Ripensia debutează în noul sezon pe ”Dan Păltinișanu”, cu Aerostar. Cosmin Petruescu: ”Avem mare nevoie de o victorie. Facem tot posibilul să depășim acest moment greu”

Anda DELIU 18 Sep. 2020, 12:55 Liga 2
Ripensia debutează în noul sezon pe ”Dan Păltinișanu”, cu Aerostar. Cosmin Petruescu: ”Avem mare nevoie de o victorie. Facem tot posibilul să depășim acest moment greu”

Ripensia joacă primul meci acasă din noul sezon al Ligii 2 abia în runda a 4-a, când dă piept cu Aerostar Bacău. Jocul se va disputa pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu motivul oficial că gazonul e mai bun decât cel existent pe arena Electrica. Altfel, după cele două înfrângeri zdruncinătoare, Cosmin Petruescu recunoaște că meciul cu echipa antrenată de Cristian Lupuț poate fi un adevărat moment psihologic.

Cosmin Petruescu, despre meciul Ripensiei cu Aerostar: ”Din punct de vedere psihologic, avem de depășit un prag, atât noi, cât și oaspeții noștri”

Și Ripensia, și Aerostar au avut parte doar de înfrângeri în debutul de sezon. Au fost două pentru timișoreni și trei pentru moldoveni. Echipa lui Cosmin Petruescu a primit nu mai puțin de nouă goluri, patru cu U Craiova 1948 SA și cinci cu Petrolul.

”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă extrem de importantă, o partidă dificilă. În primul rând, din punct de vedere psihologic, avem de depășit un prag, atât noi, cât și oaspeții noștri, după rezultatele din primele două-trei etape. Întâlnim o echipă tânără, o echipă foarte bine organizată, în jurul a doi-trei jucători mai cu experiență, cu este portarul Anca-Trip, Yabre sau Vraciu. O echipă preocupată să practice un fotbal bun, care a pierdut la limită toate cele trei partide pe care le-a disputat. Au avut și neșansă în anumite partide și din acest punct de vedere suntem conștienți că ne așteaptă o partidă importantă, dar nu decisivă, pentru că suntem doar în etapa a 4-a, e al treilea joc pentru noi”, a precizat antrenorul Cosmin Petruescu.

Cosmin Petruescu, antrenorul echipei Ripensia Timișoara, își asumă, alături de conducerea clubului, tactica de a merge pe tineri jucători în acest sezon. În primele două meciuri s-a pierdut cu 4-1 și 5-0. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Deși s-a lucrat la gazon toată pandemia, Ripensia nu joacă pe Electrica

Pauza cauzată de pandemia de coronavirus a fost un bun prilej pentru o muncă susținută la gazoul de pe ”Electrica”, semnificativ îmbunătățit față de sezonul trecut. Cu toată că după perioada secetoasă din ultima vreme, gazonul de pe ”Dan Păltinișanu” nu ar fi tocmai optim, motivul oficial legat de alegerea arenei de disputare e acesta. Nu e exclus ca Petruescu să fi considerat că formația sa e avantajată de un teren mai mare.

”Am considerat că este un gazon mai bun decât pe Electrica, în condițiie în care vineri după-amiază, pe acest teren, se mai dispută un joc de Liga 3 și atunci a considerat că e bine pentru noi să avem condiții foarte bune de disputare a partidei”, a punctat ”Conferențiarul”.

Ripensia nu joacă pe Electrica în primul meci de acasă din acest sezon al Ligii 2, ci pe ”Dan Păltinișanu”. Foto: Ripensia Timișoara

Fluctuațiile tinerilor, asumate pe deplin la Ripensia

Ultimul meci a însemnat o evoluție foarte nesigură pentru portarul Ștefan Dobre. Întrebat despre acest aspect, Petruescu a precizat că clubul și-a asumat asta când a pornit la proiectul cu tineri.

”Noi am început un proiect în această vară, bazat în special pe jucători tineri. Întotdeauna, astfel de proiecte necesită timp și răbdare. Este un proiect asumat. În primul rând de către mine și de către domnul președinte Mihu. E normal să apară și astfel de fluctuații de randament, de formă. În momentul în care noi am decis să începem cu un junior în poartă am luat în calcul și astfel de greșeli. Rămâne un jucător de perspectivă, rămâne un copil talentat și sperăm ca în perioada următoare, atât la el, cât și la ceilalți jucători, să corectăm din greșelile pe care le-au făcut. Multe dintre ele, greșeli neașteptate. În meciurile de pregătire nu au făcut astfel de greșeli, cu toate că ma întâlnit echipe din același eșalon cu noi. Deci nu am jucat doar cu bucătari și ospătari și nu am putut să ne dăm seama de potențialul echipei. Am întâlnit și echipe bune, dar, din păcate, în acest debut de campionat am făcut câteva greșeli care ne-au costat în primul rând puncte. Consider că diferențele de scor la care am pierdut cele două paritide sunt foarte mari și ne ne fac cinste. Nici mie, personal, ca antrenor, nici jucătorilor sau clubului. Dar înfrângerile tot înfrângeri rămân, avem mare nevoie de o victorie. Sperăm să o obținem în meciul de sâmbătă și să putem începe și noi campionatul, cum se spune. Cu siguranță facem tot posibilul să depășim acest moment greu”, a adăugat Petruescu.

Ambele formații au zero puncte după trei etape, iar în clasament le desparte golaverajul. Aerostar e pe locul 17 cu 0-3 la golaveraj, iar Ripensia pe poziția a 21-a, ultima, cu 1-9 golaveraj. Meciul de sâmbătă dintre cele două echipe are loc de la ora 11:00.

Anda DELIU 18 Sep. 2020, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă