Ripensia, conștientă de importanța capitală a derby-ului local cu CSC Dumbrăvița. Iulian Muntean: ”Una dintre ultimele șanse”

Anda DELIU 30 Mar. 2023, 19:39 Liga 2
Ripensia, conștientă de importanța capitală a derby-ului local cu CSC Dumbrăvița. Iulian Muntean: ”Una dintre ultimele șanse”

Ripensia Timișoara este oaspete în ultimul derby timișean din acest sezon de Liga 2, disputat la Dumbrăvița, în etapa a 2-a din Grupa B de play-out. Pentru roș-galbeni e o șansă aproape disperată să mai obțină puncte și a se salva de la retrogradare, în timp ce adversarii își permit să fie mult mai relaxați.

Iulian Muntean vrea un rezultat pozitiv în meciul cu Dumbrăvița pentru a continua lupta să depășească Progresul Spartac

Ripensiștii știu că nu mai pot să ajungă CSC Dumbrăvița din urmă în clasament, fiindcă sunt deja 11 puncte distanță, dar speră să mai urce o poziție, pe locul de baraj de menținere, pe care se află acum Progresul Spartac, cu un punct mai mult.

”Dacă ne uităm pe clasament, dar dacă ne uităm pe ultimele meciuri ale celor de la Dumbrăvița au doar două egaluri, în rest, doar victorii. O echipă într-o formă foarte bună, deci ne așteaptă un meci foarte greu. Pentru noi, una dintre ultimele șanse ca să revenim și să arătăm că putem să rămânem în Liga 2. Noi nu ne duelăm cu Dumbrăvița, pentru noi important este să reușim să-i ajungem pe cei de la Spartac. Probabil, pentru Dumbrăvița, dacă adună trei puncte, cred că și matematic sunt salvați. Pe când, pentru noi, este foarte important să nu pierdem sau să reușim să câștigăm, pentru că avem nevoie pentru moral, pentru clasament. Plus că dacă nu vom reuși să facem un rezultat bun, probabil și încrederea băieților va scădea”, a declarat Iulian Muntean.

Ripensiștii nu se tem că vor juca din nou în bălți!

În toamnă, Muntean a declarat că Ripensia a pierdut la Dumbrăvița pentru că nu a putut evolua combinativ, pe un teren aproape o orezărie, îmbibat de apă, spre impracticabil. Acum, deși atât vineri și sâmbătă sunt anunțate ploi, Muntean pare că s-a uitat pe o prognoză ceva mai optimistă și crede că experiența de anul trecut nu se va repeta.

”Am înțeles că e foarte bun terenul la Dumbrăvița, cei de acolo îl protejează. Din câte am înțeles, se antrenează la Covaci. Dar, într-adevăr, au anunțat ploaie doar vineri. Nu cred că va fi ca la ultimul meci al nostru, când era terenul sub apă. Atunci a plouat două săptămâni aproape încontinuu. De data asta sper să fie terenul foarte bun ca să jucăm fotbal. Pentru că e cel mai important lucru”, a mai spus Muntean înaintea partidei de sâmbătă.

De la Ripensia sunt indisponibili în continuare Toroc, care tot are recidive la o problemă musculară, și Lalic, care mai mult ca sigur nu mai revine la club. Roș-galbenii au 16 puncte și ocupă locul 6, direct retrogradabil, în Grupa B de play-out din Liga 2. CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 3-a, cu 27 de puncte. Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 8-a, la 1 octombrie 2022, iar CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 prin autogolul lui Gabriel Stoi din minutul 9.

Foto și video: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 30 Mar. 2023, 19:39 Liga 2
Pe aceeași temă