OFICIAL | Tudor Călin s-a despărțit de Ripensia și a semnat cu UTA. ”Am ajuns exact unde mi-am dorit”

Călin MNERIE 19 Jun. 2021, 08:47 Liga 2
OFICIAL | Tudor Călin s-a despărțit de Ripensia și a semnat cu UTA. ”Am ajuns exact unde mi-am dorit”

UTA a perfectat vineri două noi transferuri, pe fundașul dreapta al naționalei Muntenegrului, Marko Vukcevic, și pe mijlocașul central defensiv al Ripensiei, Tudor Călin.

Dacă cel puțin în prima parte a sezonului trecut UTA a avut probleme destul de mari la nivelul fundașilor laterali, în noul campionat echipa arădeană s-a „betonat” serios cu doi fotbaliști de echipe naționale. Primul a sosit la Arad lituanianul Rolandas Baravykas (25 de ani), pentru ca ieri clubul arădean să oficializeze transferul lui Marko Vukcevic (28 de ani), de la FK Podgorica. Vorbim despre un internațional muntenegrean, care a prins în două rânduri formația ideală a etapelor de calificare pentru ”mondialele” din 2022 și pentru care arădenii au achitat aproximativ 30 de mii de euro.

Sosit de la Ripensia din postura de căpitan, Tudor Călin e convins că se va impune și la UTA

La UTA a ajuns, așa cum Liga2.ro anunța în exclusivitate, și Tudor Călin, mijlocașul central defensiv de 20 de ani al Ripensiei, care a adunat în sezonul precedent de Liga 2 cele mai multe partide de când e la seniori, 24 de jocuri (23 ca titular, 2029 minute), în care a înscris și 3 goluri. Tânărul fotbalist a purtat și banderola de căpitan la formația antrenată de Cosmin Petruescu.

Prezentat în tricoul ”roș-alb” al arădenilor, după ce UTA și Ripensia au căzut de acord să împartă frățește drepturile sale federative, Tudor Călin a spus următoarele:

”Mă bucur că am ajuns exact unde mi-am dorit. De mic am vrut să joc la o echipă de tradiție, cu o arenă nouă, mereu mi-am dorit o echipă cu fani fanatici, aproape de echipă și la bine și la greu. Mă motivează să joc în Liga 1, de mic îmi doresc asta. Acum am ajuns aici, dar încă n-am demonstrat nimic. E o diferență mare între cele două eșaloane, am reușit la Liga 2 dând 100 la sută, acum trebuie să dau 200 la sută. Când am venit din Germania în România mă gândeam că e mult mai ușor, dar a fost cu totul diferit. Nivelul e ridicat, a trebuit să o iau de jos, mai am multe de demonstrat. Am urmărit UTA sezonul trecut, am venit să mă impun, știu ceea ce pot, cu siguranță cred că mă voi impune. Și când am mers la Liga a 2-a, erau 4-5 seniori pe postul meu, dar am ajuns să joc și să fiu căpitan.”

Crescut de Regensburg (Germania), Călin a ajuns in România prima oară la Sepsi OSK, care l-a imprumutat în Liga 2 la Luceafărul Oradea timp trei luni, unde a jucat doar 88 de minute în două meciuri. Apoi, echipa din Sfântu Gheorghe l-a cedat Ripensiei, unde a strâns nu mai puțin de 44 de partide în Liga 2, 3.434 minute, reușind și patru goluri și un assist.

Ar mai fi de menționat că a fost integralist în ambele dispute stagionale dintre Ripensia și UTA în sezonul 2019-2020 (2-1 și 0-3).

  • Va fi a treia ”afacere” între UTA și Ripensia în ultimul an. În vara lui 2020, arădenii îl luau de la timișoreni pe portarul Horațiu Moldovan, acum aflat la Rapid. La începutul anului 2021, portarul Haralambie Mociu avea și el același traseu între echipele din vestul țării. Acesta n-a apucat însă să joace pentru ”Bătrâna Doamnă” în Liga 1.
  • În această vară, cu UTA au mai semnat Adrian Mar (CS Mioveni), Idriz Batha (KF Tirana / Albania), Rolandas Baravykas (Kukesi / Albania) și Juan Pablo Passaglia (Poli Iași).

Foto: UTA Arad și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Călin MNERIE 19 Jun. 2021, 08:47 Liga 2
Pe aceeași temă