Ripensia, executată scurt de ”FC U” Craiova în play-off-ul Cupei României. Iulian Muntean: ”Atâta s-a putut!”

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 22:31 Cupa României

Ripensia Timișoara a fost victimă sigură în Cupa României în fața prim-divizionarei ”FC U” Craiova. Trupa olteană s-a impus cu un 4-0 fără prea multe comentarii pe Electrica, în play-off, și a obținut calificarea în faza grupelor.

Stadionul unde s-a desfășurat jocul, unul de obicei cu o atmosferă anostă, s-a animat și aproape umplut de data aceasta, deoarece un număr mare de timișoreni a dorit să vadă trupa doljeană, venită și cu galerie la Timișoara.

Ripensia a avut ocazii mai notabile doar spre final

Craiova lui Mititelu a marcat încă din minutul 9, prin Vlad Achim, care a tras bine de la 17 metri, fără șanse pentru tânărul Toroc. Oltenii au controlat jocul în mare parte, iar Ripensia a avut ocazii doar în repriza a doua. În minutul 61, Zimța l-a pus pe Gurău la treabă, dar portarul oaspeților a scos de sub transversală. Din minutul 73, Sekou Sidibe a marcat din colțul careului mic pentru 0-2, iar peste trei minute Ionuț Zanfir a mărit diferența la 0-3 cu șut din 16 metri. Au urmat trei ocazii irosite de Gavra, două cu capul și una cu piciorul, pentru ca în minutul 89, Radu Negru să stabilească scorul final, 0-4.

Ripensia învață din astfel de experiențe

Ca de obicei după astfel de înfrângeri, Ripensia vorbește tot mai mult de componenta ”didactică”, una care are tot mai multă pregnanță în club, în dauna performanței.

”A fost un meci frumos. Întotdeauna când joci cu o echipă de Liga 1, e altă motivare. Din păcate, și diferența de valoare dintre ligi se vede. Totuși, poate scorul e un pic cam mare, 4-0. Am avut și noi ocaziile noastre. Măcar un gol, dacă nu două, meritam și noi astăzi. Din păcate, atâta s-a putut. E un contact cu Liga 1. Toți băieții au intrat pe teren motivați, dar cu un pic de frică, primele zece minute au fost foarte greu. După care și-au recăpătat curajul și au început să joace. Au văzut că pot să se lupte de la egal la egal cu ei. Pe final, când s-a deschis jocul, ei ne-au taxat. Dar important pentru că și-au văzut nivelul. Diferența dintre reprize a fost doar de curaj și atitudine. Paradoxal, a doua repriză, chiar dacă am jucat, am luat trei goluri. În prima repriză am luat un gol, am închis mult mai bine spațiile. Exact ce le-am cerut de la început. Încercam să speculăm pe contraatac, să dom gol. Poate că am fi avut o șansă”, a spus antrenorul de facto Iulian Muntean, în acte preparator sportiv.

Iulian Muntean s-a simțit antrenor când publicul s-a ridicat în picioare și a strigat numele Ripensiei

Dacă la meciurile de campionat, arena Electrica nu se umple niciodată, de data aceasta stadionul a fost aproape plin. Fanii Craiovei au făcut atmosferă, iar publicul timișorean a fost, de asemenea, implicat. Ripensiștii s-au simțit bine să joace cu arena plină.

”Cel mai frumos e fotbalul când sunt spectatori și când este atmosferă. Ne bucurăm în principal pentru că, la un moment dat, spectatorii s-au ridicat și au strigat pentru noi. Asta înseamnă că am arătat ceva pe teren. Asta e cea mai mare bucurie pe care poți să o ai ca jucător”, a mai spus Muntean.

Eliminată din Cupa României, Ripensia se va concentra de acum înainte în acest sezon pe evitarea retrogradării din Liga 2. Următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, la Dumbrăvița, într-un derby local. Jocul contează pentru etapa a 8-a.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ”FC U” CRAIOVA 0-4

Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 46′), Fridrich, Gladun (Andr. Macrițchii 73′) – Vidrăsan (Rz. Morariu 66′), Tud. Călin – Piftor (R. Ciurel 82′), Mih. Ene (Sofran 66′), Zimța – Gavra (cpt.)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Stoi, Mihart, Rob. Stoica
Antrenor principal: Roberto Ivan / Preparator sportiv: Iulian Muntean

”FC U” Craiova: Gurău – R. Negru, Paramatti, R. Grigore, Gab. Enache – Vl. Achim (Dav. Croitoru 81′), Dr. Albu (I. Zanfir 46′) – Baeten (Sidibe 62′), Bauza (cpt.)(Marquet 67′), Aur. Chițu (Bahassa 62′) – G. Ganea
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Andre Duarte, Ct. Albu, Blidar
Antrenor principal: Paul Răducan / Antrenor secund: Marius Croitoru

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Onicaș (Zalău). Delegat joc: Duras Mihai (Deva).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-a-fost-din-nou-in-rol-de-david-in-fata-lui-goliat-tot-de-la-11-metri-cosmin-stan-a-pus-in-aplicare-in-fata-politehnicii-iasi-o-lectie-invatata-acum-zece-ani-19246760

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/baietii-lui-pustai-au-transpirat-serios-pentru-un-loc-in-grupele-cupei-romaniei-gloria-buzau-a-trecut-de-soimii-lipova-abia-dupa-prelungiri-19246720

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-8-a-a-ligii-2-impartita-pe-patru-zile-steaua-joaca-sambata-dinamo-pune-punct-rundei-intr-o-zi-de-marti-19246290

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 22:31 Cupa României
Pe aceeași temă