Ripensia a pierdut cu Dumbrăvița și are o viață tot mai complicată. Iulian Muntean: ”Până la ultima picătură o să încercăm să ne salvăm”

Anda DELIU 01 Apr. 2023, 21:26 Liga 2

Ripensia Timișoara pare să se îndrepte tot mai mult spre o retrogradare din Liga 2 după meciul pierdut sâmbătă, scor 0-2 la CSC Dumbrăvița, în etapa a 2-a a play-out-ului, Grupa B.

Nu doar rezultatul, ci și evoluția roș-galbenilor a fost slabă, mult sub cea din celelalte patru partide jucate în 2023, astfel că semnalele pentru a prinde locul de baraj de menținere și a scăpa de căderea în Liga 3 par să nu fie deloc încurajatoare, lucru semnalat și de Iulian Muntean.

Superioritatea valorică a lotului Dumbrăviței și-a spus cuvântul contra Ripensiei

Călin Toma a deschis scorul în minutul 38, din penalty, iar Dragan Paulevici a stabilit rezultatul final din minutul 46.

După jocul desfășurat la Dumbrăvița, Iulian Muntean a precizat că adversara gândește mult mai bine tactic, asta și datorită bagajului fotbalistic al fotbaliștilor, mult pentru tinerii pe care îi antrenează el.

”Vreau să-i felicit pe cei de la Dumbrăvița pentru modul în care au jucat. Au meritat clar victoria. Din păcate, presiunea pe care o resimțim în ultimele săptămâni își spune cuvântul. Au fost două greșeli mari, am luat două goluri din nou. E o chestie pe care nu putem să o corectăm, din păcate. Iar, pe măsură ce a trecut timpul, în joc am avut momente în care am pierdut controlul, iar cei de la Dumbrăvița au știut să profite. Au jucători de valoare care știu să gândească foarte bine jocul și chestia asta se vede foarte bine în teren. Pe când la unii dintre jucătorii noștri tinerețea își spune cuvântul foarte-foarte clar”, a concluzionat Muntean, antrenorul de facto al echipei, în raportul jocului fiind trecut ca preparator fizic.

Practic, el a știut că în minutul 46, la 2-0, meciul era tranșat. ”Mi s-a părut că o să iasă foarte montați de la vestiare, mai ales că am luat golul pe o greșeală, acel penalty. Dar în primul minut din repriza a doua a fost o neînțelegere între doi jucători care au experiență la Liga 2 și s-a făcut 2-0. Într-un fel s-a turnat plumb în picioare, după care ne-au trebuit zece minute ca să ne revenim și să începem să punem și noi presiune pe poarta lor. Din păcate, nici măcar n-am înscris. Nu poți emite niciun fel de pretenție dacă nu poți pune poarta adversă în pericol”, a mai adăugat Muntean despre meci.

Ripensiștii nu mai au încredere în ei!

Ripensia s-a prezentat onorabil în primele patru meciuri din acest an în ciuda plecărilor masive de jucători din iarnă, când au jucat cu Concordia de două ori, Unirea Dej și Steaua. Muntean spune însă că echipa și-a pierdut încrederea.

”E vorba de încredere. După patru înfrângeri legate, încrederea băieților mei mi s-a părut că s-a șubrezit. Am încercat să o ridicăm, dar s-a văzut. În momentul în care tebuie să dai o pasă și îți tremură glezna, nu mai e același lucru ca și în prima sau a doua etapă, în care am intrat mult mai încrezători în teren. Despre asta e vorba. Probabil dacă am fi avut încredere și mai multă bărbăție, poate astăzi am fi jucat altfel. Din păcate, nu am reușit”, a comentat Muntean.

Ripensia în meciul din play-out cu CSC Dumbrăvița: I. Rus – Zamfirescu, Butnărașu (Bobocea 88’), Țieranu, C. Lungu – Stoi (cpt.)(Vl. Moraru 63’) – D. Ciurel (Andreaș 68’), Rz. Morariu (P. Nistor 53’), Vidrăsan, Mih. Ene – Sofran (Ardeiu 88’). Rezerve neutilizate: Lăpădat – L. Baeram, Cracea, Gladun.

Iulian Muntean mai speră la salvare

Pentru a mai juca un sezon în Liga 2, Ripensia trebuie să prindă barajul de menținere și să-l câștige, dacă nu apar iar desființări în vară. Muntean e convins că mai e posibil ca echipa sa să se salveze.

”Progresul a pierdut astăzi (n.r. –1-4 acasă, la Buftea, cu FC Brașov). Lupta rămâne deschisă. Din păcate, nu ne dă foarte multe speranțe jocul de astăzi. Aș fi vrut să vedem ceva mai mult, pentru că se putea pasa, a fost terenul cât de cât ok. Dar vedem. Oricum nu o să dezarmăm, că sunt șansele clare, e doar un punct între noi și ei, avem meciul direct. Luptăm în continuare. Până la ultima picătură o să încercăm să ne salvăm. Dacă nu vom juca ca o echipă, nu o să reușim să răzbim”, a mai spus cel care în continuare e trecut pe raportul de joc preparator fizic, deși, potrivit spuselor sale, a obținut licența B, care oricum nu-i ajunge pentru a fi antrenor principal în Liga 2.

Ripensia e pe loc direct retrogradabil

După două etape trecute din play-out-ul Ligii 2, Ripensia, cu 16 puncte, e pe locul 6 din 7 în Grupa B, poziție direct retrogradabilă. Speranța sa este să urce un loc, pe 5, care duce la barajul de menținere, pe care în acest moment se află Progresul Spartac, cu 17 puncte, dar are și un meci mai puțin disputat.

Runda viitoare, a 3-a, Ripensia va juca pe teren propriu, în data de 8 aprilie, de la ora 11:00, cu Viitor Pandurii Târgu Jiu (locul 4, 28 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-invins-inca-o-data-ripensia-si-este-cu-obiectivul-aproape-stabilit-cosmin-stan-am-aratat-ca-suntem-cea-mai-buna-echipa-din-timis-fara-dubiu-19265089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-revansa-cu-varf-si-indesat-cu-progresul-spartac-19265049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-cinci-jocuri-au-startul-la-ora-1100-partidele-extrem-de-importante-in-privinta-evitarii-retrogradarii-au-loc-la-bucuresti-dumbravita-si-buftea-19264971

Anda DELIU 01 Apr. 2023, 21:26 Liga 2
Pe aceeași temă