Cosmin Petruescu, mulțumit de primul cantonament cu Ripensia: ”Singurul neajuns a fost lipsa jocurilor de pregătire. Am perfectat trei, dar adversarii nu au făcut testările”. Sunt așteptați jucători străini

Anda DELIU 25 Jul. 2020, 15:03 Liga 2

Cantonamentul Ripensiei de la Buziaș s-a terminat. Fotbaliștii au primit câteva zile libere, după un stagiu de pregătire relativ reușit. Singura nemulțumire a antrenorului Cosmin Petruescu e că nu a putut juca niciun amical. Pentru transferuri, clubul mai așteaptă, deoarece cei doriți sunt sub contract. Cantonamentul ar fi fost perfect, dacă se puteau juca și amicale.

Consider că a fost un stagiu de pregătire foarte reușit. Am avut condiții foarte bune, atât de cazare, cât de și de masă. De asemenea, și condițiile de pregătire au fost la nivel înalt. Chiar, pe această cale aș vrea să le mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate, dar și pentru faptul că s-au străduit să ne pună la dispoziție tot ceea ce am avut nevoie. Singurul neajuns a fost imposibilitatea de a disputa jocuri de pregătire. Deși am perfectat trei astfel de partide de verificare, din păcate a trebuit să le anulăm și să le înlocuim cu jocuri-școală, deoarece adversarele noastre nu au putut să facă testarea necesară în timp util. Dar, sperăm că am găsit metodele și mijloacele ideale pentru a înlocui astfel de jocuri.

Chiar dacă din punct de vedere al succesiunii metodice, mi-aș fi dorit o altfel de abordare a acestor partide de pregătire, aș fi vrut niște adversari mai accesibili, în condițiile în care în prima parte a pregătirilor am pus accent pe acumulări fizice. Din păcate, această succesiune metodică de care vorbeam nu a mai putut fi respectată”, spune Petruescu pentru site-ul clubului.

Dumitru Mihu - Cosmin Petruescu - presedinte - antrenor ripensia

Transferurile mai așteaptă

Deși Stephan Coulibaly se pregătește cu Ripensia, ivorianul nu a semnat. Petruescu spune că noutățile se vor mai lăsa așteptate.

Chiar dacă nu am fost foarte prezenți în această perioadă în mass-media sau pe rețelele de socializare, îi asigur pe susținătorii  noștri că se lucrează intens la capitolul de transferuri. Suntem în contact cu mai mulți jucători. Mulți dintre ei, la ora actuală, sunt în plin sezon competițional, atât în campionatele interne, cât și în străinătate. Îi monitorizăm în permanență. Am considerat că este mai oportun să rămână acolo și să aibă parte de meciuri oficiale, deoarece, iată, la noi în țară avem probleme și cu disputarea jocurilor amicale. Ei și-au dorit asta, de a rămâne momentan la cluburile respective.

Asta nu înseamnă că nu rămânem în permanentă legătură cu ei. Nu vreau să facem foarte multe transferuri, doar de dragul de a transfera, consider că este un nucleu bun de jucători la Ripensia. Știm exact profilul jucătorilor de pe posturile pe care dorim să le acoperim. Cu siguranță, în viitorul apropiat, numele jucătorilor pe care îi vom aduce vor fi făcute publice”, a explicat tehnicianul.

Nu se poate promova, în lipsa infrastructurii

În ceea ce privește obiectivul, Petruescu a vorbit despre construcția unui club.

Chiar dacă a plecat o serie importantă de fotbaliști, obiectivul pe termen scurt este acela de a încerca să obținem o clasare superioară edițiilor anterioare. Știm că va fi dificil acest lucru, întrucât cei care au plecat au fost jucători cu o prezență constantă la nivelul Ligii a 2-a. Am explicat la momentul respectiv decizia noastră ca și club, viziunea și politica noastră în ceea ce ne dorim mai departe. La baza deciziilor noastre nu a stat latura strict fotbalistică, ci din contră,  latura care ține  de ceea ce ne dorim să construim pe viitor. Este vorba despre proiectu lnostru  pe termen mediu și lung, care nu exclude însă rezultatele imediate.

Dorim să avem și rezultate, dar în același timp vrem și promovare, și formare de tineri, pe cât posibil proveniți din propria Academie. Cum am zis, este un proiect mai amplu, pe termen mediu și lung, care necesită timp și răbdare din partea tuturor celor implicați la Ripensia.Cu siguranță că Ripensia UVT se gândește la promovare, dar în același timp trebuie să fim realiști că în viitorul apropiat este destul de greu de atins această țintă. Asta din motive obiective. De pildă, cel al infrastructurii, deoarece din acest punct de vedere Timișoara nu este pregătită să organizeze meciuri de primă ligă.

Apoi, așa cum am mai zis, ne dorim să ne consolidăm ca și club, entitate sportivă și academie. Vrem să avem în spate un centru puternic de copii și juniori. Dorim să facem pași mărunți, dar siguri.Firește, ne gândim tot timpul la promovare, este un vis al nostru, un obiectiv final, dar în același timp vrem să avem în spate o bază solidă, pentru a avea continuitate dacă dorim această accedere în Liga 1”, a mărturisit tehnicianul.

Cosmin Petruescu e foarte mulțumit de academia clubului

”Conferențiarul” e foarte mulțumit de tinerii care vin din urmă la Ripensia.

Sunt foarte mulțumit și de modul în care s-au comportat și tinerii din propria pepinieră. Mă refer atât la cei care au fost pentru prima dată într-un cantonament la seniori (cum ar fi cazul lui Vali Velcea, Sebastian Dan sau Mădălin Sturzu), cât și la cei care au avut deja contact cu prima echipă, cum ar fi Maric, Gladun, Vasluian sau Benea, la care se vede că au o calitate fotbalistică foarte bună. Se vede că au în spate o școală de fotbal foarte bună și se vede mâna lui Cristi Petcu, unul dintre cei mai buni antrenori la nivel juvenil pe care i-am cunoscut. Chiar, aș vrea să îl felicit pe Cristi pentru rezultatele avute la grupa 2002, atât sportiv, cât și ca formare a jucătorilor. Apreciez și proiectele pe care le-a demarat în cadrul Academiei”, a mai precizat antrenorul.

Miercuri, 29 iulie, Ripensia va juca în sfârșit primul amical, la Drobeta Turnu Severin, cu U Craiova 1948.

Foto: Ripensia UVT

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-hecsko-si-cristian-dros-si-au-gasit-echipe-dupa-ce-au-fost-pusi-pe-liber-fostul-jucator-al-ripensiei-a-ajuns-in-liga-3-iar-fostul-fundas-de-la-asu-poli-a-parasit-romania-19140516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-trebuie-sa-se-multumeasca-cu-jocuri-scoala-in-lipsa-adversarilor-pentru-amicale-deocamdata-transferurile-nu-vin-la-echipa-lui-cosmin-petruescu-antrenor-care-vrea-o-liga-2-cu-doua-serii-19139810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/traume-la-ripensia-dupa-plecarea-lui-adrian-popa-nu-acceptam-comentarii-jignitoare-insulte-si-denigrari-la-adresa-unor-persoane-din-conducerea-clubului-19139741

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 25 Jul. 2020, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă