Ripensia a perfectat o nouă achiziție. Mijlocașul român a evoluat ultima dată în Republica Moldova

Anda DELIU 31 Aug. 2022, 22:18 Liga 2
Ripensia a perfectat o nouă achiziție. Mijlocașul român a evoluat ultima dată în Republica Moldova

Ripensia Timișoara a oficializat a patra mutare a acestei verii, în condițiile în care am intrat în ultima săptămână a perioadei de transferuri, iar în campionatul Ligii 2 urmează etapa a 5-a.

Clubul bănățean a semnat cu Samuel Zimța (foto, alături de patronul președinte Dumitru Mihu), un fotbalist român, dar care ultima dată a jucat în Republica Moldova.

Samuel Zimța a ajuns liber de contract la Ripensia

Născut la Drobeta Turnu Severin, Zimța are 22 de ani și are ca post de bază cel de mijlocaș stânga, dar poate evolua și în alte zone ale liniei mediene. El e fost component al naționalei U17 și a fost junior la Inter Milano, Virtus Entella sau Brescia. În România a evoluat pentru ”FC U” Craiova, în Liga 3 și două meciuri în Liga 2, iar în prima parte a sezonului trecut a trecut la nou-promovata în Liga 3 Viitorul Șimian. De la echipa din Mehedinți a mers în martie la Zimbru Chișinău. Pentru basarabeni a jucat 8 meciuri în prima ligă, fără să marcheze vreun gol.

Fotbalistul a venit liber de contract și a semnat pe un sezon cu Ripensia. ”Mă bucur că am semnat cu acest club, Ripensia este o grupare stabilă, care dă credit tinerilor. Începutul de sezon nu a fost unul favorabil, dar eu sunt convins că ne vom reveni și că formația are potențial să se lupte pentru o clasare în prima parte a clasamentului. Abia aștept să debutez într-un meci oficial la Ripensia, sunt convins că am făcut o alegere bună!”, a declarat Zimța.

Urmează Nicolae Sofran

Ripensia i-a mai adus vara aceasta pe Claudiu Zamfirescu, Alexandru Mogoș și Paul Toroc.

Clubul va semna un contract și cu Nicolae Sofran, care va fi împrumutat de la Poli Timișoara, unde nu intră în vederile lui Bogdan Andone.

Vara aceasta, din lotul roș-galben au plecat Ionuț Rus, Valerii Macrițchii, Radu Rogac, Ion Vasluian, Zoran Mitrov, Denis Golda și Claudiu Matiș.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alte-plecari-de-la-ripensia-de-data-aceasta-de-la-academia-de-juniori-antrenorul-adus-sa-formeze-viitoarele-transferuri-paraseste-corabia-19243121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-pierdut-si-cu-fc-brasov-si-mentine-inceputul-dezastruos-de-sezon-cu-preparatorul-sportiv-in-rol-de-antrenor-iulian-muntean-da-vina-pe-greseli-si-tineretea-lotului-19242762

Anda DELIU 31 Aug. 2022, 22:18 Liga 2
Pe aceeași temă