoria, mai ales că acum este foarte importantă poziția din clasament.

Tănase era conștient că duelul cu Ripensia va fi unul greu, dar atenționează că ultimul meci din sezonul regular, cu Metaloglobus, din deplasare, va fi mai complicat.

Când e un final fericit, nu mai contează nimic. Știam că mai devreme sau mai târziu vom avea un meci dificil. Una e pe hârtie, dar realitatea din teren e alta. Chiar am discutat înaintea jocului că vom avea un meci dificil și chiar așa a fost. Știau toți, jucătorii, antrenorii, conducerea, că va fi un meci greu, dar mă bucur că încă suntem în cărțile calificării în play-off.

Ripensia a fost o echipă bună, nu întâmplător a pierdut etapa trecută foarte greu. O echipă cu jucători tineri și interesanți.

(N.r. – Despre șansele calificării în play-off) Încă nu suntem la mâna noastră, depindem de alte jocuri. Chiar dacă vom câștiga cu Metaloglobus, iar acolo va fi un meci și mai dificil decât cele cu Baia Mare și Ripensia, trebuie să ne uităm și la alte rezultate”, a declarat Cristian Tănase la finalul întâlnirii cu Ripensia, pentru Metropola TV.

Concordia Chiajna, la un singur punct de play-off!

Concordia Chiajna are, după primele două etape de Liga 2 din 2023, 29 de puncte acumulate în 18 partide, cu nouă victorii, două remize și șapte eșecuri, cu un golaveraj de 21 goluri marcate și 15 primite. E pe poziția a 7-a, la un punct de locul 6, Dinamo, și la două puncte de locul 8, FC Brașov.

Însă, Concordia Chiajna poate termina runda a 18-a pe locul 8, dacă Gloria Buzău va câștiga confruntarea cu Unirea Slobozia, de la Buzău. În cazul în care se va îndeplini această condiție, buzoienii vor trece cu un punct peste echipa pregătită de Eugen Trică.

În sezonul regular, ilfovenii vor mai întâlni Metaloglobus (deplasare), locul 15 cu 18 puncte.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-din-nou-in-minutul-89-de-aceasta-data-la-chiajna-iulian-muntean-considera-ca-echipa-sa-nu-merita-sa-piarda-si-e-nervos-la-adresa-arbitrajului-tenta-jocului-a-contat-mai-mu-19262258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1100-militarii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19262286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-din-nou-decisiv-pentru-dinamo-19262370

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Mar. 2023, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă