VIDEO | Îndemn scandalos la meciul Dunărea Călărași – Ripensia, după ce s-a marcat primul gol: ”Hai să batem cu 4-0, bă, că am pus la pariuri, bă!”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2021, 16:30 Liga 2

Reacție de-a dreptul halucinantă, scandaloasă, pe stadionul ”Ion Comșa” din Călărași, în timpul meciului Dunărea Călărași – Ripensia Timișoara, desfășurat în etapa a 18-a a Ligii 2 și încheiat la egalitate, scor 2-2.

Una dintre persoanele prezente la stadion, cel mai probabil un oficial al clubului Dunărea, a strigat către jucătorii lui Cristian Pustai, după ce Pușcaș a deschis scorul în minutul 45, să se obțină o victorie la scor mare, fiindcă a pariat pe meci.

Îndemnul a fost surprins de microfoanele posturilor tv care au transmis meciul.

Îndemn halucinant pe stadionul din Călărași, către jucătorii Dunării

După o primă repriză modestă a jucătorilor lui Pustai, Dunărea a reușit totuși să deschidă scorul împotriva Ripensiei chiar înainte de pauză, în minutul 45, la o fază care nu anunța pericol la poarta timișorenilor.

După ce până în acel moment nu a avut nicio ocazie de a înscrie, o centrare din dreapta a lui Sălceanu, a dus la respinge cu capul din centrul careului în față a lui Rodac, direct la Cristian Pușcaș, care a tras din prima, din drop, cu stângul, și l-a învins pe Ștefan Dobre.

În momentele de euforie ale gazdelor, din tribună s-a auzit un strigăt către jucătorii lui Cristian Pustai, care a fost înregistrat și de microfoanele de fond.

”Hai să batem cu 4-0, bă, că am pus la pariuri, bă!”, s-a auzit pe stadionul din Călărași.

Pe stadion nu au fost prezenți spectatori

Cum meciurile din această perioadă sunt organizate fără spectatori, din cauza restricțiilor impuse în perioadă de pandemie, cel care a strigat este foarte posibil să fie un oficial al clubului Dunărea Călărași. Un reprezentant al Ripensiei nu avea de ce să strige către jucătorii gazdelor să câștige la o diferență mare de scor.

În mod oficial, pe stadion ar fi trebuit să fie prezente doar persoane din cadrul celor două cluburi, invitați ai acestora, pentru care răspund, și reprezentanți ai mass-media. Toate aceste persoane, aflate într-un număr limitat, sunt trecute într-un raport care ajunge la observatorul jocului, conform protocolului medical de desfășurare a competițiilor.

Orice altă persoană pătrunde în interiorul stadionului încalcă protocolul și atrage o amendă usturătoare pentru Dunărea. Au simțit-o pe propria piele în această săptămână chiar Petrolul și ”FC U” Craiova.

Conform regulamentului FRF, angajații cluburilor le este interzis să joace la pariuri, cei care încalcă legea urmând a fi suspendați și amendați drastic.

Faza primului gol marcat de Cristian Pușcaș și strigătul din tribună:

https://www.youtube.com/watch?v=mPoTWv6b66o

Dunărea a fost aproape chiar de înfrângere cu Ripensia, însă a scos un punct

Repriza a doua a meciului dintre Dunărea și Ripensia a adus alte trei goluri, însă nu toate în poarta timișorenilor, așa cum și-ar fi dorit cel care a strigat la finalul primei reprize.

Ripensia a reușit să întoarcă rezultatul și să conducă cu 2-1 după reușitele lui Nemanja Sokovic din minutele 74 și 84, însă același Cristian Pușcaș a mai marcat o dată pe final, în minutul 86, și a stabilit rezultatul final, 2-2.

Egalul este un rezultatul care încurcă Dunărea în lupta pentru accederea în play-off, echipa lui Cristian Pustai ratând inclusiv șansa de a urca, pentru moment, pe locul 2, dacă ar fi câștigat.

După această remiză, Dunărea a acumulat 28 de puncte și se află pe locul 4 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu FK Csikszereda și Viitorul Pandurii, dar între ele din din cauza golaverajului. Ripensia, cu 18 puncte, a urcat pe locul 14.

În etapa următoare, a 19-a a Ligii 2, Dunărea Călărași joacă la FK Csikszereda, în data de 14 martie, de la ora 11:30, iar Ripensia o întâlnește pe teren propriu pe Viitorul Pandurii, la 13 martie, de la ora 11:00.

Foto: George Ionescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-meciurile-dunarea-calarasi-ripensia-si-viitorul-pandurii-csm-resita-se-joaca-de-la-ora-1100-19173093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-fc-u-craiova-amendate-drastic-de-frf-pentru-incalcarea-protocolului-medical-oltenii-au-doua-abateri-si-platesc-sanctiunea-mai-mare-19172792

Marius ANGHEL 07 Mar. 2021, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă