Ripensia, în negocieri cu UTA pentru achiziționarea unui ”internațional”. Mihu: ”L-am avut mereu în vederi”

Călin MNERIE 02 Sep. 2021, 12:56 Liga 2
Ripensia, în negocieri cu UTA pentru achiziționarea unui ”internațional”. Mihu: ”L-am avut mereu în vederi”

Ripensia este pe punctul de a face o achiziție de la UTA, după ce în ultimul timp clubul timișorean doar a dat către echipa arădeană din Liga 1. Cu șanse mici de joc la prima formație a alb-roșilor, Claudiu Negoescu ar putea ajunge zilele acestea la trupa din Liga 2 antrenată de Cosmin Petruescu.

Claudiu Negoescu e dorit de Ripensia de la UTA

UTA a demarat în forță în ediția 2021-2022 a Ligii 1, iar Laszlo Balint nu are niciun motiv să schimbe prea mult la nivel de prim… „14-15”. În cele șapte runde scurse până acum pentru 14 puncte și locul 3 în clasament, antrenorul arădenilor nu a operat mari și dese schimbări în echipă, cu excepția disputei cu Craiova, care venea după eșecul, singurul din acest debut de sezon, de la Botoșani. Dar, au fost mereu și puncte fixe, adică portarul Iacob, fundașul Erico, mijlocașii centrali Batha, Passaglia și Ubbink și „aripa” Miculescu.

Acesta din urmă i-a și răsplătit încrederea antrenorului său cu două reușite importante, fiind – de altfel – și primul golgheter stagional al arădenilor. Când „decarul” utist a fost schimbat, o singură dată, cu Farul, a intrat în locul său Claudiu Negoescu (18 ani, foto, primul din stânga). Apoi, Balint a apelat mereu la Damian Isac, iar Negoescu e puțin nemulțumit că nu joacă, ba chiar a stat mai mult prin tribune. El a evoluat, în schimb, în cele două runde ale Ligii Elitelor, dar, evident, și-ar dori să evolueze într-o competiție de seniori, cu atât mai mult cu cât e și component de bază al naționalei Under 19 a României.

Dumitru Mihu recunoaște discuțiile pentru Negoescu

De altfel, „Nego” a răspuns în aceste zile convocării „sub tricolor”, dar când se va întoarce sunt șanse mari să se oprească la Timișoara. Ripensia l-a dorit demult, și-l dorește și acum și s-ar putea să obțină împrumutul său cel puțin până în iarnă.

”Negoescu e un fotbalist pe care noi l-am avut mereu în vederi, într-adevăr sunt ceva discuții noi în ultimele zile, rămâne de văzut dacă vor și fi concretizate”, a declarat Dumitru Mihu, finanțatorul-președinte al Ripensiei.

Relațiile dintre UTA și Ripensia sunt foarte bune, atâta timp cât de la gruparea de pe Bega au venit înspre Arad numai în ultimii doi ani portarii Horațiu Moldovan (plecat între timp la Rapid) și Haralambie Mociu, dar și mijlocașul Tudor Călin.

Dacă mutarea se realizează, e greu de crezut că de la echipă va pleca și Adrian Mar, care ar deveni el automat a treia alegere de jucător ”under” în ierarhia lui Balint, cel puțin până la recuperarea totală a lui Călin.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/conferentiar-versus-chirurg-in-valea-domanului-in-cupa-romaniei-cum-vede-cosmin-petruescu-meciul-cu-csm-resita-si-cum-se-bat-ambele-echipe-timis-19198743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangerea-suferita-de-ripensia-in-ghencea-este-vazuta-ca-o-experienta-sportiva-si-o-experienta-de-viata-de-catre-antrenorul-cosmin-petruescu-19198556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-tudor-calin-s-a-despartit-de-ripensia-si-semnat-cu-uta-am-ajuns-exact-unde-mi-am-dorit-19189615

Călin MNERIE 02 Sep. 2021, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă