Stadionul Electrica din Timișoara e gata pentru fotbal. Renovarea tribunei s-a terminat după două luni de lucrări. Și gazonul arată mult mai bine | FOTO

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 May. 2020, 11:13 Actualizat: 21 May. 2020, 11:16 Liga 2

Arena Electrica, cea pe care joacă Ripensia în Liga 2, dar și ACS Poli, în Liga 3, a trecut printr-un proces de recondiționare în acest început de an. Vizată a fost tribună principală, care a primit o nouă față, dar și scaune noi. Lucrările au început în primele zile ale lunii martie și s-au încheiat acum, după jumătatea lunii mai.

Stadionul aparține de Societatatea de Transprot Public Timișoara, entitate care s-a ocupat de renovare. Mai întâi, după ce au fost demontate scaunele vechi, violete, s-a venit cu straturi de materiale pentru a nivela structura de beton degradată, prin care uneori ajungea chiar să plouă în vestiar. Acum, spectatorii nu mai riscă să se împiedice sau să își agațe hainele în structura degradată.

De asemenea, s-au montat noile scaune, albastre, aduse de la o fabrică din Sibiu. Tribuna a fost vopsită în alb și albastru, culorile clubului Electrica, care activează la rândul său cu grupele de copii pe stadionul din cartierul Fabric din Timișoara.

Tribuna stadionului Electrica a fost renovată. Timișorenii vor avea altă ”tragere de inimă” pentru a veni la meciurile Ripensiei sau celor de la ACS Poli. Foto: Anda Deliu

Gazonul stadionului Electrica arată mult mai bine

În partea superioară a tribunei s-au adus scaune de tipul unor amfiteatre de conferințe, pentru observatori și ziariști. De asemenea, în toată perioada în care s-a lucrat la tribună, și gazonul s-a mai îmbunătățit.

După ce în iarnă s-au pus cantități mari de nisip, acum iarba a crescut bine, mai ales că nu au fost meciuri. Cei de la Ripensia au pus și brazde pe porțiunea din fața porții, unde, de obicei, iarba e cel mai tocită. Acum, e nevoie doar de tăvălugiri și, firește, de operațiunea de tundere a gazonului.

Și gazonul stadionului din cartierul timișorean Fabric a avut parte de un tratament special în această perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19. Foto: Anda Deliu

La ultimul meci jucat pe Electrica în Liga 2, în 7 martie, Ripensia – Dunărea Călărași (scor 1-1), terenul a fost plin de noroi. Spectatorii au stat în picioare, deoarece, atunci, scaunele vechi deja fuseseră scoase.

Meciul de fotbal dintre Ripensia Timișoara și Dunărea Călărași, contând pentru etapa 24 din Liga a 2-a, disputat la data de 7 martie 2020, s-a desfășurat pe un gazon plin de noroi al stadionului Electrica din Timișoara. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Autor: Anda DELIU Publicat: 21 May. 2020, 11:13 Actualizat: 21 May. 2020, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă