Ripensia, prima echipă din Liga 2 care are trei meciuri consecutive amânate din cauza coronavirusului. Cosmin Petruescu: ”Noi ne dorim să jucăm pe teren. Ar trebui schimbat acel paragraf de regulament”

Anda DELIU 23 Nov. 2020, 22:08 Liga 2
Ripensia, prima echipă din Liga 2 care are trei meciuri consecutive amânate din cauza coronavirusului. Cosmin Petruescu: ”Noi ne dorim să jucăm pe teren. Ar trebui schimbat acel paragraf de regulament”

Ripensia Timișoara este primul club din Liga 2 care a ajuns în situația de a avea trei jocuri consecutive de campionat amânate din cauza coronavirusului. La fel a mai pătit Bucovina Rădăuți, club de Liga 3, în debutul sezonului.

Cosmin Petruescu spune că echipa vrea să joace cu CS Mioveni, ”U” Cluj și Farul în acest an, roș-galbenii fiind dispuși să joace din trei în trei zile până la final de primă parte a sezonului. De asemenea, antrenorul Ripensiei spune că părerea sa personală e că acordarea de forfait în cazul unui meci care nu are loc nici la reprogramare nu este o variantă corectă pentru competiție.

  • Până în acest moment, în Liga 2 sunt două meciuri decise la ”masa verde” din cauza faptului că n-au avut loc la reprogramare. Viitorul Pandurii și CSM Slatina au fost declasare învingătoare cu 3-0 fără joc în fața celor de la Aerostar Bacău, respectiv Unirea Slobozia. Viitorul Pandurii și CSM Slatina sunt suspectate că s-au dat lovite intențional, pentru că regulamentul le favoriza în cazul în care la reprogramare nu puteau să joace.

Ripensia și-a amânat al treilea meci consecutiv în Liga 2 din cauza problemelor cu COVID-19

Ripensia are de azi, 23 noiembrie, oficial amânat și meciul cu Farul, după ce s-a întâmplat același lucru cu jocurile cu ”U” Cluj și CS Mioveni. Acum s-a ajuns la 20 de jucători infectați, deoarece după un test negativ acum 11 zile, într-o zi de vineri, și Cosmin Sârbu a avut simptome duminica ce a urmat și testul a arătat că și el luase noul virus.

”Noi avem 20 de jucători pozitivi și trei membri din staff. Suntem considerați focar de către DSP și nu avem voie să ieșim mai devreme de 14 zile din izolare. După 14 zile avem nevoie de scrisoare medicală de la medicul de familie sau un test negativ pentru a fi considerați vindecați. Pentru a nu mai fi testați 90 de zile, avem nevoie de scrisoarea medicală. Suntem prima echipă care are trei meciuri consecutive amânate, pentru că este prima etapă intermediară. Ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren, cu toate că mi-e teamă de probleme musculare. Vom juca duminică în cupă și primul antrenament avem voie să-l facem abia vineri”, a declarat Cosmin Petruescu pentru Liga2.ro.

Deocamdată, Ripensia are doar meciul cu CS Mioveni reprogramat

Dacă nu apar alte probleme, Ripensia va juca miercuri, 2 decembrie, restanță cu CS Mioveni. Apoi are meci la Reșița, iar, teoretic, în jurul datelor de 9 și 12 decembrie s-ar putea reprograma restanțele cu ”U” Cluj și Farul.

Petruescu se teme de eventuale cazuri apărute la adversari, cum s-a întâmplat la reprogramările în care Viitorul Pandurii și CSM Slatina au avut câștig de cauză la ”masa verde” pentru că au avut câteva cazuri de COVID-19.

”Noi ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren. Am fost responsabili, am anunțat la timp toate echipele că nu puteau juca, ne-am testat când am avut simptome. Ne dorim același lucru și de la adversarii noștri. Suntem dispuși să jucăm după etapa cu Reșița. Suntem dispuși să jucăm din trei în trei zile. Ca o părere personală, cred că ar trebui să se modifice acel paragraf de regulament care spune că indiferent ce echipa e vinovată, la a doua amânate pierde meciul cu forfait prima care a solicitat reprogramarea”, a mai spus Petruescu.

Singurii ripensiși care nu au avut coronavirus sunt Mihai Ene și Nemanja Sokovic, plus juniorul Alexandru Benea, care oricum are meniscul rupt și nu va juca până la primăvară. Timișorenii sunt pe locul 15, cu 10 partide disputate, cele mai puțin dintre toate participantele în liga secundă.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 23 Nov. 2020, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă