FC Braşov, revanșă cu vârf și îndesat cu Progresul Spartac. Echipa lui Dan Alexa a urcat pe primul loc în Grupa B a play-out-ului și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2

Adi MARICA 01 Apr. 2023, 15:29 Liga 2

FC Brașov și-a luat revanșa în fața celor de la Progresul Spartac, cu o victorie categorică, scor 4-1 (3-0) la Buftea, sâmbătă, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2.

După ce în sezonul regular, brașovenii au pierdut pe același teren cu scorul de 1-2, după ce au avut meciul în mână până în prelungiri, când au încasat două goluri, astăzi, elevii lui Dan Alexa s-au impus la pas și au urcat pe primul loc în Grupa B a play-out-ului.

FC Brașov a rezolvat meciul din play-out cu Progresul Spartac încă din prima repriză

Dan Alexa a schimbat sistemul pentru acest joc, preferând un 1-3-4-3, iar rezultatul s-a văzut rapid pe tabelă. FC Brașov și-a asigurat cele trei puncte încă din prima repriză, grație dublei lui Milcho Angelov (4, 22) și reușitei lui Alexandru Saim Tudor (39).

Trupa din Brașov a turat motoarele și după revenirea de la vestiar, iar Daniel Dumbravă a dus scorul la 4-0 cu golul marcat în minutul 47.

Bucureștenii au redus din diferență prin reușita lui Ciprian Stanciu, în minutul 67, iar pe final Alexa i-a acordat câteva minute și lui Luca Florică, cel care a debutat cu această ocazie în tricoul Brașovului chiar împotriva echipei pentru care a evoluat constant în prima parte a sezonului.

Dan Alexa, după victoria cu Progresul Spartac: ”Am arătat că avem calitate”

La final, Dan Alexa a spus că jocul a fost controlat de echipa sa, iar rezultatul este consecința jocului bun.

”Un meci controlat autoritar de noi. Am reușit să înscriem goluri, astfel că am obținut o victorie meritată și concludentă. Mă bucur că marcăm goluri, începem să jucăm și să arătăm bine. O victorie fără niciun fel de dubiu. Spartac o echipă care joacă, le convine terenul sintetic. Au avut momente când ne-au pus probleme. Dar cred că victoria nu poate să o conteste nimeni. Nu e uşor pe sintetic pentru că nu suntem obişnuiți. Dar am controlat meciul, am avut calitate, am înscris repede. A fost un rezultat bun şi meritat, a spus Alexa la finalul partidei desfășurate la baza FRF de la Buftea.

FC Brașov în meciul cu Progresul Spartac: Ureche – M. Burlacu, Fustar, Tud. Oltean (Marc 79′) – Sorsa, R. Lazăr, Diogo Izata (Vas. Constantin 59′), Dumbravă – Spătaru (Lambrinoc 81′), M. Angelov (Florică 79′), Saim Tudor (Chică-Roșă 59′). Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Lascu, Sg. Pîrvulescu, Mitrov.

FC Brașov a urcat pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2

Cu acest succes, FC Brașov a urcat pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a. Are acum 34 de puncte, cu două mai multe decât Concordia Chiajna, ocupanta locului 2, dar trupa ilfoveană are și un meci mai puțin disputat.

FC Brașov și-a mărit diferența de puncte la 17 față de Progresul Spartac (locul 5, 17 puncte), care are un meci mai puțin disputat, însă, chiar și așa, nu mai poate pica mai jos de locul 4 și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 și pentru sezonul următor, cel puțin sportiv. Trupa lui Alexa mai are de jucat patru partide în acest play-out.

În runda a 3-a din play-out, FC Brașov va sta, astfel că următorul meci îl va avea în etapa a 4-a, pe teren propriu, în data de 14 aprilie, cu ”lanterna roșie” Unirea Constanța (12 puncte), pierzătoare astăzi cu scorul de 2-7 în deplasarea de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-cinci-jocuri-au-startul-la-ora-1100-partidele-extrem-de-importante-in-privinta-evitarii-retrogradarii-au-loc-la-bucuresti-dumbravita-si-buftea-19264971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-probleme-cu-banii-la-fc-brasov-dan-alexa-declaratii-despre-sedinta-din-vestiar-la-care-au-participat-si-sefii-clubului-19264744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nocturna-stadionului-din-brasov-a-fost-refacuta-19264420

Adi MARICA 01 Apr. 2023, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă