Revoluție în Ghencea: Steaua schimbă liniile pentru sezonul următor. Adrian Bumbescu: ”Unii au îmbătrânit, alții au jucat mai slab.” Legenda ”militarilor”, despre demersurile de rezolvare a problemei interdicției la promovare

Silvian BĂDULESCU 07 Jun. 2023, 00:54 Liga 2
Revoluție în Ghencea: Steaua schimbă liniile pentru sezonul următor. Adrian Bumbescu: ”Unii au îmbătrânit, alții au jucat mai slab.” Legenda ”militarilor”, despre demersurile de rezolvare a problemei interdicției la promovare

Adrian Bumbescu (63 de ani), legendă a Stelei și angajat al clubului în prezent, a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre planurile pe care formația din Ghencea le are în acest început de vară.

Câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, olteanul a subliniat faptul că în lotul ”militarilor” se vor schimba liniile și, mai ales, față de anii trecuți, se încearcă, la nivel de conducere, și mai mult schimbarea formei de organizare a echipei pentru a avea dreptul sportiv de a promova în SuperLigă, în 2023-2024.

În același timp, a liniștit suporterii și a menționat că Daniel Oprița va continua pe banca roș-albaștrilor și în stagiunea viitoare.

Adrian Bumbescu: ”Se fac demersuri, se lucrează pentru rezolvarea acestei probleme”

Steaua a încheiat sezonul 2022-2023 pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, promovabil direct, însă, din cauza formei de organizare a clubului, nu a avut dreptul de a urca în SuperLigă. Locul său a fost luat de următoarea clasată, SC Oțelul Galați. Sezonul trecut, echipa antrenată de Daniel Oprița încheiase campionatul pe loc de baraj de promovare, pe 4, însă, în locul bucureștenilor, cu Chindia Târgoviște a jucat Concordia Chiajna, tot următoarea clasată.

Pentru a evita un al treilea episod de acest gen, Adrian Bumbescu dublează vorbele lui Adrian Popa. Astfel, câștigătorul Cupei Campionilor Europeni a dat asigurări că, în interiorul clubului se lucrează intens la rezolvarea problemei legate de promovare.

”Echipa este în vacanță până pe 19 iunie. După, începem antrenamentele. Oprița va rămâne la echipă, mai are contract pe încă un an. El a făcut lucruri bune la echipă și trebuie să continue cu noi. E normal să fie supărat, a terminat pe 2 și n-a avut dreptul la promovare, dar, vă asigur, se fac demersuri pentru a rezolva această problemă, se lucrează. Sperăm la cea mai bună decizie. Cei din club, cu toate că nu vorbesc prea mult, lucrează pe această parte. Spre deosebire de anii trecuți, când se zicea că ne ajută X sau Y, acum găsim variante, le punem în balanță și vedem”, a menționat ”Colonelul” pentru ProSport.

  • 2019 este anul în care Daniel Oprița a semnat cu Steaua ca antrenor, când echipa activa în Liga 4.

”Unii au îmbătrânit, alții au jucat mai slab. Trebuie să schimbăm liniile”

De asemenea, vor exista schimbări și pe parte sportivă.

”Oprița este preocupat să aducă jucători, să contureze un lot. Pe parte sportivă, dorim să alcătuim o echipă competitivă. Unii au îmbătrânit, alții au jucat mai slab. Trebuie să schimbăm liniile și să astupăm problema la portari. Ne trebuie un portar junior, cum a fost sezonul trecut. Underii care au jucat cel mai mult au fost de la Farul. Avem și trei jucători de la U17, echipă care a jucat trei finale la Liga Elitelor în această perioadă, printre care și Matei, care deja a jucat la echipa de seniori”, a mai spus Bumbescu.

Adrian Bumbescu a dat lovitura de start simbolică a meciului dintre Steaua și SC Oțelul Galați, în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, joc desfășurat în Ghencea în data de 7 mai 2023, când clubul a aniversat 37 de ani de când a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, la Sevilla, contra Barcelonei. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Nu vrem să plătim jucători care nu performează, cinci-șase rămâneau acasă”

Mulți fotbaliști care au evoluat pentru Steaua în stagiunea recent încheiată își vor încheia aventura în Ghencea. Astfel, lotul echipei va suferi modificări majore în această vară, lucru confirmat și de Adrian Bumbescu.

”Da, au plecat mulți jucători, mulți au venit sub formă de împrumut, dar dacă vrem, putem să-i păstrăm. Nu trebuie decât să ne înțelegem cu cluburile lor. De asemenea, nu vrem să avem 27-28 de jucători, ca sezonul trecut, pentru că, permanent, cinci-șase rămâneau acasă și nu vrem, iar, să plătim jucători care nu performează. Oprița a schimbat mereu echipa pe final de sezon, a dat posibilitatea tuturor să joace, pentru a vedea pe cine ne putem baza și pe cine nu. Vom face o analiză, avem și noi o listă și vedem pe cine păstrăm și pe cine aducem”, a declarat cel care când juca era poreclit ”Ministrul apărării”.

Marți, 6 iunie, Steaua a anunțat oficial că s-a despărțit de 16 jucători, confirmând cele spuse de Bumbescu, cu care s-a realizat interviul înainte de comunicatul clubului.

  • U Craiova, Dinamo, Olt Scornicești, Steaua și Steaua Mizil sunt echipele pentru care a evoluat ca jucător Adrian Sorinel Bumbescu (63 de ani), acum ”antrenor coordonator de descoperire talente” în cadrul ”Colectivului tehnic din Centrul de copii și juniori” al clubului Steaua. Acesta a antrenat în două rânduri Concordia Chiajna, dar și la juniorii Stelei.

 

Foto principal: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-stabilit-data-reunii-la-19-iunie-19274308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-16-plecari-dintr-un-foc-19274298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-demersuri-pentru-schimbarea-formei-de-organizare-19273558

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-ce-a-terminat-play-off-ul-ligii-2-pe-locul-2-pozitie-direct-promovabila-ce-asteapta-de-la-frf-cum-considera-interdictia-de-a-urca-in-superliga-si-mesajul-privind-viito-19272000

Silvian BĂDULESCU 07 Jun. 2023, 00:54 Liga 2
Pe aceeași temă