CSC Dumbrăvița, victorioasă în derby-ul local cu Ripensia. Cosmin Stan, ”șeful” antrenorilor timișeni, galant despre adversar

Anda DELIU 01 Oct. 2022, 17:08 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus cu 1-0 în derby-ul local cu Ripensia, jucat pe un teren plin de apă al stadionului ”Ștefan Dobay”, ceea ce a afectat semnificativ calitatea spectacolului sportiv oferit publicul venit să vadă în număr relativ mare partida. ”Vedeta” jocului a fost Gabriel Stoi, căpitanul timișorenilor, cu autogol și cartonaș roșu încasat.

După joc, antrenorul Cosmin Stan a apreciat că roș-galbenii au cel mai bun lot dintre cele trei echipe timișene din Liga 2, mai ales pe partea ofensivă, cu toate că atacul timișorenilor este unul dintre cele mai slabe din Liga 2.

Echipa care a deschis scorul s-a și impus în ”orezăria” de la Dumbrăvița

Terenul a fost, la fel ca marți, în Cupa României, ”orezărie”, plin de apă, cu zone întregi în care mingea se oprea în bălți. De obicei, pe terenuri proaste, se spune că va câștiga formația ce deschide scorul și acest lucru s-a adeverit perfect.

După o fază la care Martinov a pus în pericol poarta adversă, în minutul 9, s-a marcat unicul gol al întâlnirii. Alexandru Tismonar a bătut o lovitură liberă din lateral stânga, iar Gabriel Stoi, demarcat în spatele zidului, a respins în propria poartă, astfel că și în raportul de arbitraj s-a consemnat autogol.

În minutul 18, Toma Bodri a atins mingea cu mâna în propriul careu, dar nu a existat intenție, iar timișorenii nu au primit penalty. Dumbrăvițenii au dominat prima repriză și au mai avut ceva ocazii, în timp ce Ripensia s-a chinuit degeaba prin Piftor și Gavra.

Ripensia a tot înotat în gol

În repriza a doua, Ripensia a ajuns să joace cu vântul în spate, dar asta nu a ajutat-o. De altfel, timișorenii au avut o ocazie prin Piftor, după care Dumbrăvița a revenit prezentă în joc, în atac, și a fost periculoasă, mai întâi prin Tismonar.

Ripensia a fost nevoită să schimbe portarul, după ce Dobre s-a accidentat. De altfel, nou-intratul Toroc a reușit să aibă intervenții bune între buturi. Mai întâi în minutul 83, după altă lovitură liberă bătută de Tismonar, dar și în minutul 89, când Călin Toma a trimis tot din fază fixă spre vinclu, și ar fi fost gol.

În prelungirile partidei, Stoi, căpitanul Ripensiei, a primit al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu, lăsându-și colegii în inferioritate numerică.

Cosmin Stan a lăudat lotul adversarului învins

Cosmin Stan a declarat după meci că echipa sa a fost cea care s-a adaptat mai bine terenul foarte prost de la Dumbrăvița. El a lăudat lotul Ripensiei, pe partea ofensivă, deși roș-galbenii au doar patru goluri marcate în opt runde de campionat.

Cum Stan a fost antrenor la Ripensia, dar înainte de promovarea acesteia în Liga 3 și 2 și putem să ne întrebăm dacă nu cumva a fost o aroganță, căci dacă lotul e cel mai bun, problema ar fi în altă parte?

”Se pare că ne avantajează terenul mai prost. Probabil că am fost avantajați de teren. Totuși, consider Ripensia, dintre cele trei echipe (n.r. – trei echipe din județul Timiș prezente în Liga 2, a treia fiind Poli Timișoara), cea mai bună echipă, după părerea mea. Dar, nu tot timpul cei mai buni câștigat.
(n.r. – întrebat pe ce se bazează). Pe lotul lor de jucători, pe jucătorii lor ofensivi: Piftor, Mogoș, Ene, Gavra. Le-a lipsit foarte mult astăzi Ene, dar nici el nu cred că făcea mare lucru pe așa teren (n.r. – întrebat de gestionarea jocului pe terenul prost) Noi am gestionat-o deja de marți. Ne-am obișnuit marți. Terenul a fost cam la fel. Și am gesitonat mai bine starea terenului”
, a spus antrenorul Dumbrăviței.

Antrenamentele defensive au dat roade

Stan a identificat corect în pauza de săptămâna trecută că problemele echipei sale sunt pe faza defensivă. Acest neajuns l-a și lucrat la antrenamente și nici ieșenii, nici ripensiștii, nu au putut să le dea gol.

”Două meciuri la rând fără gol primit și ceea ce e foarte important e că advesarii au avut foatre puține ocazii de gol sau faze de poartă. Nici terenul nu a permis să faci un joc de pase, cum are și Ripensia, și Iașiul, dar am profitat de teren și am câștigat meciul de astăzi”, a punctat Cosmin Stan.

Visează la primele zece locuri din Liga 2

Cum rundele acestea, Dumbrăvița are un program mai accesibil în campionat, Stan speră ca echipa să ajungă chiar pe locul 10 după alte două săptămâni.

”Contează foarte mult. Am spus că vin cele patru etape. De două am trecut. Avem 6 puncte după cele două, cu Baia Mare și Ripensia. Sunt echipa de același nivel ca și noi. Urmează Metaloglobus, urmează Slatina. Sperăm că și din acest meciuri să putem să acumulăm puncte, pentru că după aia din nou vin bătăile de cap, cu adversari foarte buni, care și-au spus clar intențiile de a promova. Din meciurile acestea sperăm să facem cât mai multe puncte. În momentul de față am urcat către mijlocul clasamentului, dar dacă în următoarele două etape vom mai reuși să facem puncte, probabil că ne vom menține spre mijlocul clasamentului, pentru o perioadă. Asta ne dorim. Dacă vom reuși să facem 4-6 puncte, cred că intrăm în prima jumătate a clasamentului. Dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu, pentru că acum două săptămâni eram cu moralul la pământ. Acum venim după patru victorii consecutive. Suntem în sus. Suntem pe un trend ascendent, exact cum am avut anul trecut la Liga 3. Noi am fost echipa care tot timpul am crescut, până spre final, când am prins forma maximă. Sper ca așa să fie și la Liga 2, să mergem tot în sus. Ar fi ideal”, a mai spus antrenorul Stan.

Cu 10 puncte acumulate în opt meciuri, CSC Dumbrăvița a urcat, momentan, pe locul 12 în Liga 2. Sâmbăta viitoare va juca de la ora 11:00 la Metaloglobus București.

CSC DUMBRĂVIŢA – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0

Gabriel Stoi 9′ – autogol

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, I. Tănase, Martinov, Tismonar – L. Bodri (Ghinescu 60′), Paulevici (P. Simon 87′), Pașcalău (Curea 69′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Gîsă, Grancea, Ad. Ungureanu, Dav. Popa, Ad. Olaru
Antrenor: Cosmin Stan

Ripensia: Șt. Dobre (Toroc  65′) – Zamfirescu (Fridrich 78′), Lalic, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.), Tud. Călin – Mihart (Vidrăsan 65′), Zimța (Rz. Morariu 78′), Piftor (Mogoș 60′) – Gavra
Rezerve: – Andr. Macrițchii, Sofran, D. Ciurel, Rob. Stoica
Antrenor: Robert Ivan
Eliminat: Gabriel Stoi 90+2′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: ”Ştefan Dobay” (Dumbrăviţa – Timiş). Arbitru central: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Alina Mihoc (Arad). Arbitru de rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea). Observator arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat joc: Radu Bitea (Oradea).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-obtinut-un-succes-just-cu-minaur-baia-mare-dar-nu-fara-emotii-si-a-urcat-pe-primul-loc-in-liga-2-intr-un-clasament-intermediar-19247659

Anda DELIU 01 Oct. 2022, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă