CSC Dumbrăvița a învins încă o dată Ripensia și este cu obiectivul aproape stabilit. Cosmin Stan: ”Am arătat că suntem cea mai bună echipă din Timiș, fără dubiu”

Anda DELIU 01 Apr. 2023, 16:34 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus în derby-ul local cu Ripensia, cu scorul de 2-0, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar după acest rezultat nu mai poate coborî în clasament, practic, mai jos de locul 5, astfel că a evitat retrogradarea directă, însă în curând își va asigura și matematic menținerea în eșalonul secund pentru cel puțin încă un sezon.

Bucuria a fost imensă în vestiarul echipei nou-promovată în premieră în Liga 2 vara trecută, iar antrenorul Cosmin Stan a punctat că Dumbrăvița este cea mai bună din Timiș, indubitabil.

CSC Dumbrăvița a putut sta liniștită în apărare contra Ripensiei

Gazdele au început meciul pe de arena ”Stefan Dobay” în control total, dar fără să pună în mare pericol poarta lui Ionuț Rus. După primul sfert de oră al jocului desfășurat sâmbătă, Ripensia a ”scăpat” din propria jumătate și a reușit să aibă câteva acțiuni finalizate, însă fără mari emoții pentru Trifon. Nici Morariu și nici Lungu nu au trimis prea precis.

Până la urmă, în minutul 37, roș-galbenii au plătit din nou tribut faptului că au un cuplu tânăr de fundași centrali și destul de lipsit de valoare. Butnărașu l-a pus la pământ pe Zaluschi, cu mâna pe umăr, de parcă nu ar ști regulile jocului de fotbal. Evident, s-a dat penalty, iar Călin Toma a deschis scorul de la punctul cu var în minutul 38 împotriva fostei sale echipe.

Ripensia trebuia să înscrie, dar a fost aproape inexistentă în repriza a doua

La reluarea jocului s-a și scris soarta partidei. La primul atac, Zaluschi a trimis o pasă bună peste apărare, iar Dragan Paulevici, demarcat excelent, a reluat din prima direct sub transversală, pentru 2-0 în minutul 46.

Ripensia nu a mai existat ofensiv în repriza a doua, iar Dumbrăvița a putut, astfel, să își mai creeze ocazii. După șansele lui Paulevici și Curea, în minutul 60, Zurbagiu a avut o reluare bună cu capul, dar Ionuț Rus a intervenit. Cea mai mare ocazie a fost însă în minutul 70. Curea a centrat, iar Piftor a reluat în bara laterală, după care mingea a fost îndepărtată.

Finalul a fost mai ”molcom”, dar sacii erau deja de mult în căruța alb-verzilor, care aproape sunt salvați matematic de la retrogradare.

CSC Dumbrăvița în meciul din play-out cu Ripensia: Trifon – Tismonar, Zurbagiu (cpt.), Gîsă, C. Toma – Curea, Salhi – Piftor (Capătă 70’), Zaluschi (Simon 66’), Martinov (I. Tănase 87’) – Paulevici. Rezerve neutilizate: Mikloș – Niakate, Moțiu, Ghinescu, L. Bodri, Andr. Olaru.

Cosmin Stan are și nemulțumiri: ”Au fost unele momente în care nu i-am înțeles”

CSC Dumbrăvița a sărbătorit foarte entuziasmant în vestiar salvarea de la retrogradarea directă. Șansele de a cădea pe locul de baraj de menținere (locul 5) sunt foarte mici, menținerea matematică în Liga 2 urmând a fi realizată, cel mai probabil weekendul următor. Firește, s-a așternut liniștea la club.

”Ne-am atins obiectivul acestui meci. Să câștigăm și să fim matematic salvați de ultimele două locuri. Mai rămâne să câștigăm cel puțin un meci ca să fim matematic salvați și pentru jocul de baraj. Sperăm ca lucrul acesta să se întâmple săptămâna viitoare. Să putem în liniște să pregătim ultimele jocuri pe care le mai avem de jucat”, a declarat Cosmin Stan.

Au fost și momente în care echipa l-a nemulțumit pe antrenor. ”Am fost crispați. Ne-a apăsat presiunea meciului, și de aia am avut unele momente care nu m-au mulțumit. Per total, sunt mulțumit, clar, pentru că e o victorie. Dar au fost unele momente în care nu am înțeles, ori relaxare, ori apăsare, sau frica de a câștiga meciul. Nu știu care e cauza, dar am avut câteva momente care nu m-au mulțumit”, a admis ”principalul”.

El a știut de la 2-0 că nu se va mai putea schimba nimic. La pauză a avut un discurs obișnuit în vestiar. ”Tot timpul discutăm. O dată iese, o dată nu iese O dată primești gol în primele 5 minute. Orice antrenor la pauză își motivează echipa. Astăzi a ieșit bine că am reușit să dăm golul doi foarte-foarte repede. Practic, din acel moment nu cred că s-a mai pus problema cine va câștiga acel joc”, a mai precizat Stan.

Dumbrăvița a câștigat toate meciurile din acest sezon cu echipele timișene. Stan, cel mai bun antrenor din județ?

Și în sezonul regular al Ligii 2, când a fost de fiecare dată gazdă, CSC Dumbrăvița s-a impus cu celelalte două echipe din județul Timiș participante în campionat, cu Ripensia (1-0) și Poli Timișoara (3-1). De altfel, acum are mai multe puncte acumulate ca cele două echipe din Timișoara la un loc, 30 față de 29 (16+13).

Dumbrăvița e, clar, cea mai bună echipă din Timiș în acest moment, un lucru inimaginabil până la începutul acestui sezon.

”Am arătat că suntem cea mai bună echipă din județul Timiș. Pe lângă faptul că ierarhia vorbește clar de acest lucru. Ca să nu fie niciun dubiu, am câștigat toate cele trei meciuri din acest campionat cu echipele din județul Timiș, ceea ce demonstrează clar că suntem cea mai bună echipă din județ”, a concluzionat Stan. El spune că nu poate preciza dacă e și echipa cu cel mai bun antrenor. ”Nu pot eu să vorbesc sau să spun așa ceva”, a comentat Stan.

Rețeta succesului: Cupa României

Stan a precizat că partidele disputate cu prim-divizionarele din Cupa României i-a ajutat foarte mult formația.

”Meciurile de Cupa României cu CFR Cluj și cu Rapid, plus meciurile bune cu Dinamo, Miercurea Ciuc, Brașov, ne-au ajutat să arătăm cum arătăm în momentul de față. Multă lumea ne-a blamat în momentul acela, că am intrat în Cupă și am mers așa de departe. Starea noastră de oboseală s-a văzut clar în timpul meciurilor de campionat. Dar am spus de atunci și lucrul acesta îl întăresc astăzi. Pe termen lung, cum arată echipa. Din punctul meu de vedere, aceasta e secretul faptului că noi arătăm așa bine în momentul de față”, a explicat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița are 30 de puncte și e pe locul 3 în Grupa B de play-out de Liga 2, la 14 puncte distanță de Ripensia (locul 6, retrogradabil) și la 13 de Progresul Spartac (locul 5, de baraj de menținere), aceasta din urmă având un meci mai puțin disputat. Timișenii mai au patru partide de jucat în play-out și pot ținti chiar la locul 1, ocupat acum de FC Brașov, cu 34 de puncte.

În etapa a 3-a, echipa antrenată de Cosmin Stan va evolua în deplasare la Concordia Chiajna (locul 2, 32 puncte și un meci mai puțin disputat), în data de 8 aprilie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-revansa-cu-varf-si-indesat-cu-progresul-spartac-19265049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-cinci-jocuri-au-startul-la-ora-1100-partidele-extrem-de-importante-in-privinta-evitarii-retrogradarii-au-loc-la-bucuresti-dumbravita-si-buftea-19264971

Anda DELIU 01 Apr. 2023, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă