Ripensia, la al treilea egal consecutiv, acum cu Dunărea Călărași, după e în prima parte a sezonului nu a avut nicio remiză. Cosmin Petruescu: ”Am visat frumos, ne-am visat în play-off”

Anda DELIU 07 Mar. 2021, 18:44 Liga 2

Până în 2021, Ripensia nu reușise niciun egal în actualul sezon de Liga 2. Ei bine, acum ”recuperează”, după ce roș-galbeni au ajuns la al treilea rezultat de egalitate consecutiv, 2-2 cu Dunărea Călărași, în contextul în care majoritatea fazelor interesante în jocul de pe ”Ion Comșa” au fost în repriza a doua.

Cosmin Petruescu a fost mulțumit că echipa sa a încurcat a treia oară o formație ce se luptă pentru play-off, după Rapid (2-2, deplasare) și FK Csikszereda (1-1, acasă).

Ripensia, mai periculoasă în prima repriză, dar Dunărea a deschis scorul

Prima repriză a fost una foarte ștearsă, fără faze importante joc, până la ratarea lui Sokovic din minutul 37, după ce a scăpat singur cu poarta, asta după ce ripensiștii au avut momente de dominare. Chiar înainte de pauză, gazdele au deschis scorul, iar din tribună s-a strigat un îndemn scandalos. Pușcaș a marcat după ce Rogac a respins greșit centrarea lui Sălceanu. Până la urmă, Ripensia a marcat în minutul 74, prin Sokovic, după o minge venită de la Vasluian, iar finalul de joc a fost încins.

Joc animat la Călărași în ultimele zece minute

Timișorenii au reușit să preia și conducerea în minutul 84. După o fază creată de Ene și Popovici, balonul a ajuns la același Sokovic, care a marcat. Bucuria a ținut doar două minute, deoarece după o centrare a lui Tudoran, același Pușcaș a marcat cu capul. În ciuda zbaterilor ambelor formații, până la urmă, niciuna nu a mai reușit să înscrie.

Cosmin Petruescu: ”A fost un meci frumos, spectaculos”

Cosmin Petruescu spune că a pregătit meciul mizând pe oboseala gazdelor spre final, deoarece au jucat și la mijlocul săptămânii în Cupa României.

”A fost un meci frumos, spectaculos, patru goluri, ocazii și de o parte și de cealaltă. Păcat că nu am știut să gestionăm finalurile de reprize. Una pesta alta, consider că am făcut o partidă bună, pe un teren de unde se pleacă greu cu puncte. Rămânem cu satisfacția unui joc bun, pe care l-am făcut în deplasare, dar în același timp, și cu dezamăgirea că nu am reușit să terminăm învingători acest joc. O partidă începută puțin mai ezitant de echipa noastră, după care am reușit să intrăm în joc, să echilibrăm, iar finalul prime reprize consider că ne-a aparținut, iar golul pe care l-am primit a fost contrar cursului jocului. O repriză a doua bună. Ne așteptăm pe undeva la o cădere fizică din partea echipei adverse. Normală, dacă ținem cont că la mijlocul săptămânii am jucat împotriva unei echipe de Liga 1. Am și mizat pe acest lucru”, a spus Petruescu.

Ripensia ”simulează” play-off-ul

La 9 puncte de locul 6 cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, Ripensia nu mai are șansa să intre în play-off. Programul e de așa natură că joacă acum cu formațiile care se luptă să prindă primele șase locuri, iar până acum, au reușit să nu fie învinși.

”Am visat frumos. Ne-am visat în play-off, pentru că toate partidele pe care le-am disputat acum au fost împotriva unor echipe din top 6. Urmează o altă partidă la fel de dificil, la fel de importantă, cu o echipă care la fel, este cu șanse de a intra în primele șase”, a mai spus Petruescu, referindu-se la următorul adversar, Viitorul Pandurii.

Ripensia Timișoara în meciul cu Dunărea Călărași: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac (Coulibaly 74′), Lalic, Gladun – Val. Macrițchii, T. Călin – Piftor (Mih. Ene 74′), Al. Neagu (cpt.)(Al. Popovici 67′), Vl. Tudorache (Vasluian 68′) – Sokovic (Golda 87′). Rezerve neutilizate: Velcea – Țieranu, Fridrich, Stoi.

Cu 18 puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 18 etape, Ripensia e pe locul 14, la egalitate cu CSM Reșița, care e superioară în clasament datorită golaverajului mai bun.

În sezonul regular, Ripensia mai are meciuri cu Viitorul Pandurii (acasă, 13 martie, ora 11:00), CSM Slatina (deplasare) și Fotbal Comuna Recea (acasă).

Foto: George Ionescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-meciurile-dunarea-calarasi-ripensia-si-viitorul-pandurii-csm-resita-se-joaca-de-la-ora-1100-19173093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-indemn-scandalos-la-meciul-dunarea-calarasi-ripensia-dupa-ce-s-a-marcat-primul-gol-hai-sa-batem-cu-4-0-ba-ca-am-pus-la-pariuri-ba-19173181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Anda DELIU 07 Mar. 2021, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă