Ripensia are o deplasare scurtă în etapa a 8-a a Ligii 2, în ”orezăria” de la Dumbrăvița. Roberto Ivan: ”Ne așteaptă o partidă foarte dificilă”

Anda DELIU 30 Sep. 2022, 14:36 Liga 2
Ripensia are o deplasare scurtă în etapa a 8-a a Ligii 2, în ”orezăria” de la Dumbrăvița. Roberto Ivan: ”Ne așteaptă o partidă foarte dificilă”

Sâmbătă va avea loc primul meci direct între formațiile timișene din Liga 2. De la ora 11:00, CSC Dumbrăvița primește vizita Ripensiei, în cadrul etapei a 8-a a campionatului.

Timișorenii se așteaptă la un joc dificil, dată fiind situația din clasament. ”Principalul” din acte Roberto Ivan spune că meciul nu e tocmai un derby, dar a felicitat adversarul, care a mers mai departe în Cupa României, în faza grupelor.

Stări diferite după evoluția din Cupa României

Ambele echipe au evoluat marți în Cupa României.

Ripensia a cedat pe teren propriu cu 0-4 în fața prim-divizionarei ”FC U” Craiova, dar Dumbrăvița s-a calificat mai departe după ce a câștigat la lovituri de departajare în fața Politehnicii Iași.

Roberto Ivan i-a felicitat pe adversarii din weekend pentru calificare și spune că echipa sa nu sunt neapărat supărată după eliminare.

”Nu putem spune că e derby. Practic, ei au fost până acum doar în Liga 3 și e primul lor an în Liga 2. Dar, în primul rând, vreau să-i felicit pentru calificarea în grupele Cupei României, o performanță bună și pentru ei și o propagandă bună pentru fotbalul timișorean. Sperăm să aibă rezultate bune acolo și să se califice într-o fază superioară. Noi nu suntem dezamăgiți că am fost eliminați din Cupă. Mai ales că am întâlnit o echipă de prima ligă, care joacă, cu jucători valoroși. Mare parte din joc, eu zic că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor”, a declarat antrenorul principal din acte al Ripensiei.

Dumbrăvița – Ripensia se joacă pe un teren deteriorat

Ripensiștii nu au mari probleme de lot, căci doar Mihai Ene este incert.

Clasamentul ”atârnă” însă greu, deoarece timișorenii sunt de mai multe etape în subsol. ”Pe de altă parte, pe noi ne așteaptă o partidă foarte dificilă, prin prisma faptului că ambele formații ne aflăm în zona de jos a clasamentului și ne dorim cele trei puncte, și noi și ei. Pentru o mai mare liniște, încredere, curaj, lucrurile despre care vorbește și Cosmin”, a punctat Ivan.

A plouat abundent în Timiș zilele acestea, iar joi seara a fost o furtună puternică. Terenul de la Dumbrăvița a arătat foarte rău de la meciul de marți și e de așteptat ca sâmbătă să nu se prezinte deloc grozav. Ivan crede că asta va afecta calitatea partidei. ”Nu neapărat jocul Ripensiei. Și jocul Dumbrăviței, pentru că am văzut că încearcă să contruiască. Sunt o echipă cu jucători tehnici. Cosmin a și spus că ei nu sunt o echipă care stă la cutie. Încearcă să producă fotbal. Clar, va afecta jocul ambelor echipe”, a mai spus ”principalul” Ripensiei.

Cu 5 puncte, Ripensia e pe locul 17 în campionatul Ligii 2. CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 15-a, cu 7 puncte. Meciul dintre cele două echipe din județul Timiș are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița în cadrul etapei a 8-a.

Declarațiile lui Roberto Ivan înainte de CSC Dumbrăvița – Ripensia:

https://www.youtube.com/watch?v=hW5VXB5-hlw

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pe-baza-carora-se-stabilesc-grupele-cupei-romaniei-tragerea-la-sorti-are-loc-astazi-19247415

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-a-fost-din-nou-in-rol-de-david-in-fata-lui-goliat-tot-de-la-11-metri-cosmin-stan-a-pus-in-aplicare-in-fata-politehnicii-iasi-o-lectie-invatata-acum-zece-ani-19246760

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-executata-scurt-de-fc-u-craiova-in-play-off-ul-cupei-romaniei-iulian-muntean-atata-s-a-putut-19246798

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-8-a-a-ligii-2-impartita-pe-patru-zile-steaua-joaca-sambata-dinamo-pune-punct-rundei-intr-o-zi-de-marti-19246290

Anda DELIU 30 Sep. 2022, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă