Play-off-ul începe joi, cu Steaua ca gazdă. Meciul lui Dinamo, mutat! Jocurile din prima rundă a play-out-ului se dispută toate în același timp

Marius ANGHEL 14 Mar. 2023, 11:42 Program tv
Play-off-ul începe joi, cu Steaua ca gazdă. Meciul lui Dinamo, mutat! Jocurile din prima rundă a play-out-ului se dispută toate în același timp

Play-off-ul Ligii 2 debutează joi, 16 martie, cu meciul găzduit de liderul campionatului, Steaua. Prima etapă a turneului de promovare în SuperLigă se încheie trei zile mai târziu, duminică, 19 martie, cu derby-ul Moldovei din eșalonul secund. Inițial, etapa trebuia să se încheie luni seară, cu Dinamo gazdă, însă jocul a fost reprogramat.

În schimb, cele șase meciuri ale primei etape a play-out-ului Ligii 2 se dispută toate în același timp, în ziua și la ora clasică a campionatului.

Prima etapă a play-off-ului Ligii 2 începe joi, la București, și se încheie duminică, la Galați

Sezonul regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, s-a încheiat duminică, iar luni a fost stabilit, prin tragere la sorți, programul din play-off, respectiv play-out.

Între timp, Departamentul Competiții al FRF și deținătorii de drepturi tv din Liga 2 au stabilit programul primei etape a celor două turnee în care se determină promovatele în SuperLigă și retrogradatele în Liga 3.

Play-off-ul debutează încă de joi, în Ghencea, de la ora 18:00, cu meciul dintre Steaua și Unirea Dej, prima, respectiv a patra clasată. Al doilea joc anunțat inițial trebuia să aibă loc duminică, de la ora 14:15, la Galați. Se întâlneau cele două echipele moldovene prezente în competiție, SC Oțelul și Poli Iași. Acestea au debutat în sezonul regular tot una împotriva alteia, tot pe stadionul Oțelul. Numai că FRF a modificat programul, iar această partidă va încheia runda, cu toate că va avea loc la aceeași dată și va începe de la aceeași oră.

Mai nou, partida Dinamo – Gloria Buzău, între echipe aflate la egalitate de puncte, pe ultimele două poziții din play-off, nu va mai fi ultima din prima etapă, ci a doua. Jocul stabilit pe stadionul ”Arcul de Triumf” din București a fost mutat de luni, de la ora 18:00, pentru duminică, de la ora 12:00.

Toate meciurile din prima etapă a play-out-ului Ligii 2 se joacă sâmbătă

În schimb, toate cele șase jocuri din cele două grupe de play-out-ul Ligii 2 se vor desfășura în același timp, sâmbătă, 18 martie, de la ora 11:00. În fiecare grupă va sta câte o echipă în fiecare etapă, iar primele care nu vor juca sunt Metaloglobus și Progresul Spartac, ambele din București.

În Grupa A se va juca la Slobozia, Miercurea Ciuc și Baia Mare, cel mai important meci fiind cel dintre Minaur și Poli Timișoara, amândouă având nevoie disperată de puncte pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.

În Grupa B se joacă la Timișoara (Electrica), Clinceni și Brașov. Ripensia are un meci foarte important cu Concordia, în încercarea de a urca de pe poziția direct retrogradabilă.

  • Ulterior acestei etape, echipele vor intra într-o mică pauză, atât cele din play-off, cât și cele din play-out. Vor juca echipele naționale, astfel că, la fel ca în SuperLigă, și Liga 2 se întrerupe în această perioadă. Etapa a 2-a se va desfășura în jurul datei de 1 aprilie.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 1 play-off Liga 2, sezon 2022-2023:

joi, 16 martie 2023, ora 18:00
Steaua – Unirea Dej – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

duminică, 19 martie 2023, ora 12:00
Dinamo – Gloria Buzău – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

duminică, 19 martie 2023, ora 14:15
SC Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

Program etapa 1 play-out Liga 2, sezon 2022-2023:

GRUPA A

sâmbătă, 18 martie 2023, ora 11:00
Unirea Slobozia – CS Comunal Şelimbăr
FK Miercurea Ciuc – CSM Slatina
Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara
Metaloglobus București
stă.

GRUPA B

sâmbătă, 18 martie 2023, ora 11:00
Ripensia Timișoara – Concordia Chiajna
Unirea Constanţa – CSC Dumbrăviţa
FC Braşov – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Progresul Spartac
stă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 14 Mar. 2023, 11:42 Program tv
Pe aceeași temă