FC Voluntari și Ricardinho au încheiat colaborarea după șase ani! Fundașul portughez continuă în prima ligă

Andrei PASCU 19 Jun. 2024, 17:45 Liga 2
FC Voluntari și Ricardinho au încheiat colaborarea după șase ani! Fundașul portughez continuă în prima ligă

Tot mai mulți jucători alături de care FC Voluntari a retrogradat în Liga 2 continuă să fie de interes pentru cluburile din prima divizie din România, iar recent s-a aflat că un alt fotbalist care a reziliat cu ilfovenii va evolua în SuperLigă în întrecerea următoare. Este vorba de fundașul Ricardinho, care încheie colaborarea cu ilfovenii după șase ani!

Apărătorul lusitan a fost prezentat de Petrolul, acordul fiind unul valabil pe două sezoane, până în vara lui 2026.

Ricardinho continuă în SuperLiga României după plecarea de la FC Voluntari

Portughezul a bifat 36 de prezențe sezonul trecut pentru FC Voluntari în campionat și era deja un veteran în SuperLiga României, după ce a ajuns în tabăra ilfovenilor începând cu sezonul 2018/ 2019. La acel moment, Ricardinho tocmai retrogradase cu Gil Vicente (din țara sa natală), se afla în căutarea unei experiențe noi, iar astfel s-a produs venirea în România, în probe în primă fază.

Ulterior, Ricardinho a semnat cu FC Voluntari, dar acum, după șase ani, colaborarea s-a încheiat și ibericul va rămâne în SuperLiga României, ajungând la un acord cu Petrolul. În total, fundașul lusitan a bifat 174 de partide în prima ligă din țara noastră.

Bine ai venit, Ricardinho!
FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu portughezul Veiga Varzim Miranda Ricardo Jose, cel care a semnat un angajament cu clubul nostru, pentru următoarele 2 sezoane!
În vârstă de 30 de ani, Ricardinho evoluează pe postul de fundaș dreapta și se află în România din 2018, când a semnat cu FC Voluntari. Până atunci a mai evoluat în țara natală, la Gil Vicente.
Îți dorim mult succes și multe realizări în haita lupilor galbeni!”, a transmis Petrolul.

FC Voluntari a făcut primele achiziții, dar a contabilizat destule plecări

Referitor la jucătorii care au mai plecat de la FC Voluntari, printre ei se regăsesc și alții care deja și-au găsit noi angajamente. Unul dintre cei plecați este Grigore Turda, care a și fost prezentat de o nouă-promovată din Liga 2, de Gloria Buzău. Astfel, fundașul de 26 de ani va continua în prima divizie.

Altul este Radu Boboc, acesta fiind prezentat deja de Universitatea Cluj, echipă din primă ligă la care a ajuns și Vadim Rață, iar anterior cel mai recent nume prezentat în prima divizie, plecat de la FC Voluntari, a fost Andrei Dumiter, înțeles cu UTA.

De la gruparea preluată de Claudiu Niculescu a plecat și Andrei Dima, dar în Liga 2, fiind acontat de Campionii FC Argeș.

La capitolul veniri, la FC Voluntari au sosit portarul Iustin Chirilă (”U” Cluj), fundașii Alexandru Șuteu (Unirea Dej), Cătălin Alexe (CSC Șelimbăr), Andrei Pițian (”U” Cluj) și Florinel Mitrea (CSC Șelimbăr) și mijlocașul Daniel Toma (CS Mioveni).

Foto: FC Voluntari și Petrolul

Andrei PASCU 19 Jun. 2024, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă