Ripensia a achiziționat un jucător pe care nu-l poate folosi în primele șase meciuri de la legitimare. Motivul

Anda DELIU 05 Oct. 2020, 14:24 Liga 2
Ripensia a achiziționat un jucător pe care nu-l poate folosi în primele șase meciuri de la legitimare. Motivul

Ultimul transfer anunțat de Ripensia este fundașul Harald Fridrich (22 de ani). Mare speranță și internațional de juniori de reală perspectivă, fundașul central ajuns la 22 de ani a trăit un puternic recul în ultimii ani, dar a primit o șansă importantă de la Cosmin Petruescu. A venit la Ripensia, dar cu siguranță luna octombrie nu va fi cea a debutului la echipa timișoreană din Liga 2, deoarece Fridrich are o suspendare din luna noiembrie a anul trecut. Și nu orice suspendare!

Harald Fridrich, suspendat opt etape pe când era legitimat la fosta sa echipă

Totul a început în 23 noiembrie 2019, în deja ”era” ante-coronavirus. Era ultima etapă din turul de campionat în Liga a 4-a Timiș. Harald Fridrich juca la AS Carani, iar după o decizie luată de asistentul Sandu Patrik, fundașul central a făcut un mare scandal și i-a adresat injurii tușierului. Pentru că nu a fost prima ieșire a lui Fridrich, probabil și nervos din cauza că a ajuns în ligi inferioare, blocat fiind de ACS Poli, fotbalistul a primit opt etape de suspendare.

”8 etape suspendare și 400 lei penalitate sportive”, se arată într-un tabel cu deciziile Comisiei de Disciplină a AJF Timiș, reunite la data de 27 noiembrie 2019.

Încă șase meciuri de stat pe tușă pentru noul jucător al Ripensiei

Totuși, în fotbalul timișean, pentru AS Carani, fotbalul nu s-a oprit în 23 noiembrie. Echipa a mai jucat în sferturile Cupei României, faza județeană, de unde a fost eliminată. De asemenea, Timișul a jucat prima etapă din retur în 7 martie 2020. Ulterior, din 12 martie, fotbalul s-a oprit din cauza pandemiei.

Regulamentar, chiar dacă Fridrich s-a transferat cu două ligi mai sus, mai are de ispășit șase etape. Asta pentru că nu se mai poate face Recurs!

Recursul pus prea târziu și pandemia

La nivel județean se putea înjumătăți pedeapsa, dacă Caraniul făcea recurs în 5 zile sau dacă se făcea recurs după patru etape din cele opt. Primul a fost pus prea târziu, iar cele patru etape, adică jumătate din pedeapsă, nu au mai avut când să se scurgă, din cauza pandemiei!

Așadar, cum Fridrich mai are de stat cinci jocuri, pentru că deja a stat o etapă, la partida Ripensiei cu Buzăul. Mai urmează cinci meciuri, în care se va contabiliza și turul 4 de Cupa României, în care vor intra roș-galbenii.

Așadar, Fridrich va putea fi în lot prin noiembrie, chiar luna în care a și luat suspendarea, în urmă cu un an!

Cu siguranță, una dintre cele mai lungi suspendări dictate vreodată la nivelul unui campionat județean, dacă luăm în calcul executarea practică a sancțiunii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/centrul-de-reabilitare-ripensia-a-mai-transferat-un-jucator-care-vine-dupa-o-perioada-nefasta-in-cariera-este-o-sansa-foarte-mare-pentru-mine-19150335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/puncte-mari-pentru-ripensia-dupa-un-inceput-de-meci-cu-o-gafa-rusinoasa-a-timisorenilor-contra-scm-gloria-buzau-19150755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-dupa-victoria-ripensiei-cu-scm-gloria-buzau-am-fost-echipa-mai-pragmatica-lui-ilie-stan-i-s-a-facut-rau-si-nu-a-vrut-sa-vorbeasca-19150961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/coronavirusul-a-lovit-la-ripensia-inainte-de-meciul-cu-scm-gloria-buzau-bubu-e-prima-victima-19150435

 

Anda DELIU 05 Oct. 2020, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă